Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, potřebuji poradit:
doma mám 13 měsíční dítě, konečně se mi povedlo ho odstavit od prsou. Odstříkávám ve sprše po 48 hodinách a ani tak toho tam moc není, čili laktace se už asi sama zastavuje. Jsem ale těhotná, dítě se narodí za 6 měsíců. Nějak nevím, jestli laktaci zastavit, nebo použít odsávačku (mám doma prima elektrickou, ta funguje jako mimino) a odstříkávat takhle, abych laktaci udržela?
Díky za rady.
Jestli už nechceš kojit prvorozené dítě, není důvod udržovat laktaci. Pro nové miminko se vytvoří mléko znovu.
Prášky jsou svinstvo, ty bych zkusila až jako to poslední. Mám dobrou zkušenost s mátou a šalvějí, ale nevím, jestli jsou tyhle bylinky ve velkém množství vhodné v těhotenství.
Nechala bych to být. Tělo si samo poradí. Odstříkávej jen do úlevy. Mléko samo vymizí a pro mimino se udělá pak nové.
Odstříkávej, jen pokud jsou prsa plná a nalitá. Postupně se laktace sama zastaví. Šalvěj, ani máta se ve větším množství v těhotenství nesmí a na prášky bych se také vyprdla. Dá se samozřejmě kojit až do narození druhého dítěte ( to byl můj případ ), ale pokud už chceš první dítě odstavit, tak to, co děláš nyní stačí. Odsávačkou by sis tu laktaci zbytečně zase rozjela.
A gratuluji ke druhátku - Říjnovko
.
Příspěvek upraven 23.11.16 v 15:50
@Modesta dá se kojit i tandem, kdyby na to přišlo ![]()
A nevím, proč bys zastavovala laktaci prášky. Odstříkávej tak, aby tě nebolela prsa, přestane to samo.
Ahoj maminky, beru sntidepresiva a bohužel musím začít brát větší daˇvku, nechci to do malé cpát. Budou jí 4 měsíce, jak mám postupně zastavit laktaci, jak dlouho to asi bude trvat?