Mám zastavit laktaci?

6034
23.11.16 15:38

mám zastavit laktaci?

Ahoj, potřebuji poradit:

doma mám 13 měsíční dítě, konečně se mi povedlo ho odstavit od prsou. Odstříkávám ve sprše po 48 hodinách a ani tak toho tam moc není, čili laktace se už asi sama zastavuje. Jsem ale těhotná, dítě se narodí za 6 měsíců. Nějak nevím, jestli laktaci zastavit, nebo použít odsávačku (mám doma prima elektrickou, ta funguje jako mimino) a odstříkávat takhle, abych laktaci udržela?

Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
738
23.11.16 15:42

Jestli už nechceš kojit prvorozené dítě, není důvod udržovat laktaci. Pro nové miminko se vytvoří mléko znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
23.11.16 15:44

Prášky jsou svinstvo, ty bych zkusila až jako to poslední. Mám dobrou zkušenost s mátou a šalvějí, ale nevím, jestli jsou tyhle bylinky ve velkém množství vhodné v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.11.16 15:46

Nechala bych to být. Tělo si samo poradí. Odstříkávej jen do úlevy. Mléko samo vymizí a pro mimino se udělá pak nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
23.11.16 15:49

Odstříkávej, jen pokud jsou prsa plná a nalitá. Postupně se laktace sama zastaví. Šalvěj, ani máta se ve větším množství v těhotenství nesmí a na prášky bych se také vyprdla. Dá se samozřejmě kojit až do narození druhého dítěte ( to byl můj případ ), ale pokud už chceš první dítě odstavit, tak to, co děláš nyní stačí. Odsávačkou by sis tu laktaci zbytečně zase rozjela.
A gratuluji ke druhátku - Říjnovko :-).

Příspěvek upraven 23.11.16 v 15:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6034
23.11.16 15:49

Ok, díky moc za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
23.11.16 15:59

@Modesta dá se kojit i tandem, kdyby na to přišlo :-)
A nevím, proč bys zastavovala laktaci prášky. Odstříkávej tak, aby tě nebolela prsa, přestane to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.17 10:46

Ahoj maminky, beru sntidepresiva a bohužel musím začít brát větší daˇvku, nechci to do malé cpát. Budou jí 4 měsíce, jak mám postupně zastavit laktaci, jak dlouho to asi bude trvat?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová