Mantinely hnízdečka do postýlky a vaše zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
4.12.25 12:40

Mantinely hnizdecka

Ahojky Chtěla bych se zeptat máte někdo zkušenosti z mantinelema hnízdečkama do postýlky někdo mi tvrdí že to je blbost to pořizovat a někdo říká že je to dobrá věc někdo zase říká že je to hrozný když má někdo přeplácenou postýlku tak jsme se s manželem domluvili že bys mi do postýlky dali jenom mantinel zavinovačku bez hnízdečka postýlku už máme nebesa nad postýlku také máme i kolotoč který svítí a hraje něco prostě nemůžeme rozhodnout nad těma mantinelama Jaký prosím na to máte názor díky za rady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
4.12.25 12:52

@Jajik36 4 děti, a zbytečnost. Mimino se ti nikde neotluce, když chceš mantinel, stačí dát polštář 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
4.12.25 12:55

Měli jsme mantinel u obou dětí. U prvního spíš z estetickych důvodu, u druhého z nutnosti ve chvíli, kdy se začal hýbat a v noci buď prostrkoval nohy mezi tyckami postele nebo se o ně mlátil hlavou. Perovou zavinovačku jsem používala u obou dlouho.

• Citovat
  • Upravit
35696
4.12.25 13:12

Za mě to má použitelnost tak dva měsíce, pak bude hnízdo k ničemu. Mantinely jsou fajn, dokud se dítě nepohybuje. Nebesa a kolotoč jsou za mě vyhozený peníze. Ideálně nemá mít dítě v postýlce nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
4.12.25 13:21

Máme v postýlce jen mantinel, nic extra, je to prostě lehce vypolstrovaný kus látky po obvodu, ale jen kvůli toho, že máme postýlku u balkónových dveří a táhne od nich. Jinak tam není nic, dcera spí od porodnice v pytli a v tuhle chvíli je už spíše nasáčkovaná ke mně do postele, kde se v noci vždycky překulí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
4.12.25 13:31

Nemame nic, jen spaci pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
4.12.25 14:19

V postýlce máme jen mantinel, protože dcerky (2,5m) jsou velké cestovatelky a bála jsem se, že se jim někde zasekne ručička na jejich odkopávacích cestách. Máme totiž klasickou dřevěnou postýlku. Jinak spí ve spacím pytli, zavinovačka se neosvědčila, instantně se odkopaly a čučely jim nohy ven. V postýlce jinak nic jiného není ani nad ní (kolotoče apod).
Hnízdečka mám v obyváku na gauči, kam prďolky dávám když jsem tam, ať se mi někam neodkutálí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12813
4.12.25 14:23

Já si taky myslela, že je to zbytečnost, nakonec bych využila vše a třeba zrovna mantinely hodně vysoké a tlusté.
Možná bych navíc ještě kromě zmiňovaného koupila dokonce i hada do postýlky. Pro některé dítě zbytečnost, pro mé naprostá nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
4.12.25 17:05

Měla jsme až pro druhou dcerku hnízdečko, ale jen proto, že jsem si našla na rodičovské koníček ve formě šiti a tak jsem si ho ušila :)

Jinak jsem měla v postýlce mantinel po celém obvodu, takovou polstrovanou látku myslím z ikea. Děti beztak spaly u mě v posteli, postýlka byla jen přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16141
4.12.25 17:40
@Jajik36 píše: Více

Mantinel jsme měli a zavinovačku. Jiné kraviny jsem nechtěla, nevyužilo by se to :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24741
4.12.25 17:46

Udělej jak to cítíš… já mantinel měla kvůli šprušlím, prostě jsem v tom cítila ohrožení… jinak nebesa teda ne, to je za mne kýč, ale holky měly spací pytle i kolotoč nad postýlkou, úplně to očima milovaly a smály se té hudbě a zvířátkům :srdce: :dance: měla jsem z toho radost s nimi… nenechala bych si do takových věcí kecat a řídila se citem :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1766
4.12.25 17:56

@Jajik36 mám zkušenosti s obojím a nedám na to dopustit. Hnízdečko jsem používala do cca 6m než začal malý v postýlce cestovat. Líp se mi polohoval. Mantinely jsme koupili po odstranění hnízdečka, syn hrozně cestuje a jsou to občas pěkné rány

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12813
4.12.25 19:24

Jinak pokud jde o třeba nebesa, já to nechtěla a neměla, ale zpětně můžu říct, že moje dítě by to asi docela pozitivně ocenilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
5.12.25 12:15

Miminko jsme měli do 4 měsíců než se otáčelo v mojžíšově kolebacim koši a spalo v péřové zavinovačce, pak jsme měli postýlku takovou latkovokovovou co se dá přirazit k posteli a oddělat bok a má víc úrovni výšek a tam bylo zase v zavinovačce a pak mělo deku. Jinak nic víc. Žádná nebesa, kolotoče. V hnízdečku mi nedokázal spát nikdy teda. Přišlo mi obecně úplně naprt. Leda možná do cca 4 měsíci než se otáčel, tak aby neležel jen tak na zemi. Teď máme klasickou dřevěnou postýlku se spruslami a bez mantinelu po celém obvodu by to nešlo. Jednou nebyl a hned se malý praštil do hlavy nebo prostrcil nohu a nemohl ji vytáhnout. Jinak s nebesy ani kolotočem nemám zkušenost. Ale u nás když něco vidí u postýlky, tak ho to spíš zaujme a nemůže kvůli tomu spát. Jinak přikrývka už nevyhovuje a musel začít spát v tom spacím pytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí