Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky Chtěla bych se zeptat máte někdo zkušenosti z mantinelema hnízdečkama do postýlky někdo mi tvrdí že to je blbost to pořizovat a někdo říká že je to dobrá věc někdo zase říká že je to hrozný když má někdo přeplácenou postýlku tak jsme se s manželem domluvili že bys mi do postýlky dali jenom mantinel zavinovačku bez hnízdečka postýlku už máme nebesa nad postýlku také máme i kolotoč který svítí a hraje něco prostě nemůžeme rozhodnout nad těma mantinelama Jaký prosím na to máte názor díky za rady ![]()
@Jajik36 4 děti, a zbytečnost. Mimino se ti nikde neotluce, když chceš mantinel, stačí dát polštář 😁
Měli jsme mantinel u obou dětí. U prvního spíš z estetickych důvodu, u druhého z nutnosti ve chvíli, kdy se začal hýbat a v noci buď prostrkoval nohy mezi tyckami postele nebo se o ně mlátil hlavou. Perovou zavinovačku jsem používala u obou dlouho.
Za mě to má použitelnost tak dva měsíce, pak bude hnízdo k ničemu. Mantinely jsou fajn, dokud se dítě nepohybuje. Nebesa a kolotoč jsou za mě vyhozený peníze. Ideálně nemá mít dítě v postýlce nic ![]()
Máme v postýlce jen mantinel, nic extra, je to prostě lehce vypolstrovaný kus látky po obvodu, ale jen kvůli toho, že máme postýlku u balkónových dveří a táhne od nich. Jinak tam není nic, dcera spí od porodnice v pytli a v tuhle chvíli je už spíše nasáčkovaná ke mně do postele, kde se v noci vždycky překulí ![]()
V postýlce máme jen mantinel, protože dcerky (2,5m) jsou velké cestovatelky a bála jsem se, že se jim někde zasekne ručička na jejich odkopávacích cestách. Máme totiž klasickou dřevěnou postýlku. Jinak spí ve spacím pytli, zavinovačka se neosvědčila, instantně se odkopaly a čučely jim nohy ven. V postýlce jinak nic jiného není ani nad ní (kolotoče apod).
Hnízdečka mám v obyváku na gauči, kam prďolky dávám když jsem tam, ať se mi někam neodkutálí. ![]()
Já si taky myslela, že je to zbytečnost, nakonec bych využila vše a třeba zrovna mantinely hodně vysoké a tlusté.
Možná bych navíc ještě kromě zmiňovaného koupila dokonce i hada do postýlky. Pro některé dítě zbytečnost, pro mé naprostá nutnost.
Měla jsme až pro druhou dcerku hnízdečko, ale jen proto, že jsem si našla na rodičovské koníček ve formě šiti a tak jsem si ho ušila ![]()
Jinak jsem měla v postýlce mantinel po celém obvodu, takovou polstrovanou látku myslím z ikea. Děti beztak spaly u mě v posteli, postýlka byla jen přes den.
@Jajik36 píše: Více
Mantinel jsme měli a zavinovačku. Jiné kraviny jsem nechtěla, nevyužilo by se to ![]()
Udělej jak to cítíš… já mantinel měla kvůli šprušlím, prostě jsem v tom cítila ohrožení… jinak nebesa teda ne, to je za mne kýč, ale holky měly spací pytle i kolotoč nad postýlkou, úplně to očima milovaly a smály se té hudbě a zvířátkům
měla jsem z toho radost s nimi… nenechala bych si do takových věcí kecat a řídila se citem
![]()
@Jajik36 mám zkušenosti s obojím a nedám na to dopustit. Hnízdečko jsem používala do cca 6m než začal malý v postýlce cestovat. Líp se mi polohoval. Mantinely jsme koupili po odstranění hnízdečka, syn hrozně cestuje a jsou to občas pěkné rány
Jinak pokud jde o třeba nebesa, já to nechtěla a neměla, ale zpětně můžu říct, že moje dítě by to asi docela pozitivně ocenilo…
Miminko jsme měli do 4 měsíců než se otáčelo v mojžíšově kolebacim koši a spalo v péřové zavinovačce, pak jsme měli postýlku takovou latkovokovovou co se dá přirazit k posteli a oddělat bok a má víc úrovni výšek a tam bylo zase v zavinovačce a pak mělo deku. Jinak nic víc. Žádná nebesa, kolotoče. V hnízdečku mi nedokázal spát nikdy teda. Přišlo mi obecně úplně naprt. Leda možná do cca 4 měsíci než se otáčel, tak aby neležel jen tak na zemi. Teď máme klasickou dřevěnou postýlku se spruslami a bez mantinelu po celém obvodu by to nešlo. Jednou nebyl a hned se malý praštil do hlavy nebo prostrcil nohu a nemohl ji vytáhnout. Jinak s nebesy ani kolotočem nemám zkušenost. Ale u nás když něco vidí u postýlky, tak ho to spíš zaujme a nemůže kvůli tomu spát. Jinak přikrývka už nevyhovuje a musel začít spát v tom spacím pytli.