Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
cuttysark píše:
Ja moc nechapem ze chcete 20 kilove deti nosit?Maly ma 20 mesiacov a 12 kg a kebyze ho dam do manducy, tak by asi nechapal
Já jsem třeba tříleťáka nosila - chodili jsme spolu cvičit, a on mi tam pravidelně vytuh, tak byl u mě na zádech a já měla cvíčo se zátěží
![]()
cuttysark píše:
Ja moc nechapem ze chcete 20 kilove deti nosit?Maly ma 20 mesiacov a 12 kg a kebyze ho dam do manducy, tak by asi nechapal
chodis s malym na tury? mi chodievame aj na kiekolko kilometrove tury a take male deco to neujde. tak by ho musel niekto nejaku cast cesty niest.
No náš malý má v 8M skoro 12 kg a ještě ho nosím v Manduce na břiše. Takže počítám, že do min. do 15 kg to určitě půjde (samozřejmě na zádech)
Holky, co je to to batolecí nosítko? To jako ta krosnička na záda?
alviola píše:
Holky, co je to to batolecí nosítko? To jako ta krosnička na záda?
Ne, je to zkrátka větší ergonomické nosítko, ten panel je mezi nohama širší, na výšku je delší.
Tak já hlásím, naposled jsem použili manducu v říjnu, malý měl cca 17 kg… měli jsme ji jako záložní pro dceru, ale nakonec se nesl syn, který velké trasy ještě nezvládne, a fakt jsem překvapená, že se v tom to velké děcko dobře nese. Když měl rok a 3/4, už v tom nechtěl být a koupili jsme nosičku… a další rok jsme se k manduce pokorně vrátili, protože nosička je obrovské heblo a oproti nosítku typu manduka se nese blbě (ale výhody má, dítě se lehce vyndává, nepotí se, apod.)
NikitaUL píše:chuanitka píše:Není to Skaldino až od tří let?
Já nosila v Ergu asi do 16-18m, jak píše Anielkha, pak začalo být úzké mezi nožičkama. V šátku jsem nosila do dvou let (asi 13kg), pak jsem přešla na batolecí nosítko Skaldino.
Teď koukám, že ano
Každopádně já skaldino vyzkoušela a vyhovovalo nám, tak jsem koupila vlastní a bez problémů. Dcera je ale vyšší, než je průměr.
eust píše:cuttysark píše:chodis s malym na tury? mi chodievame aj na kiekolko kilometrove tury a take male deco to neujde. tak by ho musel niekto nejaku cast cesty niest.
Dceru běžně nosím na nákupech, do cvičení… všude, kde se mi nechce vláčet kočárek a šly bychom to bez nosítka 3× tak dlouho ![]()
Kdybyste nekdo meli zajem: http://www. emimino. cz/…nduca-44617/
Nasi susedia nosia 20kg dieta v manduce ked je maly unaveny a nechce chodit.. takze urcite je to mozno a oni si to nevedia vynachvalit ![]()
Nasi susedia nosia 20kg dieta v manduce ked je maly unaveny a nechce chodit.. takze urcite je to mozno a oni si to nevedia vynachvalit ![]()