MANDUCA a bolest v kyčlích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5527
18.5.09 11:32

MANDUCA a bolest v kyčlích

V pátek jsem si koupila nosítko Manduca. Z Haniččiny strany spokojenost veliká. Z mojí strany počáteční nadšení vystřídala obrovská bolest v kyčlích. Srovnatelná s tou, která provázela moje těhotenství. Máte někdo podobnou zkušenost? Čím to může být způsobeno? Myslíte, že ji blbě nandávám? Nebo je to prostě jen tou zátěží? Podělte se prosím o Vaše zkušenosti. Díky.

Jo, a ta bolest se dostavila po asi 100 metrech chůze. Žádné velké túry! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
18.5.09 11:42

:( A kolik váží malá a jak dlouho jsi nosila?
Ještě jsem se s tím, myslím, nesetkala, ale asi může být, pokud nejsi zvyklá na zátěž a naložila sis toho moc, nevim…
Mě kyčle v těhotenství bolely hodně a nošení tím pádem bylo možné vždycky jenom na chvilku (to jsem si vždycky udělala nějaký ten výletek v 8.-9. měsíci a pak dva dny hekala :twisted: ), ale já nabrala z původních 53kg dalších 20 a dítě mělo 12, takže to už je pořádná zátěž. Ale obecně je u mě to zatížení kyčlí určitě větší než zatížení páteře, s tou jsem neměla problém ani při nošení těsně před porodem.
Zkusila bych na tvém místě nosit jenom na chviličku a postupně prodlužovat, podle toho uvidíš. Každopádně teď si odpočiň, než to sedne. Dej pak vědět, jak to dopadlo.

Aha, tak teď jsi to editovala - 100 metrů 8O 8O 8O ? Tak se zkus projít s malou na rukách nebo na koníčka 100 metru a uvidíš, co na to kyčle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.5.09 11:58

lulje, a nemělas jako miminko nějaký opatření na vývoj kyčlí - řemínky, strojek, nebo tak? já měla potíže s kyčlemi až do puberty, pak to přešlo, ale občas se při nějakym typu zátěže bolesti vrátí. u nošení se mi to taky někdy stává, tak asi vím, o čem mluvíš. mě pomáhá navázat vejš, bederák nemít na bocích, ale v pase. tak zkus, třeba to pomůže.
nepřihlášená korálka

• Citovat
  • Upravit
9262
18.5.09 11:59

Tak to nevím, mě tedy v těhotenství bolívala jen stydká spona (a to jako fest - krok mi nešel udělat) a po porodu mi delší trasy dělají problém doteď, ovšem je jedno zda s kočárem či miminem v Manduce.

Nevím možná hold kyčle už víc než nosí nezvládnou. Zkusila bych jak říká Lentil poponést bez Manducy (mmch. já si dávám bederní pás až spíš na ty kosti a né do pasu, ale to ty asi taky co?). :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.5.09 12:11

lentilko, ivo, vždyť tu je metřík na skoro roční dítě, to už asi by lulje věděla, že jí bolí kyčle i z nošení na rukou ;) si myslím ;)
tam bude asi problém přímo v tom nosítku. ale jak říkám - mám to někdy taky tak (i třeba se šátkem na zádech) a pomáhá vázat co nejvýš. vadí mi asi právě to, jak je něco „posazené“ přímo na těch kyčlích. tak to, lulje, zkus a uvidíš ;)
korálka

• Citovat
  • Upravit
1854
18.5.09 12:43

Tak ja mela jako mimco reminky, rozestup stydky spony pri porodu, kterej me boli dodnes, ale presto od 14ti dnu po porodu nosim v satku a nejak mi to problemy nedela.
Ja si mysim, ze mas opravdu mozna tu Manducu moc nizko. A nebo je to proste na kycle velky napor, tezko rict. ZKus si to nositko hodit vys a co nejvic na pevno k telu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
18.5.09 12:53

Korálko - metřík vidím, ale nedává mi to vůbec smysl (a ne každý nosí dítě na rukou). Skoro bych chtěla vidět fotku, jak to má zakladatelka nainstalované, protože je to volaké čudné 8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
18.5.09 13:15

Holky, děkuji za odpovědi.
Zkusím udělat foto a řeknete mi, jestli to mám nasazené blbě ;)
Jako mimčo jsem měla problémy s kyčlemi - řemeny asi do roka :(
Lentilko, když malou nosím na rukou nebo na koníka, tak mě spíš bolí záda, proto jsem si koupila Manducu, abych zádům ulevila. No, a ono tohle. To jsem si teda pomohla! :evil: Ta bolest v kyčlích je šílená. Palčivá. Stejná jako v těhotenství, kdy jsem nemohla kvůli ní spát a musela si dávat při spaní na boku mezi nohy obrovský polštář.
Jo, a Hany má 10 kg a nosím na břiše. A fakt ta bolest přišla po těch asi 100 metrech. Nechápala jsem. Když s Manducou stojím, nic mě nebolí, ale jak začnu chodit, tak hrůza!
Za chvíli jdu ven, tak zkusím podle Korálky uvázat víc do pasu a pak dám vědět, jak jsme dopadly.
Zatím všem díky!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
18.5.09 15:10

korálka Mám (ehm no rodina) co teda na rukách nenosí - dítě max. přendá, ale nenosí, prej by si malý zvykl. :roll: A já třeba S. taky dobrý tři týdny nenosila kvůli těm přetáhlým šlachám na rukách - ono to jde. :wink:

a to bolení zad to by dávalo smysl - víš když nosíš na rukách víc se zakloníš a mimčo opřeš od břicho, bok - bolí záda.
Když dáš do Manducy tak se nezakláníš - a pak to možná nedělá dobře těm kyčlím.

No snad při nejhorším dobře prodáš nebo to půjde ještě do obchodu vrátit. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
18.5.09 15:20

Ahoj,
nosim v Bondolinu,mivam problemy spis se zady…ale
Nedavno jsem byla s malou na tanceni maminek s miminky v nositkach Salsu :D
Bylo to super,kycle me teda zacli bolet uz ke konci lekce,ale co se delo jeste ten vecer a druhy den 8O
No horsi nez pred porodem,silena bolest,nemohla jsem chodit.
Ale je mi jasny ze to bylo proste neprimerenou zatezi,normalne pri noseni s kyclemi problem nemam.

Tak asi kazde telo vydrzi neco jineho :nevim:
Jak psaly holky,asi to zkouset jen po troskach,i kdyz 100metru je hodne malo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
18.5.09 15:31

Taky bych zkusila výš/níž/jinak/na záda, prostě jinak, občas stačí někde něco přimáčknout (takhle mi funguje levé rameno - stačí mít šátek/popruh od batohu v jednom určitém místě a během minuty dvou mě neskutečně bolí celá ruka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
18.5.09 15:52

Lulje- presne jak pise koralka a maxik a dalsi.
kdyz jsem vzala prvne manducu na sebe, po pár metrech co jsme nosila mrně po bytě palčivá bolest v kyčlích . proste ji nejak nadhod nebo dej výš, nejsi zvyká na určitou polohu a tka ti vadi. davam ji výš a basta. a atalo se mi to jen zrkaje nekolikrát a pak uz nikdy. ted ji mam asi dva mesice, a uz nosim i pres kyčle a dobry.

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
19.5.09 08:45

Harpyje, to jsi mě uklidnila. Snad si kyčle na nezvyklou zátěž zvyknou a bude vše OK. Prodávat teda manducu nechci. Haničce se v ní moc líbí a moje záda si lebedí. Lebedí si na úkor kyčlí. Ach jo :roll:
IvoV, Hany je už velká na to, aby si zvykla na nošení na rukou. Já ji nenosím jen tak pro nic za nic po bytě. Tu Manducu jsem si koupila proto, abych nemusela pokaždé snášet kočár ze schodů, když jdu ven třeba jen na menší vzdálenost (pošta, malý nákup apod.). A to bych Haničku v náruči neudržela. Ruce už si zvykly, ale záda trpí čím dál víc! Po bytě s manducou nepočítám :) To nechám malou řádit na koberci. Zbytečně ji netahám a ani jsem ji na nošení nezvykala ;)
Maxiku, včera jsem zkusila uvázat víc do pasu a bylo to o poznání lepší. Jen se ta váha přenesla na záda, tak mě bolelo od každého něco, ale dalo se to vydržet.
Snad si zvyknu.
Děkuji za postřehy a rady a přeji pěkný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
19.5.09 11:03
lulje píše:
IvoV, Hany je už velká na to, aby si zvykla na nošení na rukou. Já ji nenosím jen tak pro nic za nic po bytě. Tu Manducu jsem si koupila proto, abych nemusela pokaždé snášet kočár ze schodů, když jdu ven třeba jen na menší vzdálenost (pošta, malý nákup apod.). A to bych Haničku v náruči neudržela. Ruce už si zvykly, ale záda trpí čím dál víc! Po bytě s manducou nepočítám :) To nechám malou řádit na koberci. Zbytečně ji netahám a ani jsem ji na nošení nezvykala.

Juj to jsem to špatně napsala - to nebylo na tebe - kdybys věděla jakým nošencem je Sofík, já fakt nemám co mluvit. Manducu mám a využívám hóódně a to S. už chodí. To koulení očima bylo spíš na to nenošení - příjde mi spíš miminka (a že to tak praktikují od mimi) líto, když není nošené (nemá kontakt s maminkou, nemá rozhled no nevím - však oni vyrostou do patnácti je nosit nebudeme). Nošení a manducu ti chválím to jako fakt jooooooo. Záda chápu ony nám ti miminka se nějak pronášejí. :wink: (U mě to právě nedávají ruce.) A třeba teď jak měla Sofie angínu a čtyřicítky jsem nosila i po bytě a jak jsem byla ráda za nosítko.

No nic jsem ráda že to řešit jde (já teda myslela že ne, proto taková reakce). :oops: Hezké nošení.

Iva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3235
19.5.09 14:13

lulje, super že to aspoň trochu pomohlo :)
(to by bylo aby to nepomohlo když mě to pomohlo ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí