Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Já jsem plínky nikdy na tyhle „kategorie“ nedělila. Vždycky jsem se řídila kilama a každý výrobce to má trošku jinak. Vzhledem k tomu, že děti měli porodní váhu skoro 4 kg, tak jsem nikdy ty nejmenší nekupovala ani do porodnice. Ale i našim malým dětem byli veliké. a
Takže ty nejmenší se užijí, ale fakt jen chviličku.
U první jsem v těhotenství kupovala do zásoby dvojky, když byli v akci. Ale nakonec jsem musela dokupovat jedničky. Dvojky jí sice byli, ale kolem nožiček pokaždý protekli. Tentokrát jsem si koupila dva balíky jedniček a jedny dostala, takže jich mám cca 100. Jedny si radši beru do porodnice, mám rozdílné informace o počtu plen na den v Bulovce.
A co si vzpomínám tak Fazole byla sra. í stroj a ze začátku dávala i 10 plen denně. Tak myslím, že je zdělám
@Netopirek píše:
U první jsem v těhotenství kupovala do zásoby dvojky, když byli v akci. Ale nakonec jsem musela dokupovat jedničky. Dvojky jí sice byli, ale kolem nožiček pokaždý protekli. Tentokrát jsem si koupila dva balíky jedniček a jedny dostala, takže jich mám cca 100. Jedny si radši beru do porodnice, mám rozdílné informace o počtu plen na den v Bulovce.
A co si vzpomínám tak Fazole byla sra. í stroj a ze začátku dávala i 10 plendenně. Tak myslím, že je zdělám
ani nehovoř ![]()
@matkabagristy Jsem záviděla maminkám co řešili, že jim mimina kadí je 4 x denně ![]()
@hanka.br. píše:
Natěšila jsem se na nějakou zajímavou diskuzi ze školních lavic a ono nic…
Nejsi sama.
Od nás zkušenost. Nekupovat jich hodně, trošku jsme to přešvihli a 2 balíky věnovány kamarádce ![]()
@Clancy155 Jedničky nutností u tříkilového dítěte nejsou. Novorozenci asi budou, ale pokud není extra malinký, budou mu i dvojky. Navíc trocha volnosti nezaškodí, aspoň se nebude prudit. Synek měl 2,9kg, shodil na 2,6kg a jedničku jsem dala jednu, přišlo mi to těsné. Takže byl od začátku v dvojkách. Ale narodil se s 51 cm a docela rychle rostl, takže je podpaží fakt nikdy neměl