Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pak je to tedy pěknej hulvát, s prominutím. To před svatbou nedělal? Mě tohle udělat chlap, tak si to s ním pěkně vyříkám pak doma..Jako nějaká úcta a ohleduplnost mu nic neříká? Asi bych příště nikam nešla.
Je to hrubé, příště si zavolejte taxík (a pozadejte ho pred prateli at vam na nej da penize).
@marketak5 píše:
Pak je to tedy pěknej hulvát, s prominutím. To před svatbou nedělal? Mě tohle udělat chlap, tak si to s ním pěkně vyříkám pak doma..Jako nějaká úcta a ohleduplnost mu nic neříká? Asi bych příště nikam nešla.
Já si to taky myslím, dost mi tohle vadí, on to ale vůbec nechápe. Už jsem mu to párkrát doma vysvětlovala, ale bez úspěchu. Z toho důvodu se mi kolikrát už nikam nechce, ale to zas není řešení. Fakt nevím, mě přijde, že snad za to ani nemůže, že je takhle natvrdlej a vůbec se nedokáže vcítit do druhého, že má taky nějáké potřeby a někdy i jiné ![]()
@ilonka12 píše:@Anonymní píše:
Ahoj maminky, chtěla bych se vás zeptat, jestli taky něco podobného chlapi dělají, protože mě to dost mrzí. Prostě se v určitých situacích nemůžu na manžela spolehnout. Příklad-hrozně rád se poslouchá, kamkoliv jedeme na návštěvu, nemůže se vykecat a ačkoliv mu dávám náznaky, že už bych vyrazila domů(z různých důvodů-jsme tam už moc dlouho, doma mám práci, je mi zima),ignoruje to a kecá stále dál. Já jsem pak za tu špatnou, návštěva samozřejmě reaguje jen na mě, ať ještě zůstaneme a manžel, ačkoliv třeba vidí, že už jsem unavená nebo se klepu kosou dál diskutuje a neřeší to.Do toho mu třeba zazvoní telefon(je živnostník) a místo aby slušně řekl, že se omlouvá a zavolá za chvilku, že teď nemůže, pokračuje 10-ti minutovým rozhovorem se zákazníkem(většinou nějakou babkou, co potřebuje naladit urychleně program Šlágr aspol).Vím, je to jeho práce, ale mohl by někdy rozlišit, kdy taky brát ohledy na mě. Podotýkám, že tohle dělá docela pravidelně, už dopředu mu říkám, v kolik bych chtěla odejít a nakonec si stejně jede po svým. Na posezení u známých už jsem to natahovala od půlnoci asi do dvou do rána a pořád nic, tak jsem se pak omluvila a že už jsem opravdu unavená a odešla jsem sama bez něj a on mě klidně nechal jít k ránu samotnou a neřešil to.Pak je mi z toho hrozně smutno, zvlášť když do mě všichni hučí, ať ještě zůstanu a takový ty keci a manžel se mě nezastane a ještě se přidává. Co byste dělali vy? Díky moc.JE TOTO JEDINÝ PROBLÉM VAŠEHO VZTAHU? V JINÝCH VĚCECH OHLEDY MÁ?
To není, bohužel. Ale jen jsem potřebovala slyšet názor druhého, jestli to přijde divné jenom mě nebo i ostatním. Bohužel..
Rekla bych, ze v ocich ostatnich vypadas jako ta, co kazi zabavu. Na tvem miste by me to asi taky stvalo, ale pravda je, ze se s manzelem vzdy dohodnem na kompromisu, takze tvou situaci jsem nikdy resit nemusela. Jak uz nekdo poznamenal, toto spis bude takova tresnicka na dortu…
Sla bych domu, az bych byla unavena a nijak to neresila. Snad k sobe nejste privazani. Moc to hrotis dle meho. S tim telefonovanim uprostred hovoru s prateli…pokud si odejde bokem a vyridi to, tak na tom snad nic neni, je to jeho prace. Pokud hovor prijme u stolu a tam to resi, ac je na navsteve, tak to je vrchol buranismu.
No a není to i tak že nemá moc kontakt s lidma (krom tebe)a tak když se dostane někam mezi lidi tak si chce prostě pokecat?
Že se manžel na návštěvě zakecá i když já bych už šla, to se občas stane, ale já to mám tak, že když jsem hodně unavená, tak usnu kdekoli. Ale to ostatní teda ne, kdyby mi byla zima, tak by rychle sehnal něco teplého nebo by mě zahřál sám. A kdybych odcházela dřív, nenechal by mě jít samotnou, buď by šel taky nebo by mi zavolal taxi. Kolikrát mi dělal taxík když jsem šla večer ven s holkama a to i rozvezl moje kamarádky po celém městě aby nemusely jít v noci samy.
Pracovní hovory taky řeší, ale to bohužel patří k jeho práci, a už se naučil nebrat to z práce všem, ale jenom těm, kde by mohl být průšvih ze zdržení.
@Berousik
tak mi neprijde zrovna bezne, kdyz nekam na navstevu prijdem jako par, abychom odesli kazdy zvlast. jako vyjimecne, z nejakeho duvodu, to je jasne. ale chodit tak z kazde navstevy nebo oslavy ![]()
hlavne zalezi, jak ten vtzha funguje celkove. ja mam znameho, ktery je proste bavic, ve spolecnosti se vyziva, je ukecany a jak si da dva panaky, tak nevi, kdy prestat a jeho manzelka je z nej na nervy, protoze dostat ho domu je nadlidsky vykon a myslim, ze ji nastvey a oslavy s nim stoji hodne nervu. ale on je to jinak zlaty kluk, co by ji na rukou nosil. takze byt obcas vidim, ze by ho nejradeji majzla po hlave a odtahla domu, tak si myslim, ze to jejich vztah nijak neohrozuje ![]()
ale pokud je to jen, jak nekdo psal, „tresnicka na dortu“ a tehc problemu je vic, tak je to o necem jinem.
@Innocence píše:
Není to v pořádku. Měla bys mu dát tu diskuzi přečíst.
Taky mě to napadlo. Ale to on nemá rád, měl by pocit, že se na něj musím nejdřív domluvit, spíš mu to řeknu sama od sebe, že mi to fakt mrzí tohle
Uplne te chapu. Kdyz jsme s manzelem drive chodili do hospody, bylo to uplne to same. Ja nikdy moc nepila, on toneprehanel, ale mnel tam spoustu kamaradu a nikdy nevedel, kdy jit domu. Jak pises, taky jsem byla unavena, rano jsem musela vstava, tehdy kvuli uceni, byla mi zima, nebavila jsem se atd. Pak jsem byla ja hnedle za histerku, kdyz jsem sla cekat ven v domneni, ze pujde za mnou. Nic. No hrozne obdobi. Ted je to on, kdo by nejradeji z navstev, do hospod uz davno nechodime, odchazel driv
Zkus si s nim v klidu promluvit.
Přivázaní k sobě sice nejsou, ale když vyráží do společnosti společně, měli by se taky společně vrátit. Aspoň tak já vnímám pravidla slušného chování. Kdyby mě manžel nechal jít v noci domů samotnou, jenom proto, že se rozseděl a nechce se mu zvednout zadek, byla bych naštvaná. To se nedělá.
Navíc to celkově vypovídá o tom, kde v pořadí priorit má zakladatelčin manžel manželčiny potřeby a přání a kde ty svoje…
To není, bohužel. Ale jen jsem potřebovala slyšet názor druhého, jestli to přijde divné jenom mě nebo i ostatním. Bohužel.. Špatně se posuzuje jeden problém z mnoha.Je dost možné, že si tímto manžel něco kompenzuje.
Ahoj maminky, chtěla bych se vás zeptat, jestli taky něco podobného chlapi dělají, protože mě to dost mrzí. Prostě se v určitých situacích nemůžu na manžela spolehnout. Příklad-hrozně rád se poslouchá, kamkoliv jedeme na návštěvu, nemůže se vykecat a ačkoliv mu dávám náznaky, že už bych vyrazila domů(z různých důvodů-jsme tam už moc dlouho, doma mám práci, je mi zima),ignoruje to a kecá stále dál. Já jsem pak za tu špatnou, návštěva samozřejmě reaguje jen na mě, ať ještě zůstaneme a manžel, ačkoliv třeba vidí, že už jsem unavená nebo se klepu kosou dál diskutuje a neřeší to.Do toho mu třeba zazvoní telefon(je živnostník) a místo aby slušně řekl, že se omlouvá a zavolá za chvilku, že teď nemůže, pokračuje 10-ti minutovým rozhovorem se zákazníkem(většinou nějakou babkou, co potřebuje naladit urychleně program Šlágr aspol
).Vím, je to jeho práce, ale mohl by někdy rozlišit, kdy taky brát ohledy na mě. Podotýkám, že tohle dělá docela pravidelně, už dopředu mu říkám, v kolik bych chtěla odejít a nakonec si stejně jede po svým. Na posezení u známých už jsem to natahovala od půlnoci asi do dvou do rána a pořád nic, tak jsem se pak omluvila a že už jsem opravdu unavená a odešla jsem sama bez něj a on mě klidně nechal jít k ránu samotnou a neřešil to.Pak je mi z toho hrozně smutno, zvlášť když do mě všichni hučí, ať ještě zůstanu a takový ty keci a manžel se mě nezastane a ještě se přidává. Co byste dělali vy? Díky moc.