Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj všem. Jako prvorodička to neznám, tak prosím o radu, jestli jsou jedničky nutností. Dejme tomu, že miminko bude mít standardní míry 3,5kg a 50cm. Když se nad tím laicky pozastavím, jsou na balíku kg rozmezí 2-5kg u jedniček a 3-6kg u dvojek, což mi přijde, že pokud nebudu mít minimalé miminko, jedničky jsou zbytečné??? Co dávají v porodnicích (pokud vůbec něco
) za velikost? Jak dlouho jste používaly jak jedničky, tak dvojky? Moc děkuji za info ![]()
Za mě jedničky ano. Kluk měl 3,4 a 49cm a i tak měl jedničky skoro až v podpaží
Dva balíky jedniček jsem v klidu sdělala i s prvorozeným 4kilovým
@Clancy155 v porodnici většinou chtějí abys měla plenky svoje
Koupila bych balík jedniček, syn měl 3 kg a nosil je tak do třech měsíců, dvojky na něho byly obří.
Jedničky dva balíky a to druhý už ji fakt byly těsný, ale ona nebyla žádný drobek. Dvojky chvilku, trojky chvilku, čtyřky nejdéle.
Jedničky určitě ano, dítě většinou trochu ztratí na váze, než začne zase přibírat. Syn měl 4 kg, přesto jsme jedničky používali dlouho. (Dokonce i ještě nějaké menší, po nedonošená miminka, které jsme dostali)
S jedničkami je to určitě lepší. Ono se to nezdá, ale ty dvojky jsou oproti nim celkem velký a může to protéct. Ale není jich potřeba moc, po porodu začnou děti přibírat rychle. Měla jsem jich jen pár balíků a pak už dvojky.
Jedničky určitě jo, na prvních 14dní aspoň. Měla jsem děti přes 3kg a ty dvojky bych musela zahrnovat, byly moc velké, seděly tak od necelých 4kg. Ty newborn byly lepší. V porodnici jsme museli mít svoje.
Jedničky jsme měli pár týdnů, pak dvojky asi do 2 měsíců, pak trojky asi do 4měsíců a pak až do konce plenkového období čtyřky.
Kupovala jsem na každé dítě dva balíky jedniček a stačilo a to měli 3 děti přes 4 kg a 53 cm
To je jako se vším, každý napíše jinou zkušenost. Já porodila dítě 3,5 kg, po necelém týdnu v nemocnici měla 4 kg a přibírala půl kila týdně i nadále ![]()
Natěšila jsem se na nějakou zajímavou diskuzi ze školních lavic a ono nic…
@hanka.br. To mě v tu chvíli ještě napadlo, jestli se někdo náhodou neptá na zuby ![]()
U nás v porodnici dávají plínky první den (jedničky Huggies), pak už musíš mít svoje. Jedničky jsem dětem dávala minimálně první měsíc, spíš déle. Takže za mě určitě ano.
@hanka.br. píše:
Natěšila jsem se na nějakou zajímavou diskuzi ze školních lavic a ono nic…
@Tunrida píše:
@hanka.br. To mě v tu chvíli ještě napadlo, jestli se někdo náhodou neptá na zuby
Přesně, mě taky napadly zuby ![]()