Mám v práci přistoupit na dohodu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Dohodu bych nepodepisovala, není důvod. Prostě jsi na neschopence a buď se ještě vrátíš nebo na ni budeš dokud ti neuplyne výpovědní lhůta.
Nebo ok dohodu podepis, ale chtěla bych bych za ty dva měsíce peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dohodu není důvod podepisovat.
Na odstupné nárok nemáte, neboť jste ukončila pracovní poměr vy, nikoli zaměstnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výpověď jsi dala ty sama, proč bys měla pak dostavat odstupné? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč jsi podávala výpověď? to nechápu. Na odstupné v tom případě nárok nemáš. Dohodu bych nepodepisovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žádnou dohodu bych nepodepisovala, leda by zaplatili třeba ten dvouměsíční plat
na odstupné nárok nemáš, když podáváš výpověď ty. Kdyz ti dr za týden ukončí pn tak máš ještě dva měsíce práci zejo, kdyz podepises, muzes se jit pak tak maxilmalne registrovat na pracák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chceš se tam po PN ještě vracet na tu zbývající dobu? Pokud ano, tak nic nepodepisuj. Pokud už tam nechceš strčit ani nos, podepiš dohodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Proč jsi dala výpovědˇ? Na odstupné nárok nemáš, proč taky, když to ukončuješ ty.
To nebyl moc chytrý tah teda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na odstupné při tvojí výpovědi není nárok, pokud to vysloveně není uvedeno ve smlouvě, někdo má takovou zvláštní doložku, ale to asi není tvůj případ.
Pokud chtějí, abys podepsala dohodu, můžeš chtít, aby součástí dohody bylo odstupné ve výši dvou platů (chtít můžeš cokoli, ale berme to rozumně) - aby ti to nahradilo výpovědní lhůtu. Pokud nebudou chtít, tak dohodu nepodepisuj a oznam, že výpověď trvá.
Ještě upozorním, že při ukončení PP dohodou i při ukončení výpovědí ze straně zaměstnance je výrazně snížená podpora v nezaměstnanosti. Pokud se dohodnete na ukončení s odstupným, tak aspoň získáš to odstupné. Odstupné musí být zapsané v dohodě, jinak nepodepisovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nárok na odstupné nemáš. Ty jsi z té práce chtěla odejít, nebo proč jsi dala výpověď?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dohodu podepisovat nemusíš, ale proč bys to neudělala, když jsi stejně dala výpověď.
Když si dala výpověď ty, tak na odstupné nárok nemáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic nepodepisuj. Přijdeš o prachy. ![]()
Jasně, že na tebe tlačí. Jemu by se to hodilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč jsi dávala výpověď po pár dnech na nemocenské? To teda nebylo zrovna dvakrát chytré…až domarodíš tak co? Nebudeš se mít kam vrátit a půjdeš-li na pracák, tak z důvodu výpovědi ze tvé strany budeš mít krácenou podporu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ne chceš zůstat na dlažbě po ukončení PN, neměla jsi podávat výpověď. Takhle se nemáš kam vrátit, leda asi na pracák.
Proč jsi podávala výpověď?
Na dohodu přistupovat nemusíš, je to na tobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
jsem momentálně týden na neschopence, dle lékaře to vypadá ještě na další dva až tři týdny neschopnosti, pokud budu muset podstoupit chirurgický zákrok, tak ještě déle. Po pár dnech nemoci jsem v práci podala výpověď s tím, že pracovní poměr skončí uplynutím výpovědní lhůty. Zaměstnavatel na mne nyní tlačí, abych přistoupila na dohodu a ukončila pracovní poměr ideálně okamžitě. Vím, že na moje místo už mají někoho jiného, v pondělí má nastoupit. O odstupném se nikdo nezmínil, mám na něj nárok? Nevím, co bych teď měla udělat, co je pro mě nejvýhodnější. Nechci zůstat na dlažbě, pokud mi lékař ukončí neschopenku, novou práci zatím nemám. Děkuji za rady.