Mám se s nimi kamarádit?

2
10.10.23 19:08

Mám se s nimi kamarádit?

Ahoj, potřebuji se poradit. Jsem v prváku na střední. No a druhý týden školy jsem si tam našla kamarádku. Ona už se ale bavila s dvěmi holkami, což není problém. Ale oni se mezitím nějak sblížily. Pak jsme spolu byly na pokoji na adaptaku a také jsem se s nimi sblížila. Po adaptaku jsme společně byly i nakupovat. Ale ony jsou si všechny spolu blízké a já mám pocit, že mě tam nechtějí. Nevím, jak se mám taky sblížit, jako ony. Když nám třeba skončí hodina, ony na sebe čekají, ale mě ignorují. Dnes jsme byly o volné hodině venku a ony si něco říkaly a ta jedna se zeptala, co se stalo a ta druhá to nechtěla říct. Pak ze sebe vymačkla, že to nechce říct, protože jsem tam já. Jsou všude spolu a mě ignorují, přitom ony samy říkaly, že rádi najdou nové kamarády do party. Potřebuji pomoc. Mám se pořád snažit se s nimi sblížit a nebo se mám na ně prostě vykašlat, když se chtějí bavit jen spolu, tak ať se baví? Hrozně ráda bych měla takovou partu kámošek, aby jsme si všechny rozuměly, ale zřejmě mě nechtějí a nebo jsem naivní. Neříkám, že nemám žádné kamarády. Nějaké mám a rozumím si s nimi lépe, než s těmito, ale stejně, jsou to třeba jen 2 kamarádi, kdežto tohle je skupinka. Vím, zní to blbé, ale už asi 2 tydny nad tímto přemýšlím, jestli se na ně nemám prostě vykašlat a bavit se s jinými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2091
10.10.23 19:12

Nejvíc sebeponizujici a ztrapnujico je se někam cpat a ještě se u toho tvářit jak ublížená laň. Ne dnes po letech by mě ani nehlo se něčeho doprošovat. Bav se s nimi normálně, ale hleď si svého a měj otevřenou mysl, že najdeš jiné kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
10.10.23 19:15

Tak se mezi ně necpi! Pokud budou chtít pokecat přijdou. Třeba ve vedlejší třídě je někdo kdo čeká na někoho jako ty :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65111
10.10.23 19:29
@Kerylaya píše:
Ahoj, potřebuji se poradit. Jsem v prváku na střední. No a druhý týden školy jsem si tam našla kamarádku. Ona už se ale bavila s dvěmi holkami, což není problém. Ale oni se mezitím nějak sblížily. Pak jsme spolu byly na pokoji na adaptaku a také jsem se s nimi sblížila. Po adaptaku jsme společně byly i nakupovat. Ale ony jsou si všechny spolu blízké a já mám pocit, že mě tam nechtějí. Nevím, jak se mám taky sblížit, jako ony. Když nám třeba skončí hodina, ony na sebe čekají, ale mě ignorují. Dnes jsme byly o volné hodině venku a ony si něco říkaly a ta jedna se zeptala, co se stalo a ta druhá to nechtěla říct. Pak ze sebe vymačkla, že to nechce říct, protože jsem tam já. Jsou všude spolu a mě ignorují, přitom ony samy říkaly, že rádi najdou nové kamarády do party. Potřebuji pomoc. Mám se pořád snažit se s nimi sblížit a nebo se mám na ně prostě vykašlat, když se chtějí bavit jen spolu, tak ať se baví? Hrozně ráda bych měla takovou partu kámošek, aby jsme si všechny rozuměly, ale zřejmě mě nechtějí a nebo jsem naivní. Neříkám, že nemám žádné kamarády. Nějaké mám a rozumím si s nimi lépe, než s těmito, ale stejně, jsou to třeba jen 2 kamarádi, kdežto tohle je skupinka. Vím, zní to blbé, ale už asi 2 tydny nad tímto přemýšlím, jestli se na ně nemám prostě vykašlat a bavit se s jinými.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
10.10.23 19:44

Nejhorší je když se někdo vtírá. Nikdy jsem to nenáviděla a raději jsem byla vždycky sama, ale zároveň jsem se bavila s každým, ALE, nikdy jsem nebyla v žádné partičce. Potřebuješ je? Ne. Ony tě evidentně mezi sebe nechtějí, tak na ně kašli.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
10.10.23 19:49

Já chápu, že na střední v takovém citlivém věku je těžké nemít přátele, ale co když v té třídě je někdo jiný, s kým by sis lépe sedla, ale zatím jste neměli příležitost. Nechej tomu volný průběh. Já jsem tyto pocity měla v prváku VŠ, kdy to byl rozdíl oproti střední, kde jsme byly parta a najednou úplně sama, ale časem si to taky sedlo. Dej tomu čas. Ale už teď zapomeň na takové ty party lidí, jaké jsou v amerických filmech na středních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
10.10.23 19:55

A není tam někdo jiný? Tohle je nevýhodná pozice, a nebudeš se v tom cítit dobře.
A za mě je lepší zkusit někoho, kdo je tam sám a vytvořit si nejdřív dvojici a klidně v ní setrvat. Ono i ta trojka je blbej počet, se ještě klidně může stát, že jedna z nich zůstane opuštěná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.10.23 21:13

@Lu66 No právě nevím, jestli je potřebuji, spíš ne. Ale zároveň mi chybí, když jsem měla takovouhle partu na základce. Vím, že to nebude stejné, ale nedá mi to se s tím smířit, že to vždy nebude jako na základce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
11.10.23 20:21

Myslím, že i kdyby tě vzaly a braly jako tu třetí, asi bylo by to jen z nějakých vypočítavých důvodů. Že bys jim vypracovala úkol, pomohla s něčím jiným, atd. Buď sama sebou, podle toho, co píšeš, jsi normální holka, nemáš zapotřebí být někde navíc. Ani já nikdy neoplývala davem přátel, pár kamarádek v dětství, pár teď, a nic nehrotiím, kdo o mě nestojí, o toho já taky stát nebudu, určitě se skamarádíš s někým jiným. Holky mají pravdu, než špatná kámoška, raději žádná kámoška…každý začátek jinde je těžký. Už jen to, jak se chovají, že ani nechtějí před sebou mluvit, když je bolí noha, prosimtě, buď trochu nad věcí, hoď do toho trochu vtipů, já vás neposlouchám, jako bych tu nebyla, jo, někdy jsou spolužačky vysloveně jedovaté. Určitě kolem sebe máš lepší a časem je poznáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin