Manipulace s těžším pacientem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
603
11.12.25 18:26
@Anonymní píše: Více

Tak to jsme na tom stejně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
11.12.25 18:52

Nejlepší je ho položit, když vidíš že je mu špatně, nohy nahoru a nezvedat dokud nepřijde k sobě. Kdyz uz padá, tak se max snažit pád zbrzdit, nasměrovat ho aby nepadnul treba hlavou na roh nábytku atak, ale udržet ho stejně neudrzis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
11.12.25 20:33
@Veronika9870 píše: Více

a co na to říká lékař, že muž tak často kolabuje? to musí mít přece nějakou zdravotní příčinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.12.25 23:22

@Veronika9870 ve zdravotnictví se ti málokdy stane, že ti lidé najednou kolabují tak, že spadnou. Většinou padají, protože nedodržují předepsaný klid na lůžku a nikdo u toho není a nebo při přesunu z lůžka na vozík, z vozíku na WC a podobně. A to máš pomůcky postavené tak, že jakmile začne klesat, buď ho vlastním stehnem dootočíš a nebo rychle podsuneš vozík. Používají se i posuvné podložky. U zdravého dospělého člověka musíš řešit příčinu. I ve zdravotnictví ti každý řekne, že nemáš zabraňovat pádu, pokud hrozí větší zranění nebo následky tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.25 07:03

Ja som, uz je to teda nastastie par rokov, niekedy zvykla kolabovat z nizkeho tlaku, prilisneho tepla, po odbere krvi, po velkom strachu.
Naucila som sa ale rozpoznavat tento pocit a uz sa mi to dlho nestalo… takze enchapem, co za (sorry) mantaci to su ti chlapi, ze padaju ako hnile hrusky kade tade? Ved to musia citit, tak si sadnem lahnem a nie ze sa rozbehnem do postele v mdlobach a hodim sipku do steny… to co je?

• Citovat
  • Upravit
24621
12.12.25 07:44
@stinga píše: Více

Taky mi to přijde divné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
12.12.25 07:48
@Anonymní píše: Více

Tohle mě upřímně rozesmálo, protože to je přesný popis mého muže, kterému říkám “sedni si, je ti špatně” a on mi ještě v letu říká, že je to “v pohodě” a pak šipka do zdi. Chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
12.12.25 07:53
@stinga píše: Více

Nevím. Lékař to neví. Já tam s mužem nechodím, ale asi začnu jako s dětma ;)
Není to často - max jednou/dvakrát za rok, když mu je u nemoci hodně špatně. Letos tedy podruhé, proto mě to vyburcovalo k dotazu, jak se zachovat. Ono to člověka trochu i vystraší. Zejména když hrozí úraz.

Já jsem také omdlévací typ - při velkých bolestech se mi to stává, že se najdu na podlaze. Ne často, ale už tak nějak vím, že si sednu, nebo lehnu, když to na mě jde a prostě si “pospím” na dlažbě, než přijdu zpátky k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
12.12.25 07:55

A on taky řeší, jak se zachovat, když omdléváš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
12.12.25 08:01
@lucad77 píše: Více

Tak za 1. já mám narozdíl od něj větší soudnost v tomhle a neletím šipku. Lehnu/sednu si dřív než bych se zranila.
A za 2. on mě klidně veme do náruče a odnese do postele, protože pro něj unést 50kg je nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
12.12.25 08:03

Tak psala jsi, že se probereš na zemi. Čili to evidentně zvládneš nějak i sama. Proč by neměl on? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23918
12.12.25 08:03

Naprosto normální… I když už budu sedět na zemi s rozbitou palicí, do očí teče krev z rozbitý hlavy, je to v pohodě… 8)
Velkej problém je rýma, to je fakt těžká nemoc u nás chlapů, ale málokterá žena to chápe… :roll: :roll: :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
12.12.25 08:10
@lucad77 píše: Více
Já tohle ale neberu jako nějakýho survivora, že kdo z koho. Já si palici nerozbiju, on málem ano. Tak jsem se jen zeptala, jestli nemá někdo zkušenost, jak případně pomoci.
To, že já něco zvládnu, neznamená, že nechám jiného ve stejné situaci bez pomoci. Tohle přemýšlení moje hlava nebere, promiň.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
12.12.25 16:05

ať manžel to časté omdlévání řeší s lékařem, rozhodně to není běžné ani normální, a může to znamenat i nějaký vážný zdravotní problém, ať se něco nezanedbá nebo něco se podchytí relativně zavčas,
zdravý chlap opravdu při nemoci neomdlévá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
12.12.25 19:10

No tak se nečil, mně jen přijde úsměvné, jak ženy kolem mužů skáčou a chlapi neřeší nic. Čest výjimkám. Nemyslela jsem to zle. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí