Máme mít 4 plínky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
7.1.16 15:12

Máme mít 4plínky?

Ahoj maminky a budoucí maminky. Mám dotaz, dnes jsme byli na kontrole po 6-ti nedělí na kyčlích, a doktorka nám řekla, že máme mít 4plínky, ne jednorázovky. Víc ale nevysvětlila, bylo tam lidu jak na běžícím pásu, takže vůbec netuším co mám jak dělat. To mu mám 4plínky nandat do speciálních kalhotek? A jak skládat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1450
7.1.16 15:14

@perla144 dvě plínky se skládají mezi nožičky, to by mělo mimčo nosit dokud neřeknou že kyčle jsou ok. Ty další dvě pleny jen sebou na které mimčo položíš (stačí jedna)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
7.1.16 15:15

Jinak já davala normální plínku jednorázovku a přes to jsem složila ty látkovky, ale většinou jsem dávala jen jednu - nenarvala bych mimčo do oblečení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
7.1.16 15:22

Tak já znám jen postup se třemi - jedna na zadek, druhá přes to a třetí, která to přichytí. Nemyslela to tak, že máš mít tři plínky látkové a pod to jednorázovku, pokud nechceš klasicky látkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
7.1.16 15:24

Pokud používáš jednorázovky, tak dávej jednorázovku a na to na třetiny složené látkové plíny pod bodýčko(měly by tam být tři, ale spoustu maminek ti napíše, že stačí míň, protože by se jim mimčo nevešlo do oblečení, což je v zájmu zdraví to nejmenší). Pokud ti to nebude držet tak použij jedny svrchní kalhotky na látkování (v případě flísáků nebo vlňáčků nahradí i jednu až dvě plíny). Mimčo má pak zadeček větší než zbytek těla, ale je to proto, aby kyčle byly v optimální poloze pro vývoj.

Pokud šátkuješ, tak nos vertikál a ne kolíbku. Vertikál vpodstatě nahrazuje široké balení, kolíbka zase táhne kyčle do ne zcela vhodné polohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
7.1.16 15:46

My jsme měli mít tři plenky. Já taky nevěděla jak to skládat a tak jsem po domluvě s MUDr koupila kalhotky marwell se suchým zipem. Kalhotky v sobě mají vložku kterou můžeš nechat a nebo ji vyndas a složiš tam látkové pleny v počtu co ti řekl MUDr. Já jsem do kalhotek skládala pleny, protože ta vložka mi přišla moc tvrdá. A ve 3 měsících už u nás bylo vše ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.1.16 16:26

A co máš v papírech? Nějaký problém a nebo je to jen preventivně? Někteří doktoři to totiž preventivně doporočují když nejsou vyvinutá jadýrka, ale naštěstí ten náš je vcelku rozumný a sám řekl, že je to nesmysl, že jadérka se vyvíjí až do jednoho roku a teprve pak by se to řešilo. Takže jsem ani u jednoho nedávala nic navíc a všechny děti měly nožičky nakonec vpořádku (a to jedno z nich mělo jadérka vyvinutá až v devíti měsících - kupodivu to jediné, u kterého jsem používala látkovky a ne jednorázovky) Pokud je to nějaká dysplazie (prostě nějaký jiný problém), tak pak to dělej, jak radí holky - jednorázovku a přes ní pak poskládat klasické čtvercové plíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4010
7.1.16 17:23

Neuvažovala jsi o látkových plenkách? A nenosíš třeba v šátku? Tam by se problém vyřešil sám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí