Manduca - opora hlavy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.7.22 19:04
@ugluk píše:
A já zas pořád nechápu, že se někomu chce vláčet s kočárem zaplivanýma výtahama v metru (pokud jezdí), po eskalátorech, na přestupech, kde jsou jenom schody, taky ve skalách, blbým terénu a tak vůbec. A to jsem si to zkusila víc jak jednou a nechápu to furt :mrgreen:
Ne, demagogie, každýmu vyhovuje něco jinýho, ale jest mnoho situací, kdy dobře zvolený (!) a dobře nastavený (!!!) nosítko ulehčí opravdu mnoho problémů a pokud to nenosím stylem bederák navolno někde přes bedra a dítě mi v tom navolno povlávající, tak mi to bylo vždy výrazně pohodlnější než batoh poloviční váhy.

Proč se leze z Miminem po skalách 8o? :think:
Pravdou je, že spousta míst, cest, chodníku a dalšího není vůbec prispusobena bezbariérově. CHodníky s dirama, popraskaný cesty. Chodníky nenavazující na sebe nebo na přechod
Spousta domu má jenom schody. Potom souhlasím s nošením polobatohu. :nevim: chápu to. Osobně to prostě nedávám. Pořád jsem měla pocit, že mi musí zákonitě někde něco spadnout. Strašná cesta. :zed:

• Citovat
  • Upravit
68943
30.7.22 19:40

Tak nemyslím, že bych s dítětem provozovala horolezectví, ale i na běžné turistění byl člověk s kočárem na ohromné množství tras omezen. A to jsme měli opravdu teréňák. My jsme zvyklí hodně cestovat, mám i velké dítě, tak k těm skalám třeba sklaní města, naposledy v Prachovských skalách nebo loni v Českém Švýcarsku jsem byla fakt šťastná, že jsem ten krám sebou nemusela vláčet. Ale fakt jde o vhodné zvolení nosicí pomůcky a jejím správnm nastavení.
Což už je dost daleko od původního tématu :) Spoustě lidí nesedne právě ta manduca, já ji měla na první dítě před lety a nemůžu si stěžovat, ale není univerzální nosidlo pro každého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
30.7.22 19:42
@ugluk píše:
@Melodie91 jakou vytahovací část? Manduca má buď uvnitř novorozeneckou vložku, která už se teda (včtně samotného výrobce) nedoporučuje, ale ta se dává mezi nožky pod zadeček. Nebo je nahoře kapucka vyndavací a ta je použitelná do libovolného věku, dokud se tam dítko vejde (velké jsem v tom kdysi poponášela i po druhém roce, byť tam nožičkama samozřejmě nebylo od kolínka ke kolínku). Plus má rozšiřovací zádovku - pro malé sepnout, pro velké rozepnout, ale ta je spíš, aby byla látka až za krk, nikoliv přes hlavičku.

Jo, tu kapucu myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
30.7.22 19:52
@Melodie91 píše:
Jo, tu kapucu myslim

Tak ta opravdu není omezená věkem ani velikostí dítka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
30.7.22 20:34
@ugluk píše:
Tak ta opravdu není omezená věkem ani velikostí dítka :-)

Ja myslela, ze tam je pro novorozonce :D my ji teda nikdy uz tak od 3 nesicu nevytahli…ale dobry vedet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí