Maminky dvojčátek – nočník!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Maminky dvojčátek – nočník!
Ahoj maminky, potřebovala bych poradit. Mám dvojčata – kluk, holka, za 14 dnů jim budou dva roky. Problém je s plínkama. Říkala jsem si, v létě to natrénujem a bude. Chyba lávky. Kluk když byl nahý, vůbec nepostřehl, že čůrá, holčička pronesla „čulá“, až když bylo dokonáno. Kakání ani jeden nezaznamenaly. Takže jsem pochopila, že k tomu nejsou asi dozrálý.
Pak jsem holčičce vzala plínu s tím, že po čase pochopí, kalhotky se jí strašně líbily, každou chvíli jsem se ptala, zda chce na záchod, nechtěla a pak se počůrala a vydržela by v tom klidně půl dne, takže hrozilo nachladnutí.
Na nočník je nedostanu, ale na záchodě na redukci by vydržely celý den. Jeden sedí a druhý dělá bordel, jistě si to dovedete představit. Ovšem ještě nic se jim nepovedlo, ani za úplatek co na uklízení hraček funguje-bonbónek.
Jak jste řešili odplínkování s dvojčatama Vy?!
Předesílám, že odplínkovat jedno dítě je úplně něco jiného, než dvojčata, ale pár rad si taky ráda vyslechnu.
Díky za odpovědi a rady! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ještě to nijak neřeším a mám je stejně starý jak ty
![]()
asi začnu za 2-3měsíce
vyzkouším a uvidím ![]()
Staršímu klukovi jsem sundala plíny až ve 2letech 4měs a za 4dny bylo hotovo. Stálo mě to jen 4 dny nervy s nonstop připomínáním a čůráním po celém bytě, ale pak mu to docvaklo a od té doby nebyla žádná nehoda.
Počítám, že to pak s nima půjde stejně snadno
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já začala s nočníkem, když bylo dětem 25m, před tím, když běhaly nazí, tak jim vůbec nevadilo, že se počůraly nebo pokadily. Potom jsem se rozhodla, že to tedy zkusím, vzala jsem plíny, dala na oči nočníky a co 5min jsem se obou ptala a vysazovala, první úspěch byl to, když se malá do nočníku vyčůrala, tak šla se mnou na wc a mohla spláchnout, malej to viděl a utíkal se taky vyčůrat, aby mohl spláchnout a bylo to, pochopily co po nich chci. Odplenkování bylo u nás fakt rychlý, ale myslím, že fakt k tomu dospěly. Chce to vydržet i když budou nehody, pokud by se do týdne nechytly, tak bych to odložila klidně o měsíc a potom zkusila znovu. Držím palce a pevné nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A v čem ti připadá, že je to u dvojčat tak strašně jiný? Podle mě je to stejný jak u jednoho dítěte, akorát holt vytíráš dvakrát ![]()
Dělala jsem to stejně jako eshta, sundat plínu a čekat až jim to docvakne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naši se odplínkovali v roce a třičtvrtě, do léta to bylo dobrý, občas nehoda. Ale v létě se to pokazilo tím, jak lítali nahatí a čůrali kde chtěli. Po létě bylo nehod víc ale teď cca 3 týdny je skoro po nehodách ![]()
Nočníky jsme měli chviličku ze začátku, spíše chtěli na redukci, ale ani tu již tak od května nepoužíváme. Nyní mají stoličku a sami si vylezou na záchod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ježíš, to jsem tak ráda, že nemám sama dvouleťáky s plínama!!
![]()
taky jsem si naivně myslela, že v létě odplenkujeme…haha! přinesou nočník, řeknou „ee“, svlíknou se rychlostí blesku, sednou!! sedí 10 vteřin a pak se rozutečnou po bytě - nejsem schopná je pochytat, na nočník už je nedostanu a jen uklízím loužičky a hovňouse
tak to zatím neřešim…k narozkám dostanou redukci a uvidíme a jestli ani to ne…tak prostě jednou jim ta plena snad začne vadit
neplatí na ně ani to, že to vidí u kamarádů…přijde známá s malou a používá nočník holek - je to opravdu netankuje
![]()
přijdu si neschopná, ale fakt nemám čas ani náladu je vysazovat i přes jejich odpor, protože ony se prostě vzpříčí a nesednou a hysterák to jistí! na to fakt nemám a mám k tomu mimino! tak holt jsou na plenách! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eshta píše:
@dvojmatka klid, já ještě nočníky ani nekoupila
dík, jsi mě uklidnila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já po pár dnech vzdala odplenkování obou naráz, to se fakt nedalo, nestíhala jsem převlékat a uklízet louže, takže jsem se vrhla nejdřív na dceru, která už hlásila ee aspoň po akci. Pochopila to týden před druhýma narozeninama, ale mívala nehody. Teď je dva týdny bez nehod, tak jsem pustila do chlapečka, zatím teda naprosto neúspěšně. Pleny prostě nemá přes den, ale jediný výsledek je, že si už odmítá na nočník sednout. nicméně jsem ráda, že už aspoň jedno dítě je odplenkované ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píšou holky, chce to klid a čas a hlavně nezkoušet to naučit obě najednou. Jedna holčička byla bez plen v roce a půl - sama si řekla, že nechce plínu, vzala jsem - první den, nehody, říkala pozdě nebo vůbec, druhý den řekla až když čůrala, takže jsem celej den nic nedělala, navařila dopředu a hlídala, posazovala, vytírala a převlíkala, třetí den už to stíhala, jen jsem jí občas připomínala, aby se vyčůrala… Do týdne pak byla bez pleny i venku a do 2 týdnů i na odpolední spaní - na noc měla plíny ještě cca 4 měsíce. Zato druhá nechtěla o nočníku či záchodu ani slyšet. Nenutila jsem, občas zkusila… taky se to zlomilo samo. Před druhými narozeninami začala sama… Sice to trvalo dýl, ale vydržela jsem.. Nakopak když byla opravdu bez plen, tak komplet - během týdne i na spaní v noci… Občas nehoda, ale jistí to podložky. Nehody v noci byly u obou cca měsíc po odebrání plínek… jinak ok… Spíš řešíme velkou potřebu. Jedna to hlásila a šla sama na nočník, ta druhá později naučená vůbec a prostě to nejde!!! Neřešim - utřu, dám čistý prádlo a jedeme dál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám teda jen jednoho dvouleťáka, ale plíny má pořád a počítám, že ještě nějakej čas mít bude. Ještě ani moc nemluví, na nočníku sedět nechce, počůrání mu nevadí. A já na vytírání loužiček a převlékání 5× denně nějak nemám… Nechám to na něm. Zatím jsme ve fázi, že čůráme ve vaně při zvuku vody, třeba po spaní nebo při sprchování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše úžasná nová pediatrička nám dala super radu - dítě je zralé na nočník, pokud umí skákat bez problémů snožmo… jde o zralost svěrače, že opravdu vydrží, pokud si řekne, že chce čůrat a zvládne dojít na záchod nebo nočník… Nemusí umět mluvit, k tomu stačí znakování, což i jedno dvojče dělalo… bylo to rychlejší na pochopení matky, než jsem si zvykla na to, jak říká své potřebě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bella29 píše:
Já po pár dnech vzdala odplenkování obou naráz, to se fakt nedalo, nestíhala jsem převlékat a uklízet louže, takže jsem se vrhla nejdřív na dceru, která už hlásila ee aspoň po akci. Pochopila to týden před druhýma narozeninama, ale mívala nehody. Teď je dva týdny bez nehod, tak jsem pustila do chlapečka, zatím teda naprosto neúspěšně. Pleny prostě nemá přes den, ale jediný výsledek je, že si už odmítá na nočník sednout. nicméně jsem ráda, že už aspoň jedno dítě je odplenkované
Já jsem to taky zkoušela naráz a po 18kalhotách a 18× vytírání za den jsem to vzdala..začla jsem přesně jak ty s dcerou ta to pochopila rychleji byla odplenkovaná ve 22.měs a syn začal sám když to od ní okoukal asi před 14dnama.Chce to opravdu sebrat plínu a dát jen na spaní, nebo na ven a když s epovede do nočníku tak dělat hrozný ovace..stejně jsem to zkoušel každý měsíc týden a prostě k tomu musela dojít jednoho dne řekla ráno číí já jí posadila a ona se v mžiku vyčůrala ..to jsem věděla, že máme vyhráno
Syna to nejdřív nechávalo chladným až jsem si říkala, že se to snad nenaučí a nakonecpřišel sám sundal si kalhoty sedl si a vyčural se
to jsem čuměla od tý doby je bez nehody (dcera má občasdoteď)
..teď jim budou 2 pleny máme jen na spaní ![]()
Držím palce chce to trpělivost
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Carrinka píše:
Naše úžasná nová pediatrička nám dala super radu - dítě je zralé na nočník, pokud umí skákat bez problémů snožmo… jde o zralost svěrače, že opravdu vydrží, pokud si řekne, že chce čůrat a zvládne dojít na záchod nebo nočník… Nemusí umět mluvit, k tomu stačí znakování, což i jedno dvojče dělalo… bylo to rychlejší na pochopení matky, než jsem si zvykla na to, jak říká své potřebě
Cirrinko - ta rada pediatričky teda u nás moc nefungue, druhá dcera začala na nočník chodit v roce a 10 měsících a snožmo se naučila skákat pořádně až teď, ve dvou letech a 10 měsících
Poprvé vůbec do vzduchu vyskočila někdy ve 2,5 letech. Už sem z ní byla dost na prášky. Všude e něco
.
Podotýkám, že ona v tom roce a 10 měsících sama za mnou přišla s nočníkem a hlásí mi, že jde dělat bobek, čučela jsem na ni jak puk ![]()
- Citovat
- Upravit
@stray @eshta @dvojmatka
ve dvou letech dětí jsem to zkusila a nic, tak jsem se na to vykašlala. Za ty nervy mi to nestálo a počkala jsem až na další léto, tedy letos. A vyšlo to taky až napotřetí, děti se chytli rychle a bez nehod, jen to chtělo čas. Akorát už jim bylo nějakých 30m. Napřed se chytila dcera, syn nechtěl. Musela jsem zvýšit úplatky, abych ho motivovala a asi týden po dceři se chytil i on. A oba bez nehod.
Když si vzpomenu, kolik nervů mě to stálo a zbytečně, tak je nesmysl to učit dřív, než je dítě připravené. Pokud na to nespěcháte, nechte to až na další jaro/léto, však se nic nestane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit