Měl by pomáhat v domácnosti manžel, který dělá krátký dlouhý týde

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
8.11.15 21:48
@Fjodorka píše:
Nezáviď :mrgreen: :mrgreen:

Zcela upřímně závidím :( :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
8.11.15 21:52

Manzel je ridic, vstava v 5 rano, driv jak v 6 vecer neprijede a i kdyz miminko uz bohuzel nemame, tak doma pomáhá, aktivne venci kazdy den psa, pomaha s uklidem kdyz je potřeba, obcas pomuze dokonce i s varenim a nadobim.. Asi zalezi na kazde zene, jak si manzela,, vychova":) Kolikrat ho spis vxhanim at si odpocine s pivkem u telky a necha to na me..:)

• Citovat
  • Upravit
1393
8.11.15 21:55

U nás to takhle fungovalo od narození syna asi o 14 měsíců, teď má manžel čerstvě novou práci.. A jak to probíhalo? Jelikož jsem před těhotenstvím dělala sama dvanáctky, tak pokud mel pracovní den, tak jsem se o všechno snažila starat sama..Manžel třeba umyl nádobí, zabavil syna, nebo udělal nějakou drobnost..když měl volno, starali jsme se o domácnost, syna i vaření napůl, abychom si oba odpočinuli, nebo se staral jen on a já jsem šla na brigádu. Dvanáctky jsou sice dlouhé a náročné, ale zase je hlavně v krátkém týdnu spousta volna. Nesnáším názory některých pánů, že oni těžce pracují (cca 180 hodin měsíčně, stejně jako všichni ostatní..) a ženská sedí doma na zadku s děckem, nechá se živit, beztak de fláká a ještě po něm něco chce..Naštěstí mám doma chápavého manžela a tím, že jsem si prosadila brzy brigádu, tak se prostě musel zapojit a umí práci doma a s dítětem ocenit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
8.11.15 21:57
@Tunrida píše:
Zcela upřímně závidím :( :mrgreen:

Není co. Kolikrát bych byla radši, kdyby hodil bobek na nádobí a pečení štrúdlu a raději se věnoval mně. Né, že do dvou stojí u plotny a pak omdlí, protože je po celodenní směně a do další vstává ve čtvrt na 6 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
8.11.15 21:59

Muj manzel dela namahavou praci, detem se venuje, sem tam nakoupi, ale tak, ze si pak stejne musim dojit pul veci dokoupit.doma se nepredru, takze po nem fakt nechci, aby vytiral podlahu a daval nadobi do mycky. Kdyz ho pozadam, tak ovsem nema problem. Az nastoupim po rd do prace, tak uz pomahat bude " muset".

• Citovat
  • Upravit
26833
8.11.15 22:24

@Baba Yaga hmmm, a to je to, s cim mam ohromny problem :mrgreen: chlap mi taky porad rika, ze mu mam rict, s cim chci pomoc, když me to hrozne vytaci a stve, ze mu musim o vse rikat :roll: a stejne to pak odflakne :pocitac: ja bych si to predstavovala tak, ze vleze do kuchyne, vidi spinavy nadobi, umyje ho. To same s koupelnou a tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
8.11.15 22:34

U nás taky krátký, dlouhý týden.
Do domácích prací se zapojuje výjimečně. Já jsem přeci doma a mám na to čas. On chodí přeci do práce. Tyhle věty nesnášim, ale beru, že má vlastně pravdu. Když mu dojde trpělivost, uklidí kuchyň. Zbytek neřeší. O syna se stará na 100%, zvládne vše. Rád ho vezme ven, na úřady nebo si s nim hraje doma. To mi ke štěstí zatím stačí.
Jo a abych nezapomněla, je hlavním venčitelem psů.

Příspěvek upraven 08.11.15 v 22:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
8.11.15 22:35
@Baba Yaga píše:
Holky, děláme si to všechno samy :mrgreen: Už nejsem nejmladší, takže snad můžu radit. Dřív jsem řešila, aby bylo perfektně uklizeno, navařeno, postaráno o děti atd. Dnes už to tak neřeším, když není uklizeno, chlap to stejně nepozná, když náhodou nestačím uvařit, tak miláčku, já jsem dělala na zahradě, prosím ohřej si něco :D Přišla jsem na to dlouho, ale přeci. Když chlapi mají dojem, že všechno zvládáme, tak nemají potřebu pomáhat. Vy jste ještě mladé, tak máte šanci je převychovat. **Hlavně nezvyšovat hlas, nevyčítat, oznámit, že jste měly moc práce a nestíháte a poprosit o pomoc, KONKRÉTNĚ O JAKOU, je to chlap.******

No, ja mam turka, bohuzel s tradicni tureckou vychovou, takze bohuzel u nas toto moc nefunguje. Proste domacnost je zenska prace, tak co by se snazil. Takze u nas se zapoji jen tehdy, kdyz vidi, ze to fakt jinak nejde. Napr ted zacalo dceri obdobi separacni uzkosti a kdykoli odejdu z mistnosti, spusti sirenku. Takze pokud chce chlap jidlo na stole, musi dceru pohlidat, aby nebyla sama. Zase ja se naucila se tim nestresovat. Kdyz nepomuze, tak proste neprijde do uklizeneho domu, ale do pekneho bordelu. Drive mel alespon jednou tydne volno, takze jsem mu vzdy na par hodin hodila kluka na krk a on pochopil, ze proste s ditetem to neni jednoduche. Skoro ho zacinam podezirat, ze ted dela 7 dni v tydnu jen proto, aby nemusel hlidat synka, ktery uz ma vlastni hlavu a tak ho nezvlada :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.15 22:49

Ahoooj zakladatelko, představ si, že můj manžel oddělá ani nevím kolik hodin, doma je šest dní v měsíci, prozatím to dáváme, vozí domů kolem 70.tisíc.
Máme dvě děti.

:nevim: :srdce:
  • Citovat
  • Upravit
Tunrida
9.11.15 08:09
@Fjodorka píše:
Není co. Kolikrát bych byla radši, kdyby hodil bobek na nádobí a pečení štrúdlu a raději se věnoval mně. Né, že do dvou stojí u plotny a pak omdlí, protože je po celodenní směně a do další vstává ve čtvrt na 6 :nevim:

V tomhle to mám doma stejný. Ten můj zase pořád něco dělá venku. Ale kdyby mi tady místo toho uklízel a pekl buchty :P :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
388
9.11.15 08:39

@Reinka Vy jste superžena! Zvládnete všechno a možná to vašeho muže likviduje. Nevím. Kdyby u PC vydělával peníze, nebo objednával něco pro rodinu, hledal atd. Tak proč ne. Ale jestli jen hraje hry? Je to stále malý kluk :-) Ale třeba je s ním legrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.11.15 10:06

Můj manžel je v práci od rána do večera, kolikrát do noci. Venčí psa a vynáší odpadky, já po něm nic jiného nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
9.11.15 10:34

@Baba Yaga dobře napsané :palec: já už teda taky nejmladší nejsem.. a par věcí už jsem se taky naučila neřešit (to bych se z toho musela zbláznit).. přestala jsem žehlit (jen nutné věci přejedu) A? ŽIJEME!! (koho by taky pořád dokola bavilo stát hodinu nad prádlem a pak si to vezme chlap jednou na sebe a zežvejká to na hromadu? Nejsem magor :mrgreen: ) Naučila jsem si já ulehčovat práci a je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
9.11.15 11:53
@Fjodorka píše:
Nevím, jestli tě potěším, ale můj muž dělá dokonce 24 hodinové směny, cca 360 hodin měsíčně a sám si vaří a dělá velké úklidy - tedy trouba, lednice, okna, drhnutí linky, když se leští nábytek atd., nestíhá průběžný úklid - ten dělám já. On jen myje nádobí, protože mu vadí, že je tam přes noc - já bych to myla až druhý den, ale tak když chce, tak ať si to udělá, žejo :nevim:

360hodin mesicne?? vis, ze se tim zabiji a navic porusuje vsechny zakoniky prace?? 360 hodin mesicne, to je 12 hodin kazdy den vcetne vikendu.. sorry, ale tvuj manzel je skutecne strelenej.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
9.11.15 12:11
@Tunrida píše:
V tomhle to mám doma stejný. Ten můj zase pořád něco dělá venku. Ale kdyby mi tady místo toho uklízel a pekl buchty :P :mrgreen:
Když jsme na chatě, tak do noci dře na zahradě a můžu vařit i já :lol:
@lopata píše:
360hodin mesicne?? vis, ze se tim zabiji a navic porusuje vsechny zakoniky prace?? 360 hodin mesicne, to je 12 hodin kazdy den vcetne vikendu.. sorry, ale tvuj manzel je skutecne strelenej.. :roll:

Ano, vím. Nemělo by to trvat věčně, pracujeme na tom. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat