Marsa Alam 2016 s malým dítětem?

11
5.5.16 13:40

MARSA ALAM 2016 s malým dítětem?

Chtěla bych se zeptat. Jeli byste s dítětem 18 měsíců do Egypta konkrétně do Marsy? Minulý rok měl malý 7 měsíců a byl s námi v Řecku - vše úplně v pohodě, dovolenou jsme si všichni užili. Manžel by rád kvůli moři zase letos zase do Marsy - jezdíme do hotelu Hilton Marsa Nubian (s hotelem jsme spokojeni, nikdy žádné zažívací problémy či něco jiného). Byl jste teď někdo s malým dítětem? Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2730
5.5.16 13:44

Byli jsme v Egyptě již 2×, jednou v Marsa Alam a jednou v Hurghadě, letos koukáme po něčem jiném ale byli jsme vždy maximálně spokojeni. Poprvé bylo dcerce 20 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
5.5.16 13:52

A nebojíte se do Egypta…? My jsme dovolenou zrušili a budeme na Šumavě na dovolené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
5.5.16 13:53

Tunis i Egypt jsou profláklé teror útoky, prodeje zájezdů tudíž klesly. Turecko je zas pomalu před rozpadem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
5.5.16 14:00

V Egyptě jsem byli jako bezdětní mnohokrát, i Marsa Alam, ale s malým dítětem bych nejela, a to z důvodů střevních problémů, my, dospělí, jsme je měli na valné většině pobytů (a to jezdíme jen do 5 hvězd), je tam jiné složení vzduchu + slaná voda průjem jedině podporuje
kroutili jsme se vždy ke konci dovolené na wc jak žížaly, chlap občas i s horečkama, u malého dítěte si to nedovedu radši ani představit
s malou jsme byli na Djerbě (ale to letos asi málokdo riskne kvůli jiným důvodům) a v Turecku, tam v pohodě, zaručit se ale nic nedá, Egypt + průjem je však skoro tutovka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.5.16 14:02

Nevím, mám pocit, že vzhledem k situaci, která teď ve světě panuje, už má člověk strach letět kamkoliv… Chtěli jsme je někam teď v květnu, rozumnou doletovou vzdálenost, takže moc možností není. Ráda bych se vrátila třeba na Kapverdy, ale nedokážu si představit tak dlouhý let s malým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
5.5.16 14:07

@lucipir
To je pravda, Kapverdy jsou super, ale let příšerně dlouhý.
Nezkusili jste přemýšlet nad Emiráty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.5.16 14:16

@lucipir nejela bych do Egypta vůbec.. riskovat u dítěte sračku? Fakt ne :nevim: a jako já se teroristů fakt nebojim, ale Egypt plus Tunis a Turecko bych teď opravdu vynechala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.5.16 14:19

V Emirátech jsme nebyli, zkusím to doma navrhnout, ale to bude tak o 2 hodiny déle letu… Ach jo :nevim: Nakonec asi zůstaneme doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
5.5.16 14:29

@lucipir
To si nemyslím, řekla bych, že Marsa Alam a Dubaj výjdou letecky na stejno, do Dubaje už se létá z Ph. přímo.
Z mé zkušenosti - je tam čisto, bezpečno, celkem levno, hotely super, jídlo taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
5.5.16 14:39

A co Kanáry, třeba Lanzarote? Tam teď byla od přítele sestra s dvou a půl letou holčičkou. Let tři hodiny, letěli s CK Fischer která má ty dětské kluby, takže pro děti vyžití paráda. Plus je to bezpečná destinace, není daleko, já bych do Egypta osobně nejela. 8o Ne teď.. proč si myslíte, že Egypt, Turecko, apod. je tak levný, to kvůli bezpečnostní situaci cestovky snižují ceny i o 50%.. sice nebylo vydáno oficiální varování o Egyptu tuším? ale stačí se podívat na zprávy nebo do novin.. a přemýšlet.. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
5.5.16 14:42

Nečetla jsem příspěvky výše, ALE…jsem člověk, co miluje arabskou kulturu (nikoliv náboženství), tančím orientální tance, v Africe jsem byla xkrát…naposledy loni v srpnu. Pořád jsem se nebála a nebála a chtěla jet letos znovu. A víte co? Ten hotel, který po Novém roce napadli zakuklenci a pobodali tam lidi, je ten, do kterého jsem 2× jela (i loni). Malinký hotel uvnitř nové části Hurghady. Pro mě to už bylo znamení, že bohužel ani v letoviscích není bezpečno.

Navíc tedy s malým dítětem bych do Afriky nejela i kdyby tam byl klid. Žaludeční potíže tam má většina dospělých a navíc děti, které se hodně snadno dehydratují a v tom vedru… Toť za mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.5.16 15:10
@Sarisuri píše:
@lucipir
To si nemyslím, řekla bych, že Marsa Alam a Dubaj výjdou letecky na stejno, do Dubaje už se létá z Ph. přímo.
Z mé zkušenosti - je tam čisto, bezpečno, celkem levno, hotely super, jídlo taky.

Dubaj je super… ale rozhodně ne v létě navíc s malým dítětem. Navíc si teda nedovedu moc představit, tam být s 18 měsíčním, které potřebuje ještě nejspíš kočárek.

• Citovat
  • Upravit
959
24.8.16 11:54

Chci se zeptat.kdo jste jiz byli s malým dítětem. Poradite nějaký hotel? Na Marse nebo Makadi? Kde bude dětský bazén. hriste a nějaký hezky písčitý vstup do moře. Moc dekuji…uz jsem z toho hledání opravdu zoufalá tak budu rada za každou radu a zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
24.8.16 12:04

@Nicol-8 Sentido Oriental Dream.. je tam i hlidani deti, nekolik bazenu, do more se jde cca 150 metru v fakt melcine, cela plaz je ve velke koralove lagune :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí