Maminky s PCO syndromem

Anonymní
1.5.12 14:44

maminky s PCO syndromem

Dobrý den všem,
před otěhotněním mi diagnostikovali PCO syndrom, dr.mi nasadila Diane 35 a mé problémy jako nekontrolovatelné přibírání na váze (naopak, krásně jsem zhubla 13 kg), nechtěné ochlupení, mastící se pokožka, vlasy, akné atd. se začaly zlepšovat. Pak jsem tbl.vysadila a po Clostíku otěhotněla, během těhotenství a po porodu bylo vše OK.
Ale nyní poslední 2 týdny sleduju zase ty všechny příznaky a navíc mi neskutečně začaly padat vlasy :,(.
Nevím co mám dělat, stále napůl kojím (odsávám) + dávám Nutrilon, vždy jsem si přála své miminko kojit a dopřát mu to nejlepší, kdybych zase začala brát své léky, tak musím s kojením přestat, to bych aspon do 6 měsíců chtěla vydržet (prcek má 3,5 měsíce). Poradte prosím co mám dělat dál, popřípadě pokud nějaká máte takový podobný problém nebo někdo známý, jak to vyřešil? Nejsou nějaké léky pro kojící maminky s PCO?
Budu to řešit s dr., ale nyní má dovolenou.
Všem předem děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.5.12 15:02

Poradte prosím :|

• Citovat
  • Upravit
1900
1.5.12 15:06

Myslím si, že ke zlepšení došlo díky dávce hormonů, které v té HA jsou. A pokud vím, tak při kojení hormony nejsou vůbec vhodné, takže nejspíš budeš muset počkat až dokojíš :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.12 15:17

Jj, to já vím, že je nesmím brát při kojení, ale do té doby budu plešatá a o 30 kg težší :( :,(. Ale nechci přestat kojit, proto mě zajímá, jestli je i nějaká jiná možnost.

• Citovat
  • Upravit
5463
1.5.12 15:22

Já jsem taky měla PCO syndrom po těhotenství mi trvalo přes rok než se tělo dalo dohromady a mam ted i samovolnou ovulaci a cyklus pravidelný.Proč do tebe budu cpát hormony,když máš PCO a další dítě nechceš.Ale nejlíp ti poradí dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
1.5.12 15:27

A štítnou žlázu máš OK? Někdy se po porodu zhorší a příznaky obdobné…(padání vlasů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.5.12 15:28

plešatíme kojením všechny, i já mám PCO, ale kojit bych nepřestala jen proto, abych mohla brát hormony a nepřibírala. Ono samotné PCO k přibírání sice napomáhá, ale správným jídelníkem se to dá udržet na uzdě. A vlasy přestanou padat postupně. Já mám taky momentálně pocit, že vyplešatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.12 20:03

sexyfraga Druhé mimi bych právě později chtěla. Štít.žlázu mám OK, teda aspon doufám.
terinka4444 Já nechci přestat kojit (proto i ta diskuse), ale mít skoro 80 kg na 156 cm je dost, tu už se nejedná jen o vzhled, ale i o moje zdraví, s váhou mám problémy pořád (pokud neberu tbl.) a ze své zkušenosti vím, že jídelníčkem to není, kéž by bylo :(.
NECHCI S KOJENÍM PŘESTAT, právě proto se ptám, jestli náhodou není nějaká jiná možnost jak udžet PCO pod kontrolou, třeba jako je to u antibiotik, některé se mohou i při kojení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.13 16:52

Ahoj, obnovuji diskuzi. Zajímalo by mě, jestli se najde maminka, u které se po porodu již pco neobjevily nebo se tento problém zlepšil? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
7907
10.3.13 17:25

Tak já to mám stále… a že je to let a dva porody za sebou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.3.13 18:36

Hele nevím, ovulaci nesleduju, ale od porodu mrnětě menstruuju pravidelně co 28dnů, tak možná se to krapet srovnalo, dřív to bylo plus minus autobus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
10.3.13 19:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.19 09:05

PCO až po 2. porodu?

Ahoj holky,
píšu anonymně, aby někdo nezjistil, že se chceme snažit o třetí. Už máme 2 děti - 1. přes HA (ale často jsem brala antibiotika), 2. se zadařilo hned první měsíc. Teď uvažujeme u dalším. Od 2. porodu mám MS dost nepravidelnou. První rok a půl jsem ji něměla vůbec, ale to jsem kojila, potom třeba po 3 měsících a teď mám cykly 29 až 47 dní. Podle utz mi doktor diagnostikoval PCO a že jestli chci otěhotnět, tak budeme muset ale nasadit léčbu. Jenže mě pořád nejde do hlavy, že jsem u prvních dvou otěhotněla tak snadno? je možné, že se PCO objevily až po 2. dítěti a předtím jsem je neměla? Nemáte s tím někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa