Měl by pomáhat v domácnosti manžel, který dělá krátký dlouhý týde

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26833
8.11.15 20:49

Manžel a dvanáctky v práci

Ahoj, zajímalo by mě od těch, jejichž manžel/partner pracuje na 12hod. směny, zda a jak se zapojuje do domácích prací a péče o děti? :nevim: Manzel dělá krátký/dlouhý týden, 14dní denní, 14dní noční. Tak by mě moc zajímalo, jak to funguje v domacnosti, kde je to stejné. Jestli mám náročné požadavky a nebo ne :mrgreen: Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11439
8.11.15 20:54

Nevím, jestli tě potěším, ale můj muž dělá dokonce 24 hodinové směny, cca 360 hodin měsíčně a sám si vaří a dělá velké úklidy - tedy trouba, lednice, okna, drhnutí linky, když se leští nábytek atd., nestíhá průběžný úklid - ten dělám já. On jen myje nádobí, protože mu vadí, že je tam přes noc - já bych to myla až druhý den, ale tak když chce, tak ať si to udělá, žejo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
8.11.15 20:55

@Reinka Hmm, tak já dělám taky dvanáctky a starám se úplně o všechno, protože manžel dělá v Německu a když je doma, tak se do ničeho nezapojuje:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
8.11.15 20:58

Tak tady nejde vůbec o to, jaké směny dělají vaši muži, ale jakou mají povahu a ochotu se podílet na domácnosti a péči o děti. Můj manžel pracuje na směny a funguje na 100%. Úklid, starost o dítě, nákup…střídáme se. Pokud je po noční, snažím se, aby měl klid a mohl se vyspat, jak potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
8.11.15 21:02

@Reinka
Kde je problém. Očekávám, že má nějaké dny volné :think: U tebe to má asi i pravidelné, takže se dá domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
8.11.15 21:03
@Fjodorka píše:
Nevím, jestli tě potěším, ale můj muž dělá dokonce 24 hodinové směny, cca 360 hodin měsíčně a sám si vaří a dělá velké úklidy - tedy trouba, lednice, okna, drhnutí linky, když se leští nábytek atd., nestíhá průběžný úklid - ten dělám já. On jen myje nádobí, protože mu vadí, že je tam přes noc - já bych to myla až druhý den, ale tak když chce, tak ať si to udělá, žejo :nevim:

Mrcho :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
26833
8.11.15 21:04
@Baba Yaga píše:
@Reinka Hmm, tak já dělám taky dvanáctky a starám se úplně o všechno, protože manžel dělá v Německu a když je doma, tak se do ničeho nezapojuje:nevim:

Ano, je mi jasné, že já dělat 12ky, tak dělám taky vše, ale zajímá mě, jak to mají chlapi :nevim: Můj přijde v 18:45 z práce, najíme se, vykoupe kluky, ja mimino. Da kluky spat. Ja uspim dcerku. On sedne k PC a do spanku od nej nevstane. Ja jeste obstaram zvířata, zehlim, ucim se nebo proste co je potreba. Kdyz ma volno, tak ho travi u PC s tim, ze odpociva. Kdyz neco chci, tak to udělá…pokud nezapomene, cože jsem to pred minutou rikala :cert: ale sam od sebe si v 60% neodese ani talíř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
8.11.15 21:05

U nás se taky jedou dvanáctky.. když má denní je samozřejmě vše na mě páč odjíždí v 6 ráno a vrací se v půl osmé večer.. Po noční samozřejmě spí, odpoledne relax, pohraje si s dětma dětma, když je potřeba něco udělat nutně tak udělá..jinak moc práce neudělá. O volné dny.. no jak kdy.. když jdu do práce, hlídá.. když jsme oba doma a malá ve školce hraje si na PC hry, když s něčím potřebuji pomoct tak ho nějak „donutím“ :mrgreen: Nicméně vaření a běžný úklid je jen na mě. On má na starost alespoň sprcháč a když je potřeba něco okolo baráku.. Jo a když má volno tak má na starost koupání staršího dítka alespon. A věnuje se jí když se odlepí od PC.. No ale každopádně moc se opravdu nepředře :roll:

Příspěvek upraven 08.11.15 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
8.11.15 21:06

@Fjodorka jo, přesně to jsem chtěla slyšet…ehm, číst :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
8.11.15 21:07

@darkblack hmm, tak to je podobné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
8.11.15 21:15

@Reinka znám i horší případy kdy chlap fakt nepomůže naprosto s ničím.. u nas je nejvetsi problém ten počítač :pocitac: jako není to o tom že neděla nic,, to bych křivdila. dokonce ted bude hlídat celý víkend páč já jdu relaxovat na wellness víkend :jazyk: ale samozrejme s tim ze jim tu připravím jídlo na víkend a až přijedu tak budu šůrovat :mrgreen: malýho hlídá od jeho 4 měsíců kdy jsem začala chodit vypomáhat do práce (což je pro mě relax) a i to je pro mě super. Já vim že je to otec a mělo by to být dle někoho normální..ale jak vidím v okolí a někdy čtu tady tak se chlapi o mimina moc starat nechtěji. Chlap hlídá 9 hodin přes den. sice jen par dní v měsící, ale jsem za to ráda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
8.11.15 21:18
@Lajka09 píše:
Tak tady nejde vůbec o to, jaké směny dělají vaši muži, ale jakou mají povahu a ochotu se podílet na domácnosti a péči o děti. Můj manžel pracuje na směny a funguje na 100%. Úklid, starost o dítě, nákup…střídáme se. Pokud je po noční, snažím se, aby měl klid a mohl se vyspat, jak potřebuje.

Trefně napsáno.
Manžel dělá dvanáctky, dvě denní, pak dvě noční a pak 4 dny volno, vaří, hlídá naše dcery, když je třeba. Úklid si dělám sama, ale zatím jsem ještě na RD, až budu chodit do práce, bude třeba vše jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
8.11.15 21:38

@darkblack to mame fakt podobné. Manžel taky hlídá, pohlida všechny děti, i když dcerku mu nechávám jen v nejnutnějších případech, je hroznej urvanek a chlap na ni nema trpělivost :oops: ale je to, jak píšes. Musim uvarit, napsat mu seznam co a jak a po návratu se kousnout do jazyka a pustit se do úklidu. Me mrzí, kdyz na nej obcas vyjedu, ze nic nedela a jen sedi u PC, protože kdyz se dozadam, tak pomuze, ale mne to porad prijde malo… mame tri male deti, studuju, pracuju, staram se o zvirata, jezdim s detma plavat, sama jezdim do fitka, se psy se venuju ruznym sportum atd. a on prostě „jen“ chodi do prace a drepi u kompu. A ja uz nevim, jestli jsem ja narocna nebo on totalni „ruce dozadu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
8.11.15 21:41

Holky, děláme si to všechno samy :mrgreen: Už nejsem nejmladší, takže snad můžu radit. Dřív jsem řešila, aby bylo perfektně uklizeno, navařeno, postaráno o děti atd. Dnes už to tak neřeším, když není uklizeno, chlap to stejně nepozná, když náhodou nestačím uvařit, tak miláčku, já jsem dělala na zahradě, prosím ohřej si něco :D Přišla jsem na to dlouho, ale přeci. Když chlapi mají dojem, že všechno zvládáme, tak nemají potřebu pomáhat. Vy jste ještě mladé, tak máte šanci je převychovat. **Hlavně nezvyšovat hlas, nevyčítat, oznámit, že jste měly moc práce a nestíháte a poprosit o pomoc, KONKRÉTNĚ O JAKOU, je to chlap.******

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
8.11.15 21:45
@Lajka09 píše:
Přesně tak. Můj muž prostě musí furt něco dělat, je to normální blázen. Ani si nepamatuji, kdy naposledy viděl celý film najednou :mrgreen: Když náhodou delší dobu od té televize nevstane, tak je jasné, že usnul :lol:
@Tunrida píše:
Mrcho :cert: :mrgreen:

Nezáviď :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat