Manžel chce změnit práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Regina Hero píše:
@berry4 no od hodiny určitě placený nebude… to by taky mohl dělat jednu skříň půl roku a peněz by měl jak švestek… navíc když ten pán není zastáncem hodinových platů, tak už tuplem ne…
Můj chlap dělá něco podobného, na skřín´půl roku ale opravdu nemají
,placený je od hodiny. Musí udělat práci v určeném objemu hodin. To je celé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
@priserka.jd buď vezměte kalkulačku a zkuste to propočítat, kolik by musel vydělat, aby na tom byl minimálně stejně jako teď (i s rezervou na daně, odvody a dovolenou) anebo ať manžel začne podnikat sám na sebe.
Přesně tak. Musí zohlednit, že nebude mít placenou nemocenskou a dovolenou, že bude odvádět minimální odvody na zdrav. a soc. pojištění téměř 4 000 Kč, musí zohlednit pracovní oděv, nářadí, který si sice potom může odečíst ze základu daně, ale ve chvíli pořízení bude rozpočet o to nižší. Často OSVČ uzavírají připojištění pro dávky v nemoci nebo životko, aby byli nějak jištěný pro dlouhodobou nemoc nebo úraz. Krátkou nemoc musí pokrýt z rezerv. Vidím to tak, že pokud si např. teď vydělá čistýho 15 000 Kč, tak jako OSVČ by si měl vydělat minimálně 25 000 Kč (v hrubém), ale ze svý rodinný zkušenosti vím, že tahle částka pro chlapa OSVČ není nijak závratná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda Díky moc za příspěvek. Teď mám aspoň nějakou představu v číslech. Ještě mě tak napadlo…Když budu na RD a manžel jako OSVČ bude mít paušál, tak přijdeme o cca 2000 korun na odpočtech na děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@priserka.jd to se tak přímo říct nedá… to už je jakoby zahrnuté v tom paušálu… kdyby uplatňoval skutečné náklady, tak si samozřejmě může dát i ty slevy na děti, ale nejspíš mu to nevyjde zdaleka tak výhodně jako paušál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@priserka.jd jenom tak mě napadlo - nemusí pro vydání živnosťáku na truhláře splňovat nějaké kvalifikační předpokladky? řemesla bývají většinou omezená vzděláním a praxí v oboru nebo odborným dohledem (teď nevím, jak se tomu dohledu správně nadává… prostě někdo s osvědčením se za něj na úřadě musí zaručit, že na něj bude dohlížet)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina Tak pokud má rekvalifikační kurz a nějakou praxi, tak by mu to mohlo vyjít (nevím kolik tam musí té praxe být)… případně se za něj může zaručit ten u koho / s kým má pracovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit