Maminky se čtyřletým dítětem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
202
30.9.15 19:34

Maminky se čtyřletým dítětem

Zajímalo by mě jak to máte vy u vás doma :think:
Jsem pracující máma jejíž dítě chodí do školky. Po 15h vyzvedávám ratolest a začíná mi druhá „pracovní směna“.
Bydlíme na vesnici v novém domečku.
Klasické pracovní činnosti jako nádobí, pračka, žehlení, umýt podlahu, večeře atd jsou dá se říct na klasickém denním režimu… Ani se neotočím na patě a je večer.
Jenže kde mi zbývá čas na dítě, partnera a o sobě sama ani nemluvím.
Potomek vyžaduje stále mojí pozornost a chce si semnou hrát a mě už je trapné a ubohé jej neustále odbyvat se slovy teď nemůžu musím to a ono udělat, za chviličku, zabav se samo atd.
tak mě zajímá jak to je u vás doma. Hmm???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.9.15 19:37

@karafiatek funguje chlap - pohraje si, zabaví a nebo udělá práci za mě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
30.9.15 19:39

@karafiatek co paní na úklid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
30.9.15 19:40

Mám děti dvě - 9 a 5. Pčucházíme domů kolem páté, dcera si dělá úkoly do školy, syn si hraje. Většinou mě ani jeden nepotřebuje, takže já si v klidu udělám to nejnutnější v domácnosti, vyndám nákup, připravím jídlo, pořeším prádlo. úklid naštěstí neřeším, chodí mi jednou týdně paní na úklid a žehlení. Jinak bych to dělala po nocích. Takhle večer po uložení dětí relaxuji u televize nebo internetu (sama nebo s manželem dle situace), občas pracuji. Na tvém místě bych udělala jen to nejnutnější a úklid jako takový nechala na víkend. večeři velmi často řešíme namazaným rohlíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
30.9.15 19:40

@karafiatek A ty denně vaříš, že máš tolik nádobí? PRačka je naplněná hned a já nežehlím. Večeře se taky dají děla jednoduše. Pečivo + šunka, nemusí být teplá.
Já jsem sice ještě doma a podobný kolotoč mě čeká, ale snažím se všechno usnadnit si už teď. A na hřiště odpoledne chodí i pracující maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
30.9.15 19:41

Jo a taky je pravda, že kolem půl šesté až šesté chodí domů manžel a ten se dětem takhle navečer hodně věnuje. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
30.9.15 19:41

@karafiatek Je to stejné. Dítě kouká na bednu, dokud neudělám nejnutnější (vybalit nákup, nachystat jídlo, prádlo co má být brzo suché apod.), a pak si chvíli hrajeme a jíme (v různém pořadí). Před sedmou chodí obvykle tatínek, to mě střídá (uklízím po večeři, uklízím prádlo apod.), obden koupá, pak ukládám… a v devět, kdy usíná, odpadnu max. k televizi nebo netu. Když partner projeví zájem, tak se mu věnuju - žvaníme, na něco koukneme spolu atd. Je to záhul, ale co nadělám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.9.15 19:43

Pracka je otazka otoceni knofliku, mam ctyri pradelni kose, kam se hazi pradlo rovnou podle barev, tak jen bafnu hromadu a hodim do pracky. Na myti nadobi mam mycku, vskladat ji je otazka 5 min. Zehleni nepraktikuju, mam susicku. Vecere muze byt rohlik se sunkou, vajicko, paprika, priprava 10min. Podlahy maximalne jedenkrat tydne.

Jsem jeste doma, ale i tak je mi cas vzacny a nehodlam stravit zivot uklidem a varenim. Deti jsou male jen jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
@Aries6 píše:
@karafiatek A ty denně vaříš, že máš tolik nádobí? PRačka je naplněná hned a já nežehlím. Večeře se taky dají děla jednoduše. Pečivo + šunka, nemusí být teplá.
Já jsem sice ještě doma a podobný kolotoč mě čeká, ale snažím se všechno usnadnit si už teď. Ana hřiště odpoledne chodí i pracující maminky.

jasně, pod to se podepisuju. dnes jsem tam stepovala v tom mrazivém větru v sukni a lodičkách. hřiště zvádáme cestou ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486

Podlaha - fakt umýváš denně? Vysáto je za 15 min., stačí obden.
Nádobí - dáš do myčky? Já myji ručně a hodiny tím také netrávím.
Pračka - 10 min. nandání a 20 min. věšení?
Nežehlím, poskládám během 10 min.
Večeře odbývám, chleba s něčím. Všichni máme teplé jídlo v poledne.

V poslední době se snažím s každým dítětem si zahrát aspoň jednou za to odpoledne. Stačí 10 minut a jsou jak vyměnění. :srdce:

Jako taky se honím, ale než pořád říkat, že za nimi přijdu, až něco… Tak jdu raději hned. V pátek jsem i vypnula mobil, tak to docela čučeli - v dobrým. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
30.9.15 19:44
@nozu píše:
jasně, pod to se podepisuju. dnes jsem tam stepovala v tom mrazivém větru v sukni a lodičkách. hřiště zvádáme cestou ze školky.

Jsi machr :palec: Já neříkám, že jsou tam 3 hodiny, jak ty na MD a každý den. Ale jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
30.9.15 19:44

Tak pračka a žehlení jistě není denně. Jako jestli budu ve tři doma, tak uvařit večeři a umýt nádobí a podlahu mi jistě nezabere celej zbytek dne.
Leda bys měla nějakou práci kolem domu,,,ale to nepíšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
30.9.15 19:48

Ven chodíme někdy rovnou ze školy, někdy později, někdy nejdeme. A to ještě musíme stihnout dvoje úkoly. Začátek září byl horší, ale teď už relativně v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
30.9.15 19:53

@karafiatek Každý den pereš, žehlíš, uklízíš včetně vytírání, vaříš teplé večeře? Tak to trochu zkrouhni a zorganizuj si to jinak. Vždyť tě to ani samotnou nemůže bavit. Uvař na dva dny, třetí den si dejte něco studeného, čtvrtý udělej nějakou rychlovku a v pátek zas studené. Prádlo předpokládám pere pračka, takže pověsit, po uschnutí poskládat a žehlit jen nevyhnutelně nutné věci. Dvakrát týdně vytřít a úklid koupelny, dvakrát týdně lux a utření prachu. Žádné hloubkové šůrování, hlubší a pečlivější úklid jednou za dva týdny o víkendu, zapřáhnout chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
30.9.15 19:58

@Aries6 hele já jsem dost zvyklá. v létě jsme bývali cestou ze školky na hřišti i víc jak hodinu. Teď už je mi zima. Zase když už se dohrabeme domů, tak se nám ven už nechce ani jednomu. a lodičky si kupuju „běhací“, abych zvádla dohnat mladšího na odrážedle. ale pravda je, že na tom hřišti na mě koukají ty matky na MD dost divně, když jsou tam ony v teplákách a já v šatech a lodičkách :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí