Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máme nyní kočárky Fire retrus a Tako baby heaven, ovšem ani jeden nám tak nějak opravdu nevyhovuje a malému už vůbec. Matymu je skoro 8.měsíců a přemýšlím, do jakého kočárku jít. Vzhledově se mě hodně zalíbil x-lander xa. Kočárek by byl v kočárkárně, takže výtah bych řešit nějak nemusela, ale nevím, zda by se vešel do kufru felicie a zda můžeme jít v 8.měsících už vyloženě do sporťáku, když neumí ještě sám sedět, protože bych kupovala jen sporťák, bez hluboké korby.
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XA@aaalenaaa Ahojky, já měla X lander X3 (jediný rozdíl jsou neotočná kolečka) a při prvním použití sporťáku jsme zjistili, že ani já, ani syn nedokáže jezdit jenom po směru jízdy. Já byla nervní, že jsem na něj neviděla, on řval, nechtěl spinkat, pořád se otáčel a hledal, kde jsem. nakonec jsem skoro nemohla chodit ven sama, protože někdo musel „utíkat“ před kočárkem, aby na něj viděl. Takže bych zvážila jakýkoliv kočárek bez otočné sedačky. Já jsem nakonec koupila Gesslein F6 a nelituji. ![]()
@aaalenaaa píše:
Máme nyní kočárky Fire retrus a Tako baby heaven, ovšem ani jeden nám tak nějak opravdu nevyhovuje a malému už vůbec. Matymu je skoro 8.měsíců a přemýšlím, do jakého kočárku jít. Vzhledově se mě hodně zalíbil x-lander xa. Kočárek by byl v kočárkárně, takže výtah bych řešit nějak nemusela, ale nevím, zda by se vešel do kufru felicie a zda můžeme jít v 8.měsících už vyloženě do sporťáku, když neumí ještě sám sedět, protože bych kupovala jen sporťák, bez hluboké korby.
já mměla XA a ted mám x-move. myslím že dítě v pohodě do sporťáku může. můj syn šel v 9 měsících a sám seděl až ve 13 měsících. a vejde se mi do kufru C3 takže myslím že do felciky by se ti také vejít mohl
Pokud jde sporťák do lehu nebo skoro lehu (jako že je to třeba 10 stupňů nkloněné), tak tam bych nesedící dítě dala, ale třeba do kočáru, který jde maximálně jen do pololehu a víc ne, tak tam bych nesedící nedávala.
@arcanobacterium je pravda že to mi u x-move dost vyhovuje. všechny kočárky mám s otočnou sedačkou
Dcera šla do sporťáku v půl roce, v korbičce řvala jak tur, protože neviděla ven. X-lander jde dát do lehu, takže to nebyl žádný problém. To že je sporťák jenom po směru jí nikdy nevadilo, venku jí zajímají pejsci, kačeny a jiná haveň a né máma ![]()
Máme taky XA a do Seatu Leon ho nedám… takže jsem musela vždy vycvaknout jedno kolečko, aby se mi tam vešel. Ale nejlepší asi bude to zkusit, abys nebyla pak zklamaná… Ono to vyndavání koleček není nic složitýho, ale byla jsem vždy špinavá, takže mne to vadilo
![]()
Co se týká toho nesezení malého, tak jak říkala Gladys,,, je polohovatelný až do lehu, takže v tom bych problém neviděla. Jinak my ho měli od narození (samo hluboká korba), takže otáčecí rukověť mi nevadila, ale věděla jsem o tom už od začátku..
Mám XA sporťák a maximální spokojenost..Ani v jezdí od půl roku.
Tento kočárek se Ti do felicie v pohodě vejde. Jezdili jsme tak. S korbičkou to u nás bylo složitější, ta se musela dát nahoru, takže přes ni nebylo dobře vidět, ale sporťák úplně v pohodě. Korbičku určitě nekupuj, stejně je malá a pokud máš normální miminko, za chvíli by se Ti tam nevešlo. Náš malý šel v X-landeru do sporťáku v půl roce, taky se mu v korbě nelíbilo, řval, protože nic neviděl. A jízda po směru mu taky nevadila. Občas jsem na něho jukla zezadu nebo zvrchu přes okýnko.