Maminky dětí nejedliku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Maminky dětí nejedliku
Zdravím, maminky. ![]()
Prosím chtěla bych se zeptat/ poradit co děláte z dětmi který vám odmítá veškeré jídlo? Moje dítě nesni nic a to doslova on to totiž ani neochutna. Oblíbil si špenát takže jediný jídlo které sní je špenát. Ale ať mu dám ovoce zeleninu maso a nebo namazany chleba rohlík tak nic z toho nesní radši si vezme suchéj rohlik 🤦 má nastoupit do školky a toho se bojím ještě víc.. Pomohla vám školka v tom že dítě začalo jíst aspoň trochu normálně? 🙈 Jsem už zoufalá řešíme to už dva roky a žádná změna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne, ji asi 5 jidel, ne potravin, ale jidel a z pulky jeste je to boj..jinak ji jogurty, pecivo a ovoce a ze zeleniny jen okurku, obedy horor ve skolce, vecne ona nic neji, dnes zase nic nesnedla, nechce ani ochutnat, tak to bylo celou skolku a pokracujeme ve skole, tam ji do jidla nutili az se pozvracela. Pak mela desy, ze zitra zas obed ve skole a nechtela kvuli tomu do skoly chodit, tak na obedy nechodi no..co nadelam, nic..je hubena, ale neni pod vahou, tamze to proste neresim a doufam, ze se rozji nekdy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PAN66
to je strašný. Mne kluk taky nestrádá a není pod váhou naštěstí. Ale nechápu to on neji ani sladkosti.
nechápu. Nutit ho nemůžu takže pouze nabízím ale občas ty nervy ujedou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, školka trochu pomohla, ale žádný zázrak se nestal, trochu se to srovnalo časem. Dneska je dceři 10 a už se i nají normálně, má pár jídel, která miluje. Ještě loni jedla porce jako roční dítě. Domluvily jsme se, že jí do jídla nutit nebudu, ale vždycky ochutna aspon na špičku lžičky, díky tomu začala pár jídel jíst. Dřív jsem z toho byla na prášky, teď už to neřeším. Člověk by se musel zbláznit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien to máte pravdu. Já jsem zralá na léky z toho… A taky si říkám že už to nebudu řešit atd ale furt mi to nedá. 🙈 Knedlík a špenát sní klidně i pět knedlíků a to mu jsou tři roky… A dáte mu omáčku z rýží protože maso nejí tak mu ho tam radši ani nedávám aby snědl aspoň tu rýží a dá si dvě lžičky a už to nejí ???? a pak se dojida pečivem a blbostmi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaCEnnka22 píše:
@terien to máte pravdu. Já jsem zralá na léky z toho… A taky si říkám že už to nebudu řešit atd ale furt mi to nedá. 🙈 Knedlík a špenát sní klidně i pět knedlíků a to mu jsou tři roky… A dáte mu omáčku z rýží protože maso nejí tak mu ho tam radši ani nedávám aby snědl aspoň tu rýží a dá si dvě lžičky a už to nejí ???? a pak se dojida pečivem a blbostmi
Zkuste mu odeprit to pecivo a blbosti, zezacatku je to des, ale vydrzte, ale narovinu..u nas to nepomohla, radsi by snad vyhladovela, nez aby snedla neco mimo jeji obvykly jidelniceky ma 7, trichu se to lepsi, aspon ichutnava, ji spousta veci smrdi, vadi ji urcite textury.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaCEnnka22 píše:
Tak základ je mu ty blbosti nedat, ale ani to u nás to k ničemu nevedlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceri skolka pomohla - ucitelky totiz hned prvni den rekly, ze ve skolce se musi dojidat a ona je vzala nejak doslovne, prvni autorita, se kterou se setkala
. Nejedla moc (davali ji 1 knedlik, 3 kousky brambory), ale dojidala. Ale nejvic asi to, ze jsem se opravdu pokusila prestat to resit. Treti dite mam jedlika a je to balzam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PAN66 píše:
Zkuste mu odeprit to pecivo a blbosti, zezacatku je to des, ale vydrzte, ale narovinu..u nas to nepomohla, radsi by snad vyhladovela, nez aby snedla neco mimo jeji obvykly jidelniceky ma 7, trichu se to lepsi, aspon ichutnava, ji spousta veci smrdi, vadi ji urcite textury..
Pečivo bych tedy určitě neodpírala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No můžete mi věřit že jsem mu odepřela křupky a všechno ostatní i jsem mu vysvětlovala že prostě dokud nesni jídlo a to mu dávám porce jak 4mesicnimu dítěti fakt trosky🙈 tak že mu dobroty nedám.. a radši bude hladovět a nebo se prepije pitím… To je strašný prostě… Ať je to po dobrým nebo po zlým tak je to špatne. Jediný co nedělám je fakt že ho nutim protože mu to jídlo nechci znechutit ještě víc než asi má ???? @terien
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien pečivo mu neodepiram. Ale zas nechci aby jedl jen suchý pečivo 🙈
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hobitka to je super. 🙏 🙏 Já právě ze zoufalství už volala do školky zda se jim neuvolnilo místo a ředitelka řekla že jo… Tak ho zkusím dát do školky a budu doufat že se domluvím s učitelkou aby mu právě taky dávali menší porce a motivovali nějak aspoň trošku aby do toho s chutí šel 🙈
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to školka rapidně zhoršila. Zatímco doma pár jídel jedla (asi 5), ve školce ani nic nechutnala, pak ji bolelo břicho, byla z hladu vyčerpaná a často plakala. Naštěstí jsem ji mohla aspoň nějakou dobu brát po obědě a dávat ji najíst doma. Měla podvahu. Školka byla špatná celou dobu, ve škole se to pomalu začalo lepšit, nyní na druhém stupni už z oběda něco sní, když ji chutná, sní i celý. Už to neřeším, hubená je pořád, ale doma jídlo už ji dobře (i když jen to co zná), unavená není, tak ji nechávám být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaCEnnka22 píše:
@terien pečivo mu neodepiram. Ale zas nechci aby jedl jen suchý pečivo 🙈
Njn, věci se někdy dějí i tak, jak nechceme. Dcera snědla poprvé celý rohlík v 7 letech, to bylo slávy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien
;D to je strašný já bych měla radši dítě které ji od rána do doby než usne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit