Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj
chci se poradit..mám holčičku (6 týdnů) a první týdny kakala každý den třeba i 6× za den, teď nekaká třeba týden. Vím že je to běžné, ale po té delší době pak udělá takovou nadílku, že to má až na krku
…tak mě zajímá PROČ je schopná týden nekakat a pak to naráz všechno dohání???
když to mlíčko všechno ztráví tak kde se to v ní bere??? ![]()
@Sim-sim prostě to ber, že je to normální. Většinu stráví, pak ale něco ven musí
nikdy mi nenapadlo špekulovat o tom, proč je to potom tolik ![]()
Na tohle jsou super plinky, co maji na zadech gumicku. Myslim, ze to delavala jedna rada huggies a ty drazsi tesco pliny. Jinak to je uplne normalni, nikdy me nenapadlo nad tim vic hloubat…
Též nehloubám. Dítě kadilo od narození pořád a pak ve dvou měsících jak když utne a pouští to najednou po čtyřech dnech. Ale látkovka mi to nikam nepustí. ![]()
Taky nad tím radši nepřemýšlím. a viz příspěvek výše, látkovky většinou odolaly ![]()
Já si zas říkám, jak může miminko po několika dnech nekadění nakonec páchnout jak tchoř ![]()
@Nsoci no a to pockej az zacnete s prikrmy. To je teprve darda…
@Nsoci píše:
Já si zas říkám, jak může miminko po několika dnech nekadění nakonec páchnout jak tchoř
no když to tak dlouho schovává, tak se nediv ![]()
No me prislo normalni, ze kdyz nekadi kazdou chvilku, tak je toho pak vic…to neni o tom, ze vsechno stravi a pak po tydnu se ji najednou ve strevech neco udela
Ja to spis chapu tak, ze na zacatku to streva moc neumi zpracovavat, dite je vicemene takovy prutokac - co jde dovnitr, jde zase rychle ven. Postupem casu toho zpracivava vic a vic a nestravene zbytky zustavaji, nez jich je tolik, ze jdou ven. Anglictina ma na to hezky vyraz „poo explosion“ ![]()
@Sim-sim nevím jestli to mají i menší velikosti - my teď používáme 4, ale jsou na to super plenky z DM, mají vzadu gumičku jak píše @nozu. Jinak v tomhle věku mi malý kakal klidně i 1 x za 10 dní a doktorka říkala, že je to normální
Jo teď na 3,5 měsících mi syn začal dělat nadílku jednou za 2-3dny ve dvou až třech dávkách. Naštěstí látkovky to nepustí ze svrchňáků ven
Smrdí hrozně ale pořád je to lepší než průjem u psa který se objeví ráno hned po odchodu do práce. Když se vrátím tak se dá poznat posloupnost nadílek. Asi díky tomu manželovi nevadí přebalování. ![]()
Hezký večer, máte prosím přímo tip na značku plenek s tou gumičkou? Babylove to od Vincka skoro pokaždé pustí obsah až na záda ![]()