Mantinel

27.2.19 09:54

Teeeda to vidim prvne :lol: :lol: ale vypada to krasne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
453
27.2.19 10:20

Zrovna cekam, az mi prijdou latky a budu vyrabet, jsem z nej unesena :palec:
S prvnim ditetem jsem nic takoveho nemela a ani nechybelo, ale ted mam potrebu si udelat radost a mit tu neco noveho pekneho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
27.2.19 10:35

@Markéta N.V. hodně je to teď moderní - hlavně na instagramu :) Vypadá to opravdu krásně, ale právě zvažuji, jestli to není jen módní výstřelek…bojím se praní a hlavně schnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
27.2.19 10:37

@ElucaK Tak to tě obdivuji, že se dáš do šití. Já jsem to vzdala :) Respektive jsem nenašla tu pravou látku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.19 17:42

@nela2288 tak instagram ani facebook nemam, tak proto nevim co frci :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
27.2.19 18:13

@nela2288 tohle vypada jednoduse, nejsem extra sikovna svadlenka, ale tohle snad pujde. Vzhledem k tomu, ze cekam mimco v dubnu, tak jsem vybrala klasickou bavlnu jako na povleceni. Vybirala jsem na dum latek. Ostatni materialy mi prijdou moc teple na letni mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.2.19 08:35

@ElucaK já také čekám v dubnu. Tak držím palce, ať se dílo podaří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
2.3.19 13:09

@ElucaK ahoj, premyslim taky o usiti, co jsem zjistila,tak siji vetsinou z upletu. Nasla jsi nekde navod, jak siroke ty pruhy a dlouhe? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
2.3.19 15:44

@Káťa19 ja se bojim u upletu, ze by to delalo neplechu pri plneni, jak to pruzi :nevim: navod jsem bohuzel nenasla. Ale chtela bych mantinel vyssi, cca 25-30cm, takze vychazim z tloustky hada cca 10cm. Budu strihat pruhy latky 35cm siroke. Ale netusim jak se zkrati rozpleteny had zapletenim do copu. Latky mam sire 140cm tri barvy a od kazde udelam 2×140cm. Takze vychozi rozpleteny cop bude cca 280cm, po zapleteni typuji 230cm.
Vubec nevim ale, jaky bude vysledek. Muzu to sem pak hodit. Ale latky ne a ne dorazit, tak snad behem pristiho tydne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
2.3.19 18:09

@ElucaK urcite, dej pak info a foto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6120
2.3.19 21:43

Vypadá to sice hezky, ale bude to šíleně nepraktická věc. Miminko těmi dírami v pohodě prostrčí ručičku (a nedivila bych se, kdyby mu už nešla vytáhnout), riziko, že se do té hromady látky zaboří hlavičkou a udusí, bude taky podstatně vyšší. U většího dítěte zabere v postýlce příliš prostoru do šířky s minimálním efektem, protože už to při přijatelné šířce nebude moct být tak vysoké. Kdyby se mi s tím chtělo crcat, pořídila bych to maximálně do postýlky, kde by dítě spalo přes den a kde bych ho mohla být na očích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
10.3.19 14:39

Tak už je vyrobeno. Stříhala jsem pruhy látek o šíři 32 cm. Sešila krátké strany dokupy a pak podélně v dlouhého hada o celkové délce 8m. Potom jsem plnila PES kuličkami. To byla nejhorší činnost. Celkem mě to stálo 3,5 hodiny a dvoje brečení než jsem přišla jak a čím na to :lol:
Na třikrát přeložený had měřil 250cm, po upletení copu 200cm. Výška mantinelu je 25cm a tloušťka cca 13cm. Snad to někomu pomůže.

Z hlediska bezpečnosti bych se toho zas tak nebála. Mám to dost utažené, malému mimču by to dalo hodně zabrat, aby ručičku prostrčilo. Na sebe to neshodí v případě, že to bude přivázané jako klasický mantinel.

Vyrábím to hlavně pro novorozence. Nemám košík a s kolébkou jsem s prvním dítětem nebyla tak spokojená. Tohle je na zmenšení prostoru v postýlce pro mimčo v zabálce. Jakmile bude v pohybu stejně by se to pletlo. Jinak dvouletá dcera má z copu obrovskou radost a řádí s ním, takže vidím využití i později.

Hezký den všem a ať se dílo daří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
11.3.19 13:55

@ElucaK To vypadá skvěle!!! Já ho nakonec objednala, tak pak také můžu nafotit. Já věřím, že to miminku hezky zmenší prostor v postýlky (také nemám košík) a později se k němu může tulit a případně si s ním hrát.

Ale přiznávám, že mě se prostě klasické mantinely nelíbí, takže je to i tak dekorace pro mne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.20 16:44

@ElucaK prosím, kolik te látky jste tedy koupila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
6.4.20 11:13

@Klarusinecka to si nepamatuju, já měla velké množství látky, že mi hodně zbylo. Ale když vycházím, že jeden pruh je široký 32cm, šíře látky bývá 140cm nebo 160cm, tak od každé barvy potřebuji dva pruhy. Ale to je libovolné, záleží, jak dlouhého hada chcete. Typuju, že 70cm od jedné látky běžné šíře (při tříbarevné variantě) musí stačit. Přeji hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí