Maminky prosím radu příkrmy

339
20.7.22 12:52

Maminky prosím radu příkrmy

Dobrý den, prosím o radu. Dnes jsme byli na kontrole u MUDr s malým (5 měsíců plně na UM) a doktor byl nespokojený že malý za poslední měsíc skoro nic nepřibral (váží 5900g). Malý je plně na UM (hipp) a poslední 3 týdny vypije max 110 ml a nechce. Dřív pil i 170 ml.Ted někdy vypije jen 50 ml. Co se týče příkrmu dostane dopoledne ovoce to sní celou presnidavku a odpoledne maso se zeleninou (někdy se stane že nechce tak dostane mléko). Doktor říkal, že z příkrmu nebude pribirat, že pribira z mléka. Tak jsem dnes koupila kaši Sunar a zkusím mu to dát k večeru, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7674
20.7.22 13:00

Já si myslím že na 5 měsícu už má nějak moc příkrmu… maso, zelenina, přesnidávky a ještě i kaše… raději bych dávala více mlíka… častějí zkoušet nabízet. Třeba i v noci ve spánku dát mléko. Já začala přikrmovat v 4m ale v 5. jsme stále měli jen obědy.. vždy se dáva měsíc jen zelenina, pak přidává maso, pak ovoce… jak jste to stihli???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3100
20.7.22 13:03

@Tamara86 Já si tedy nemyslím, že by z příkrmů nepřibíral. Kaši asi zkusit můžete, ale zvažte, zda budete dávat večer nebo ráno. Některé děti mohou trpět na bolesti bříška. Možná bych zkusila pár dní ráno a když to bude v pohodě, tak pak klidně večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
20.7.22 13:05

Kase na vecer je podle me blbost, davala jsem ji k snidani a az pozdeji. Dle meho zbytecne, prikrmu uz ma dost, v prvnim roce je nejdulezitejsi slozka vyzivy mleko, zamerila bych se na to…s um zkusenosti nemam, to bych nechala na jine tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
20.7.22 13:14

Od 4 měsíce má zeleninu + kureci, krůtí a rybu a od 5 měsíce jsem začala ovoce (zatím jablko, banán, merunku a už ochutnal meloun ), tak mám nechat jen na oběd zeleninu? A zbytek mléka? Když malej toho mléka moc nevypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
20.7.22 13:15

Kaši jsem ještě nedávala to mi poradil mudr plus ještě říkal že můžu dát i jogurt, ten jsem ještě taky nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
20.7.22 13:27

Kdyz uz to mas zavedeny tak mu to neber a klidne pridej i nejaky dalsi ovoce, treba se na neco chytne a zacne bastit. Jogurt klidne za dva tri tydny a uvidis co s tou kasi, zkus rano s UM pridej nejaky ovoce aby mu to vic chutnalo a uvidis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
20.7.22 13:55

Kaši dávej v poledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
20.7.22 14:48

A napadlo mě, co kdybych dávala klasicky um jak byl zvyklý po 3 hodinách a mezi tím dávala ty příkrmy jestli bude chtít? Že by měl hlavně um, protože v poledne mu um už nedávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.7.22 15:00

V peti mesicich bych ho teda prikrmy tak moc neprala, ma hlavne ochutnavat.

Kolik mel porodni vahu? Treba pribiral predtim rychle a ted zpomalil?

Taky se zamysli, co davas, jestli libove maso a zeleninu, tak z ceho jako ma pribrat?
Kdyz uz, tak bych pridala zdrave tuky, olivovy, kokosovy, lneny olej, ghi, avokado, zloutky atd.

A pokud pije mlika malo, tak davat casteji, a ne ho striktne 3 hodiny drzet hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí