Manželka cizinka, otec Čech - matriční list

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
19.3.13 12:08

Manzelka cizinka,otec cech..

Holky nevite jakej matricni list dostane decko kdyz zena je cizinka a manzel cech???A jak to je s materskou a s pojistenim miminka, :zed: kdyz ona ma jen prechodni pobyt??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
19.3.13 12:13

A jsou manzele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.3.13 12:15

A jo, ted vidim to slovo „manzel“ :zed:

no my to mame naopak, ja ceska a manzel cizinec a nikdo nic neresil - dite klasicky cesky obcan, bezny rodny list.
pojisteni je teda „po matce“, ale tam by nemel byt problem dite prihlasit k jakekoliv pojistovne - akorat je treba to udelat, nedeje se to automaticky v tomhle pripade.
nasi znami dokonce prihlasovali dite narozene v zahranici zahranicni matce k nasi ceske pojistovne na zaklade toho, ze otec je cech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
19.3.13 12:15

Pokud je jeden z rodičů čech, má nárok na české občanství

a mám pocit, že na základě děcka by mohla získat povolení k trvalému pobytu a následně status residenta
chce to zajít na cizineckou policii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.3.13 12:22

Pojistene ma byt dite tam kde skutecne zije, stejne jako matka. Narok na obcanstvi je po obou rodicich, staci vyridit na prislusnych uradech (matrika, ambasada). Materskou myslis asi rodicak, ne? To bude nejlepe zjistit na socialce. Ja myslim, ze narok mit bude, na soc davky je narok pouze v zemi, kde zadatel skutecne zije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
19.3.13 12:25

Ja jsem Slovenka, pritel je Cech.Mam taky jen prechodny pobyt, jsem tady zamestnana tak materskou jsem dostavala od zamestnance a rodicak ze socialky.Dite ma cesky rodny list i slovensky rodny list :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
19.3.13 12:31

Mám to stejně až na to, že mám v ČR trvalý pobyt, ale ten na to myslím nemá vliv. Občanství může mít jak tvoje, tak manžela- dcera má 2 rodné listy. Mateřská, nebo rodičák tam, kde platíš sociální pojištění. Jestli pracuješ v ČR, tak určitě tady. A zdrav. pojištění přebírá pojišťovna matky - předpokládám, že pokud tady žiješ a budeš rodit jsi pojištěná v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.3.13 12:37

@cverunka presne, trvaly pobyt na to nema vliv. pokud matka nedela, odviji se vse od manzela. Manzel pracuje a zije v CR na vse je narok v CR (pojisteni, davky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
19.3.13 13:06

Ona ma prechodny, je OSVC.ON je cech, taky OSVC..Jsou manzele, ona si plati pojisteni tady, akorat nevedela jak to je teda s tym rodicakem a obcanstvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
19.3.13 13:14

Na cizinecke nic nereknou, je to tam banda kretenu, nikdo nic nevi, chodi tam uz pulroku, a akorat delaji ofuky…Mela dlouhodobej, podala na prechodny a za 3.5 mesice se ji nikdo neozval…I kdyz ze zakonu maji na to 60 dni…Mela narok na trvaly po 5 letech ale tym ze se vzali tak ji tam rekli ze se ji to posunulo o 2 roky!!!A ze si ma pozadat o prechodny…Ma nekdo podobny zkusenosti???A jestli fakt ten snatek ji ten narok na trvalej zrusil???Nebo si o neho muze pozadat kdyz teda je tady skoro 6 let!! :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
19.3.13 13:23

Kdyz bydli v CR, otec je Cech - dite je Cech automaticky + případně druhé občanství. A na dávky sociální podpory - rodičovský příspěvek mají nárok, protože zde mají bydliště - dokonce všichni 3! Vůbec bych do toho nepletla cizineckou policii, však ať to vše vyřídí manžel-Čech, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
19.3.13 13:33
@decko2 píše:
Na cizinecke nic nereknou, je to tam banda kretenu, nikdo nic nevi, chodi tam uz pulroku, a akorat delaji ofuky…Mela dlouhodobej, podala na prechodny a za 3.5 mesice se ji nikdo neozval…I kdyz ze zakonu maji na to 60 dni…Mela narok na trvaly po 5 letech ale tym ze se vzali tak ji tam rekli ze se ji to posunulo o 2 roky!!!A ze si ma pozadat o prechodny…Ma nekdo podobny zkusenosti???A jestli fakt ten snatek ji ten narok na trvalej zrusil???Nebo si o neho muze pozadat kdyz teda je tady skoro 6 let!! :twisted:

Je to hloupost. Sňatek nic neoddálí. Na trvalý pobyt má nárok po 5 letech přechodného pobytu - stačí prokázat i zpětně - doložit pracovní, či nájemní smlouvu, aby viděli, že se tady zdržovala. Nebo má nárok na získání trvalého pobytu rok po sňatku. Taky jsem to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
19.3.13 13:36
@decko2 píše:
Na cizinecke nic nereknou, je to tam banda kretenu, nikdo nic nevi, chodi tam uz pulroku, a akorat delaji ofuky…Mela dlouhodobej, podala na prechodny a za 3.5 mesice se ji nikdo neozval…I kdyz ze zakonu maji na to 60 dni…Mela narok na trvaly po 5 letech ale tym ze se vzali tak ji tam rekli ze se ji to posunulo o 2 roky!!!A ze si ma pozadat o prechodny…Ma nekdo podobny zkusenosti???A jestli fakt ten snatek ji ten narok na trvalej zrusil???Nebo si o neho muze pozadat kdyz teda je tady skoro 6 let!! :twisted:

Ale třeba je rozdíl, jestli je z krajiny z EU, nebo mimmo. Já jsem Slovenka a Slováky moc neřeší, co vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
19.3.13 13:38

Ona prave mela do ted dlouhodoby, ktery ji konci v cervenci, a je tady 6 let…PO 5 letech si mohla pozadat o trvaly, ale mesic na to meli svatbu, a ted jak prisli na cizineckou resit trvalej tak je poslali vyridit prechodny..Tak fakt nevim..Jednaji tam jak z hadrou, nevic za co dostavaji vyplaty…Videla jsem to na vlastni oci.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
19.3.13 13:44

A nemůže to všechno vyřídit otec-Čech? Dítě je Čech, otec je Čech a jsou manželé. A jaký dlouhodobý pobyt? To existuje? Já myslela, že existuje buď přechodný nebo trvalý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty