Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj moc prosím o radu manžela již delší dobu bolí hlava a měl horečky. Příjmuli ho do nemocnice s tím, že má někde slabý zánět ale po dvou dnech pustili. V nemocnici prodělal lumbální punkci a nedodržel klid a hlava ho bolí ještě víc. Myslela jsem že je to proto a když ho včera pustili zásobila jsem se colou a myslela, že počkáme až to odezní ale opět jsou tu od včera horečky 38,2 a o těch jsem se ve spojitosti s lumbálkou nikde nedočetla. Máte s tí někdo zkušenosti? A pokud jste se s bolestí hlavy někde léčili poraďte v Praze (ne Motol tam jsme teď byli a špatné). Děkuji
Nalož ho a odvez na Bulovku, na Infekční oddělení - ano, slyšíš dobře.......na záněty jsou tam machři a na lumbálky ještě víc… ![]()
Mě po lumbálce hodně bolela hlava více jak týden a to jsem klid poctivě dodržela. Celou tu dobu jsem musela polehávat, strašně to bolelo i v sedě.
Prý na ty postpunkční bolesti trpí víc vyšší a štíhlí lidé.
Ale o teplotě ve spojitosti s lumbákou jsem teda taky neslyšela, takže určitě jeďte k doktorovi.
Ahoj, mě to připomíná toho mého, ten měl horečky až 40,bolest hlavy.pak se přidala bolest krku a zjistili mu monomukleozu.
Tak děkuji za rady. Už je na Karkáku a prý to v Motole silně zanedbali, teda ty vyšetření. Zatím nic nevíme ale dnes ho vyšetřovali celý den, ihned hospitalizovali a zítra jde na magnetku. Jo teplota stále ale stoupá.
@Anonymní píše:
Nalož ho a odvez na Bulovku, na Infekční oddělení - ano, slyšíš dobře.......na záněty jsou tam machři a na lumbálky ještě víc…
pokud ji vubec udelaji
ano, i takovou zkusenost mam
jinak teda souhlasim, ze jsou dobre pracoviste
jinak teda ale nevim, kdyz mel stejne priznaky uz predtim a lumbalka byla cista a ma zas ty stejne priznaky, jestli to pichat znovu. nemela bys nekde popis toho likvoru? trebas v propousteci zprave?
kazdy bolest hlavy s teplotou neni neuroinfekce, casto hlava proste boli pri horecce.