"Mother friendly" zaměstnavatel

Anonymní
8.11.15 10:40

"Mother friendly" zaměstnavatel

Dobrý den,
před pár dny jsem se rozhodla po dlouhém uvažování dát výpověď ve svém současném zaměstnání. Jedná se o „administrativně účetní“ pozici. Poměry již byly neudržitelné - neproplácené přesčasy (normální když máma od čtyřletého dítěte přijde domů v sedm večer, a to je v zaměstnání od devíti od rána- a to má sedmihodinový úvazek), neúnosná přetíženost celého oddělení (před nástupem na mateřskou na menší objem práce bylo 12 zaměstnanců, teď 8), neochota poskytnout home office (i když technicky by žádný problém nebyl) a v neposlední řadě naprosto tristní finanční ohodnocení.
Ráda bych se tímto zeptala na nějaké pražské tipy na solidního zaměstnavatele, který dokáže poskytnout rozumné pracovní podmínky pro mámu od malého děcka - ekonomická, administrativní pozice s AJ. A jak moc u pohovorů prezentovat svou současnou rodinnou situaci?
Jediné mé „štěstí“ je, že naše rodina na mém platu existečně v tuto chvíli nestojí.
Prosím o zachování anonymity.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
898
8.11.15 11:30

Existuje certifikat Spolecnost pratelska k rodine - jukni treba na stranky Ministerstva prace a soc. veci, jsou tam vysledky za
2014
 2013

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16988
8.11.15 12:06

@monika215 - koukam, že za 2014 je tam i můj zaměstnavatel..a z praxe vím, že zrovna tento si na to jen svým způsobem hraje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
8.11.15 12:18

Muj byvaly zamestnavatel byl docela v pohode, ja sice byla jeste bezdetna, ale par matek jsme meli…ale home office teda davat nechteli, o tom jsem se sefem vedla prubezne debatu a nechtel se nechat zlomit…kdyz tak napis SZ a dam ti detaily…ale uz tam 3 roky nejsem, tak za soucasny stav nerucim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
8.11.15 12:22
@Králičice píše:
@monika215 - koukam, že za 2014 je tam i můj zaměstnavatel..a z praxe vím, že zrovna tento si na to jen svým způsobem hraje..

Takovych asi bude hodne…puvodne jsem chtela zminit sveho uplne prvniho zamestnavatele, ktery mel (jestli jeste ma nevim) home office, castecne uvazky i flexibilni pracovni dobu, ale zrovna nedavno jsem mluvila s byvalou kolegyni, ktera tam zustala a vratila se po materske a v realu to tak ruzove neni, delaji dusno kvuli normalnim vecem (jako ze jednou za rok potrebovala paragraf na dite apod :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
8.11.15 12:35

Jsem si vzpomela - co tahle banda? http://my89.cz/…a-materskou/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.11.15 12:39

Mrkni na T-Mobile. jako operátor stojí zaprd, ale je strašně vychvalován, co se týče přizpůsobení se matkám s dětmi - zkrácené úvazky, home office a pod.. kámoška u nich dělá a nemůže si to vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.11.15 12:40

Můj (téměř bývalý) zaměstnavatel se všude ohání, jak je mother friendly, jak umožňuje home office a zkrácené úvazky…ale ve skutečnosti, když matka nastupuje po RD, tak aby ji někam upíchli, musí brát plný úvazek, v kanceláři a často i nižší plat (s tím, že se samozřejmě zase vypracuje a bla bla). Těch home office a zkrácených úvazků je asi tak jedno místo z padesáti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.15 12:58

Holky, moc díky za odpovědi! Paragraf je u současného zaměstnavatele „zajímavé“ téma…vem si, ale nikdo tě nezastoupí a kdyžtak si přijď napracovat o víkendu, když budeš mít hlídání…zakl.

• Citovat
  • Upravit
33005
8.11.15 13:09
@monika215 píše:
Existuje certifikat Spolecnost pratelska k rodine - jukni treba na stranky Ministerstva prace a soc. veci, jsou tam vysledky za
2014
2013

Koukala jsem na ten seznam. V jedné z těch nominovaných firem pracuje příbuzná a v reálu to není ani „employee friendly“ firma, natož pak „mother friendly“. Tedy pokud nepovažuji za "mother friendlyů přístup, že všem ženským, co tam kdy šly na mateřskou a pak rodičák nabídly ještě v průběhu RD ukončení pracovního poměru dohodou s nadstandartním odstupným.

Jinak si troufám tvrdit, že já mám na české poměry dobrého zaměstnavatele. Existují u nás zkrácené úvazky i home office, pokud to charakter práce umožňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
8.11.15 13:29

Včera jsem podávala inzerát s nabídkou místa (dnes i na emimino) a jsem zvědavá, kolik zájemkyň se nám ozve :-) A myslím, že právě u nás ve firmě je mother friendly prostředí s možností zkráceného úvazku, práce home-office ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
8.11.15 19:24

Zkus u Vodafone či T-mobile, ČSOB, Aperio. Byla jsem na nějakých veletrzích, páč jsme do firem také zaváděli práci na dálku a tyto firmy tam hodně prezentovali i flexibilní pracovní doby, home office

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
8.11.15 19:35
@Anonymní píše:
Holky, moc díky za odpovědi! Paragraf je u současného zaměstnavatele „zajímavé“ téma…vem si, ale nikdo tě nezastoupí a kdyžtak si přijď napracovat o víkendu, když budeš mít hlídání…zakl.

Tak je otazka, zda musis o tom vikendu prijit a nebo staci udelat praci z domova. Sveho zamestnavatele povazuji za velmi pratelskeho, neni problem castecny uvazek, home office, jit si k doktorovi, kdykoli potrebuji…Ale tu praci za me nikdo neudela, takze nejsem- li v praci, neni to problem, ale bud prijdu o vikendu nebo pracuji navic z domova. Neni to tak, ze jsem 5 hod u lekare a tech 5 hod se nekdo o moji praci deli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.15 21:25

@Cuddy, ne toto vážně není o tom, že by někdo chtěl šidit svou práci a válet si šunky na paragrafu. Je jasné, že faktury za mě nikdo neodkontroluje a nezaúčtuje, uzávěrku neudělá…ale na našem oddělení je díky absolutní přetíženosti problém napsat za kolegu například párvětný mail, že zahraničnímu obch. partnerovi platba půjde za dva dny…a například toto bez rychlé odpovědi moc nechat nejde…a šéfová ani nechce, abychom do outlooku měli přístup i externí, i když jiná oddělení ho léta mají…takže takhle máš i výčitky, když máš náhodou víc jak dva dny dovolené v kuse nebo by jsi byla doma s prckem. U nás za letošní rok nikdo nemá vybráno víc jak půl dovolené, prostě se to nedá, je to o průšvih…tohle už vážně nejsou normální pracovní podmínky…zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.15 14:00

Po obou detech jsem dostala 1/2 uvazek, 3 dny tydne delam z domu, pri nemocech i vic. Prace je hodne, ale clovek musi vedet, co je nad ramec jeho smlouvy. Pak je to bud chyba managementu nebo nespravny clovek na nespravnem miste. To se taky nekdy stane.
Doporucuji IBM - podminkou je samozrejme jazyk.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat