Měl by pomáhat v domácnosti manžel, který dělá krátký dlouhý týde
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Manžel a dvanáctky v práci
Ahoj, zajímalo by mě od těch, jejichž manžel/partner pracuje na 12hod. směny, zda a jak se zapojuje do domácích prací a péče o děti?
Manzel dělá krátký/dlouhý týden, 14dní denní, 14dní noční. Tak by mě moc zajímalo, jak to funguje v domacnosti, kde je to stejné. Jestli mám náročné požadavky a nebo ne
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevím, jestli tě potěším, ale můj muž dělá dokonce 24 hodinové směny, cca 360 hodin měsíčně a sám si vaří a dělá velké úklidy - tedy trouba, lednice, okna, drhnutí linky, když se leští nábytek atd., nestíhá průběžný úklid - ten dělám já. On jen myje nádobí, protože mu vadí, že je tam přes noc - já bych to myla až druhý den, ale tak když chce, tak ať si to udělá, žejo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reinka Hmm, tak já dělám taky dvanáctky a starám se úplně o všechno, protože manžel dělá v Německu a když je doma, tak se do ničeho nezapojuje:nevim:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tady nejde vůbec o to, jaké směny dělají vaši muži, ale jakou mají povahu a ochotu se podílet na domácnosti a péči o děti. Můj manžel pracuje na směny a funguje na 100%. Úklid, starost o dítě, nákup…střídáme se. Pokud je po noční, snažím se, aby měl klid a mohl se vyspat, jak potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reinka
Kde je problém. Očekávám, že má nějaké dny volné
U tebe to má asi i pravidelné, takže se dá domluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fjodorka píše:
Nevím, jestli tě potěším, ale můj muž dělá dokonce 24 hodinové směny, cca 360 hodin měsíčně a sám si vaří a dělá velké úklidy - tedy trouba, lednice, okna, drhnutí linky, když se leští nábytek atd., nestíhá průběžný úklid - ten dělám já. On jen myje nádobí, protože mu vadí, že je tam přes noc - já bych to myla až druhý den, ale tak když chce, tak ať si to udělá, žejo
Mrcho
![]()
- Citovat
- Upravit
@Baba Yaga píše:
@Reinka Hmm, tak já dělám taky dvanáctky a starám se úplně o všechno, protože manžel dělá v Německu a když je doma, tak se do ničeho nezapojuje:nevim:
Ano, je mi jasné, že já dělat 12ky, tak dělám taky vše, ale zajímá mě, jak to mají chlapi
Můj přijde v 18:45 z práce, najíme se, vykoupe kluky, ja mimino. Da kluky spat. Ja uspim dcerku. On sedne k PC a do spanku od nej nevstane. Ja jeste obstaram zvířata, zehlim, ucim se nebo proste co je potreba. Kdyz ma volno, tak ho travi u PC s tim, ze odpociva. Kdyz neco chci, tak to udělá…pokud nezapomene, cože jsem to pred minutou rikala
ale sam od sebe si v 60% neodese ani talíř…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se taky jedou dvanáctky.. když má denní je samozřejmě vše na mě páč odjíždí v 6 ráno a vrací se v půl osmé večer.. Po noční samozřejmě spí, odpoledne relax, pohraje si s dětma dětma, když je potřeba něco udělat nutně tak udělá..jinak moc práce neudělá. O volné dny.. no jak kdy.. když jdu do práce, hlídá.. když jsme oba doma a malá ve školce hraje si na PC hry, když s něčím potřebuji pomoct tak ho nějak „donutím“
Nicméně vaření a běžný úklid je jen na mě. On má na starost alespoň sprcháč a když je potřeba něco okolo baráku.. Jo a když má volno tak má na starost koupání staršího dítka alespon. A věnuje se jí když se odlepí od PC.. No ale každopádně moc se opravdu nepředře ![]()
Příspěvek upraven 08.11.15 v 21:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Reinka znám i horší případy kdy chlap fakt nepomůže naprosto s ničím.. u nas je nejvetsi problém ten počítač
jako není to o tom že neděla nic,, to bych křivdila. dokonce ted bude hlídat celý víkend páč já jdu relaxovat na wellness víkend
ale samozrejme s tim ze jim tu připravím jídlo na víkend a až přijedu tak budu šůrovat
malýho hlídá od jeho 4 měsíců kdy jsem začala chodit vypomáhat do práce (což je pro mě relax) a i to je pro mě super. Já vim že je to otec a mělo by to být dle někoho normální..ale jak vidím v okolí a někdy čtu tady tak se chlapi o mimina moc starat nechtěji. Chlap hlídá 9 hodin přes den. sice jen par dní v měsící, ale jsem za to ráda!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lajka09 píše:
Tak tady nejde vůbec o to, jaké směny dělají vaši muži, ale jakou mají povahu a ochotu se podílet na domácnosti a péči o děti. Můj manžel pracuje na směny a funguje na 100%. Úklid, starost o dítě, nákup…střídáme se. Pokud je po noční, snažím se, aby měl klid a mohl se vyspat, jak potřebuje.
Trefně napsáno.
Manžel dělá dvanáctky, dvě denní, pak dvě noční a pak 4 dny volno, vaří, hlídá naše dcery, když je třeba. Úklid si dělám sama, ale zatím jsem ještě na RD, až budu chodit do práce, bude třeba vše jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darkblack to mame fakt podobné. Manžel taky hlídá, pohlida všechny děti, i když dcerku mu nechávám jen v nejnutnějších případech, je hroznej urvanek a chlap na ni nema trpělivost
ale je to, jak píšes. Musim uvarit, napsat mu seznam co a jak a po návratu se kousnout do jazyka a pustit se do úklidu. Me mrzí, kdyz na nej obcas vyjedu, ze nic nedela a jen sedi u PC, protože kdyz se dozadam, tak pomuze, ale mne to porad prijde malo… mame tri male deti, studuju, pracuju, staram se o zvirata, jezdim s detma plavat, sama jezdim do fitka, se psy se venuju ruznym sportum atd. a on prostě „jen“ chodi do prace a drepi u kompu. A ja uz nevim, jestli jsem ja narocna nebo on totalni „ruce dozadu“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, děláme si to všechno samy
Už nejsem nejmladší, takže snad můžu radit. Dřív jsem řešila, aby bylo perfektně uklizeno, navařeno, postaráno o děti atd. Dnes už to tak neřeším, když není uklizeno, chlap to stejně nepozná, když náhodou nestačím uvařit, tak miláčku, já jsem dělala na zahradě, prosím ohřej si něco
Přišla jsem na to dlouho, ale přeci. Když chlapi mají dojem, že všechno zvládáme, tak nemají potřebu pomáhat. Vy jste ještě mladé, tak máte šanci je převychovat. **Hlavně nezvyšovat hlas, nevyčítat, oznámit, že jste měly moc práce a nestíháte a poprosit o pomoc, KONKRÉTNĚ O JAKOU, je to chlap.******
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lajka09 píše:Přesně tak. Můj muž prostě musí furt něco dělat, je to normální blázen. Ani si nepamatuji, kdy naposledy viděl celý film najednou
@Tunrida píše:
Mrcho![]()
Nezáviď
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit