Manduca - opora hlavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6896
30.7.22 12:13

Manduca - opora hlavy

Ahoj holky,

nedávno jsme podědili novou manducu, a jak tak přemýšlím, docela by se nám hodila pro mladší dítko (7 měsíců). S nošením nemám absolutně žádné zkušenosti, starší dcera byla pouze v kočárku. Vrtá mi hlavou jediná věc, která mě odrazuje od toho začít:
Má dítě v manduce dostatečně a správně opřenou hlavu? Běžně vídám miminka v šátcích nebo nosítkách a hlavu mají zvrácenou dozadu. Synek měl navíc zablokovaný krk, tak se bojím o to víc. Nesedí, nevertikalizujeme ho, tj. nenosíme svisle. Snad píšu srozumitelně. Děkuji za každou radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
30.7.22 12:30

Jestli to teda chapu, tak potrebujete pro 7mi mesicni? To uz snad udrzi hlavu samo? Manduca, teda aspon co mam ja, tak ma i takovou vytahovaci cast, ktera je myslena pro novorozence a prave ma drzet hlavicku…,ale nevim, jestli uz na ni nebude tve ditko velke…jinak deti hlavu z nositka zaklani podle me, ze chteji koukat…jinak dcera mela vetsinou hlavu polozenou na me…,ale pokud je tam nejaky zdravotni problem, poradila bych se s doktorem, jestli je vubec nosni vhodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
30.7.22 12:31

Ahoj, taky nad tim premyslim. Ja mam teda jen sestitydenni mimco a o satku uvazuju. Protoze chodime s detma hodne po vyletech a vsude se s kocarkem nedostanem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68860
30.7.22 13:00

Když je vzhůru, dítko udrží hlavu samo. Když spí, opře si hlavičku o mě a vpředu ji v pohodě uhlídám. Navíc je tam kapucka (manduca ji má schovanou shora v zádovce).
V šátku vpředu povytáhnu lem nebo zajistím bočním popruhem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68860
30.7.22 13:04

@Melodie91 jakou vytahovací část? Manduca má buď uvnitř novorozeneckou vložku, která už se teda (včtně samotného výrobce) nedoporučuje, ale ta se dává mezi nožky pod zadeček. Nebo je nahoře kapucka vyndavací a ta je použitelná do libovolného věku, dokud se tam dítko vejde (velké jsem v tom kdysi poponášela i po druhém roce, byť tam nožičkama samozřejmě nebylo od kolínka ke kolínku). Plus má rozšiřovací zádovku - pro malé sepnout, pro velké rozepnout, ale ta je spíš, aby byla látka až za krk, nikoliv přes hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.22 13:10

Já pořád nechápu jak se v jednom člověku kombinuje Manduka a ostatní věci pro dítě. Člověk je oběšenéj jak vánoční stromeček a pro záda a obecně oporu, to není příjemný nošení.
Manduku jsem měla půjčenou. Dceři byli 3 měsíce a vytahovací část na oporu hlavy měla. Jednou a už nikdy víc tenhle skoro batoh :pocitac: :zed:

• Citovat
  • Upravit
6896
30.7.22 13:11
@ugluk píše:
Když je vzhůru, dítko udrží hlavu samo. Když spí, opře si hlavičku o mě a vpředu ji v pohodě uhlídám. Navíc je tam kapucka (manduca ji má schovanou shora v zádovce).
V šátku vpředu povytáhnu lem nebo zajistím bočním popruhem.

Jde mi hlavně o to bdění.. Dítě bude chtít koukat, co kde lítá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.7.22 13:38

Edit 2×

Příspěvek upraven 30.07.22 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.7.22 13:39

Ja teda mela jinou znacku, princip ale stejny..a nejak nemam pocit, ze by byl syn zaklanel hlavu :think: Nosila jsem pouze vepredu teda…kdyz spal, jistila jsem to kapucou nebo jak to nazvat…deti s vyvracenou hlavou jsem vidala, kdyz usnuly pri noseni vzadu a navic to ty matky kolikrat meli dost blbe nastavene, aspon na pohled :nevim:

Příspěvek upraven 30.07.22 v 13:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.7.22 13:44
@Anonymní píše:
Já pořád nechápu jak se v jednom člověku kombinuje Manduka a ostatní věci pro dítě. Člověk je oběšenéj jak vánoční stromeček a pro záda a obecně oporu, to není příjemný nošení.
Manduku jsem měla půjčenou. Dceři byli 3 měsíce a vytahovací část na oporu hlavy měla. Jednou a už nikdy víc tenhle skoro batoh :pocitac: :zed:

Tak ja s tim nemela problem, praveze nekdy mi prislo i lepsi to kombinovat, jako prostizavazi :mrgreen: Akorat ty popruhy nekdy nechtely drzet jedny na druhych, ale mela jsem batoh, kde to bylo ok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
30.7.22 13:55

Dokud dcery pořádně nedržely hlavičku dávala jsem jim za krk smotanou plinu abych jim ten krk fixovala a hlavička se jim nevyvracela. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
30.7.22 13:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13715
30.7.22 17:03
@Anonymní píše:
Manduku jsem měla půjčenou. Dceři byli 3 měsíce a vytahovací část na oporu hlavy měla. Jednou a už nikdy víc tenhle skoro batoh :pocitac: :zed:

Normálně - dítě vepředu a batoh na zádech. Pořád lepší ověšená jak vánoční stromeček než tahat kočárek do tramvaje, autobusů, vlaku, do lesa… Navíc mi dítě v kočárku nespalo, narozdíl od nosítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68860
30.7.22 18:14
@Lojzísek píše:
Jde mi hlavně o to bdění.. Dítě bude chtít koukat, co kde lítá..

No tak sedmiměsíční koukající dítě už nepotřebuje fixovat hlavu. Za bdělého stavu si ji dozadu zvrátí, pokud se chtějí dívat nahoru, a mají ji tak přesně do chvíle, kdy je jim to pohodlné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68860
30.7.22 18:24
@Anonymní píše:

A já zas pořád nechápu, že se někomu chce vláčet s kočárem zaplivanýma výtahama v metru (pokud jezdí), po eskalátorech, na přestupech, kde jsou jenom schody, taky ve skalách, blbým terénu a tak vůbec. A to jsem si to zkusila víc jak jednou a nechápu to furt :mrgreen:
Ne, demagogie, každýmu vyhovuje něco jinýho, ale jest mnoho situací, kdy dobře zvolený (!) a dobře nastavený (!!!) nosítko ulehčí opravdu mnoho problémů a pokud to nenosím stylem bederák navolno někde přes bedra a dítě mi v tom navolno povlávající, tak mi to bylo vždy výrazně pohodlnější než batoh poloviční váhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí