Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím holky, jsme šátkoví a měla jsem na půjčení Manducu a Storchenweige. Jelikož často nakupuji na Ali, nedalo mi to a vyhledala jsem Manducu. No cena neskutečná, ale je skoro jisté, že to bude padělek. Přesto se ptám. Je tady nějaká mamina, která to riskla, objednala a je (ne)spokojená?
.
Co myslíte, je lepší pro měsíčního drobečka Manduca nebo Storch? Děkuji za názory
![]()
Já mám teda KiBi, to se nepadělá (zatím), ale na tu Manducu jsem koukala taky a nešla bych do toho :/ Cena sice krásná, jenže už ji neprodáš, dál pak nevíš co je v tom za barvy a jiné hnusy a taky přezky můžou být ošizené a bála bych se, že při nošení prasknou. To už raději koupit bazarovou a pak prodat dál, aspoň se ti nějaká kačka vrátí ![]()
Na bazárku může koupit taky padělek a nepozná to!!! Ale vím, že hodně maminek si tam manducu kupovalo i chválilo.
No právě, člověk koupí na bazárku a kde má záruku, že není z Ali. Jasně, že všude na internetu najdeme rozdíly mezi pravým a padělkem, ale z fotek asi ne
. Kolikrát narazím na takovou cenu Manducy na bazárku, že si sama říkám, že z ceny 2660,– to přece nemůže nikdo prodávat za 900,– ![]()
Ok, když tu někteří chtějí být urýpaní, když bys kupovala z bazárku, tak chtěj vidět fakturu a přidej se na FB do skupiny Nosíme děti, tam mají fotky padělek x originál. Dítko to nosítko ožužlává a já bych opravdu neriskovala jeho zdraví kvůli pár korunám…
Ale né, to je vše myšleno dobře
Já v té skupině jsem a už jsem koukala dávno. Neříkám, že do toho chci jít, jen jsem nikde nenašla diskuzi, kde by někdo psal, že má Manducu z Ali. Tak jsem se chtěla zeptat tady.
![]()
Já bych do toho nešla. Tady jde opravdu o bezpečnost mimča a na tom se nešetří. Já jsem kupovala Manducu bazárkovou za parádní peníze v super stavu a chtěla jsem fakturu z e-shopu, kde byla kupovaná. Ověřené české shopy by si padělky nelajzly
@Rimini1425
Zastánkyně nošení miminek se mnou nebudou souhlasit, ale měsíční miminko bych nenosila v žádném nosítku. Jeho páteř není stavěná na poměrně těžší hlavičku a ve svislé poloze ji zatěžuje.
Já mám Kibi a kupovala jsem nové, protože vím, že ho skoro za tu samou cenu pak prodám dál. A Manducy se prodávají úplně stejně. Moc se na tom neprodělá.
Ja mam napodobeninu erga a uolne super. Skvela vydrz, pevny material… Ale pravda, ze posledni dobou se na ali zhorsili. Nedavno si odtud objednavala znama a v porovnani s mym, to byla hruza…
Dneska jsem na internetu objevila odkaz na novou Manducu z normálního internetového obchodu. Na konci bylo napsáno,,vyrobeno v Číně´´. Člověk, aby se v tom potom vyznal.
![]()
Zdravím, mám Manducu z Ali a jsem naprosto spokojená. Nosíme párkrát do týdne, prioritně je malá v kočárku. Ale je to buřtík a nikde se nic neurvalo, drží a pochybuji, že by se něco takového stalo. Manducu teda neocucává a i kdyby, mám trička také vyrobené v Číně a ty mi sem tam ocucá a tak bych musela řešit vše.. Nošení je super, já ho uznávám všemi deseti, jsem pro zdravé nošení, ale zarputilé nosící maminky mne dokáží pěkně naštvat, jsou až afektivně přesvědčené o jejich názoru - chtělo by to trochu zvolnit a neštěkat po každém, kdo není 100% dle jejich přísných pravidel.
Shrnu to, za mne lepší Manduca z Ali za 850,– než visítko. ![]()
Dobrý den, také o tom uvažuji ale přiznám se mám obavy
mohla bych se spíš zeptat..nemáte nějakou fotečku nebo odkaz kterou jste si brala? ![]()
Moc Vám děkuji
No my jsme to riskli a nelitujeme. Malá nosítko vyloženě „neocucává“ a pravda není v tom denně ale na nošení pro tatínka, nebo na hory mi přijde mnohem lepší než obyč. levný šátek. Méně mě bolí záda, nemám žádné otlaky a pohodlněji se mi nasazuje a sundává. Je pravda, že bych ji doporučila až když miminko drží hlavičku.