Mám startovací dítě, je mu 2,5 roku

153
13.8.26 20:00

Mám startovací dítě

Ahoj. Chci jen prodiskutovat, co s nejbližšími kámoškami nemuzu. Žijeme na malé vesnici a vše je pro mě velmi osobní.

Mám syna 2,5 roku. Je to super kluk, hrozně šikovný-brzy chodil, mluvil, odplenkováni na noc bez jedineho problému. Děkuje, zdraví…V tom mám strašně „easy“ dítě.
Je zatím jedináček-nedaří se druhé zatím.

Snažíme se nijak nerozmazlovat, nemá rozhodně vše…je uz ted velmi dobry na sport, běhá neustále atd…hodně energický…nechci aby to znělo jako velké chválení, každy je v necem lepsi a v něčem horší…jako i náš Kuba.

O co tedy jde? Je strašně „startovací“. Jakmile je nekde nejaká hašteřice hned se přidá, jednu dobu měl období „moje“, furt se pral o hračky, to už se ted lepší, umí se podělit, ale furt je takový startovač…dnes například žduchl kamaráda kvůli tomu, že nechěl aby dělal něco co dělá on…
vím, že pro nekoho to zní jako běžné věci co asi řešíte pořád, mě je ale zrovna dnes smutno, říkám si jestli mám zlé dítě i když neustale vedeme, vysvetlujeme, snažíme se…nebo jestli je to jen temperament a energie a sklidní se to…
Na druhou stranu doma je uplne zlaty, hodiny si staví koleje nebo skládá puzzle…
samozřejmě si muzu procitat xxx článku, ale nejak na to nemám sílu a spíš me zajima vaše zkušenost…
jak to bylo třeba u vás, zda se to zlepšilo, nebo je to temperament…děkuju:) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79839
13.8.26 20:04
@den93 píše: Více

pohledej ostatní diskuse - je jich tu hafo, mezi druhým a třetím rokem jsou ty děti hrozně náročné a jakože „zlobí“, nechce se mi to dlouho vypisovat, fakt je tu podnětných diskusí o tomto věku dítěte hrozně moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1988
13.8.26 20:12

Jojo, syn teď má za 2 měsíce 3 roky, a teď máme super období „já nechci“ - na všechno!
Ale každé období přejde do dalšího…chce to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13847
13.8.26 20:13

Je to úplně normální, je to ještě mrňousek a teprve se učí komunikovat. Bouchat a strkat je jednoduché a nejsnazší, když ještě neumí mluvit. Některé děti jsou víc živější a pro ránu nejdou daleko. Je potřeba je trochu víc hlídat a pomáhat v komunikaci mezi ostatními dětmi. Takže se vůbec netrap, dítě určitě není zlé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66214
13.8.26 20:14
@ALIPELI píše: Více

přejde do dalšího, někdy ještě horšího :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.8.26 21:00

Mě spíš přijde, že treba deti kamaradu takove nejsou, Kamoska ma stejne stareho kluka a ten je hodny a na vsechny se smeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
13.8.26 21:04

Čistě výchova, hranice co si může nemůže dovolit… mimojiné sama mám dva kluky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.8.26 21:21

No takhle, špatne chvoani mu nikdy neprošlo, vzdy napomenuti, vysvetlovani, v nejhorsim ho odvedu od deti ze takhle si „hrat“ nebude. v njhorsim parkrat plácnuti pres zadek…nevim jak vic, rezat ho nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
13.8.26 21:29

Vy čekáte od 2,5 letého dítěte, že se bude chovat stejně rozumně jako by mu bylo o deset let víc. Vždyť se chová normálně. Takhle malé dítě není schopné být vychované, jak si představujete. Nezlobí. Chová se prostě podle přirozenosti, protože ještě nemá schopnost to nějak kočírovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
13.8.26 21:37

Hodně energické dítě si hodiny staví puzzle, tak teď tu o Karkulce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
13.8.26 21:38

Jinak to strkání mezi 2-3 rokem je naprosto normální.
Musíte nastavit hranice a vysvětlit proč ne a hlavně naučit ty situace řešit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
13.8.26 22:31

Náročný věk a temperament…prostě v tomhle období mu musíš být permanentně za zadkem a jeho chování kočírovat, učit ho, jak reagovat jinak. Tohle je ta výchova, kterou to můžeš změnit. Plus musi dozrát. Ale je zbytečné se z toho nějak hroutit nebo být nešťastná. Každé dítě je jiné a 2,5 let je ještě malinký. Já mám dva kluky. Starší byl vždycky ten klidný, hodný, na pískovišti spíš otloukánek (teď se to už trochu mění). Určitě bys mi ho záviděla. Mladší (2 roky) je torpédo, kterého zajímá jen házení písku, ideálně na ostatní děti. Zásah do očí je pro něj za 100 bodů. Prostě jiná povaha…a tomu musím být fakt za zadkem nebo ho rovnou z hřiště odvést jinam. Je to náročné, chtěla bych dva andílky, ale co už. Takový je život. Aspoň mám díky tomu větší pochopení pro rodiče, kteří mají taky náročnější děti. Protože dřív jsem tak chápavá nebyla, když jiné děti útočily na mého prvního syna, když byl malý. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41802
14.8.26 09:03
@den93 píše: Více

ve dvou letech hodiny skládá puzzle? je velmi dobrý na sporty? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1508
14.8.26 09:39
@Snopy123 píše: Více

A zrovna naplácání na zadek se mi nejeví jako správné. Proč mami plácat může a on ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
17.8.26 20:28

Moc se o tom nemluví, ale někde mezi druhým a třetím rokem dochází u chlapečků k prvnímu „návalu“ testosteronu. Toto chování není úplně neobvyklé a nemá to nic společného s Vaší výchovou. Nezbývá, než se snažit, ať energii vybije nějakým vhodným způsobem, a učit ho vhodné způsoby, jak reagovat. A nebojte, ono to zase přejde (teda někdy do puberty…). Držím palce a přeju pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí