Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
U obou dětí /4kg a 4.3kg/ jsem pleny č.1 používala minimálně 14dní, č.2 měly do podpaží.
Syn měl 4kg, takže jsem využila balík jedniček 108ks a přešla na dvojky (možná by ještě půl dalšího balíku využil, ale ve dvojkách už mu bylo pohodlněji).
@hanka.br. píše:
Natěšila jsem se na nějakou zajímavou diskuzi ze školních lavic a ono nic…
to samé, myslela jsem si, že se ptá na to, jestli musí dítko ze školy nosit jen jedničky. Nic jiného mě nenapadlo. Plíny už mě nějakých pár let nic neříkají. Nějakých dost let.
![]()
Porodila jsem ctyrkilove a rychle pribirajici dite, jednicky mela tak na 14 dni. Ale kdyz mi nekdo omylem na zacatku koupil balik dvojek, plavala v tom.
Zuby a jednicky v zakajde v diskuzi o plenkach??? No, devcataaa… ![]()
@Clancy155 nezáleží jen na váze miminka, ale i na délce. miminko může mít čtyři a půl kila, ale pokud je delší, jedničky mu budou kolem dokola akorát (náš případ
)
@Clancy155 píše:
Zuby a jednicky v zakajde v diskuzi o plenkach??? No, devcataaa…
a ty jsi hned věděla, když jsi si přečetla nadpis, že se jedná o plíny.? ![]()
Jedničky kup, naše děti jsou tedy extrém, dcera šla z porodnice s váhou 2180 a byly jí velké, ale zas plenky pro nedonošence, které měla tam, jsou strašně drahé, tak jsem zahrnovala. Byla tedy nedonošená
ale kluk byl jen 14 před termínem, z porodky šel na 2600 gr. Takže jsme je využívali u obou dlouho a vydatně. Nejlepší jsou Huggies Newborn, ty jsem kupovala hodně na dceru, ale ty už snad ani nejsou k dostání. A malýmu loni jsem kupovala 1 bílé pampers ze zlatým pruhem a byly super. Papmersky jsou vůbec takový menší, nejsou moc pro děti, co maj kejtičky. ![]()
@mojmira píše:
a ty jsi hned věděla, když jsi si přečetla nadpis, že se jedná o plíny.?
Hele asi jo, když ji založila ![]()
@Tunrida píše:
Hele asi jo, když ji založila
pardon, teď jsem si toho všimla
mě to prostě nenapadlo, asi proto že za mě papírové plíny nebyly ![]()
@hanka.br. píše:
Natěšila jsem se na nějakou zajímavou diskuzi ze školních lavic a ono nic…
přesně tak ![]()
Oba kluci měli při narození 4,25kg a i tak jsem používala tak 14 dní jedničky, pak jsem přešla na 2, ale stejně mi přišlo ze začátku, že jim byly obrovské. A doporučím jako fajn pleny č. 1 (ač jsem pak zbytek plenkovacího období „jela“ povětšinou v Pampers) plenky Bella Hápy, mají výkus na pupík, takže ho to nedráždí, než se dohojí.
Do ankety- ohledně názvu diskuse jsem myslela, že půjde o známky ve škole. ![]()
Syn měl 3,27 a 50 cm a jedničky jsme používali až do tří měsíců…ale je fakt že jedničky pampers…třeba v porodnici nám dali bella happy, ty byli super, synovi byli akorát, ale z nich rychle vyrostl, a když jsem vytáhla jedničku pampers tak mu byly akorát ![]()
@Clancy155 píše:
Zuby a jednicky v zakajde v diskuzi o plenkach??? No, devcataaa…
Máš to ve správné kategorii, ale když je tak brouzdáš diskuzemi a na nové se proklikáváš přes seznam nových diskusí vpravo - tak tam ta kategorie není vidět a i po rozkliknutí je to jen malinkým písmem nahoře - já to třeba vůbec nevnímám.
Tak je lepší napsat nadpis „jak pro de_ily“ ![]()
Taky jsem čekala nějakou maminku, která bude lobovat za slovní hodnocení ve škole ![]()