Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Doma máme problém s masařkama, bydlíme na vsi asi kilometr od nás vzdušnou čarou je kravín a soused hned vedle pod našimi okny má prašečí chlívky. Nevím jak se zbavit masařek, létají u nás po domě celoročně. Malého mi budí. Zkoušeli jsme sítě do oken i elektrické odpuzovače. Malému je rok a půl. Už jsem z toho zoufalá. Je to hnus… ![]()
@erenza můžou proletět dveřmi, na to stačí chvilka.
@tetrivek nevím, ale pokud ti to extrémně vadí a nic nepomáhá (nám pomáhaly ty sítě do oken a důsledné zavírání dveří plus mucholapky), tak ti asi nezbyde nic jinýho, než se odstěhovat…
O stěhování přemýšlíme ale až časem, teď sme rádi že bydlíme ve svym. Předtím jsem taky bydlela na vsi u našich, u lesa. Kravín tam není a okolní sousedi mají tak maximálně králíky a slepice. Zvířata mi nikdy nevadili, ale kdoví jak ten soused prasatům vůbec někdy kydá..ach jo…
@tetrivek taky máme kravín kousek ale u nás jsou spíš problém komáři, někteří jsou infekční od těch krav a jeden takový píchl kluka pod oko, oteklo mu celé oko i s půlkou obličeje, bohužel i ti komáři si vždycky najdou cestu do baráku
Miáme chalupu vedle kravína, takže much taky dost. Pomůžou sítě do oken a důsledné zavírání dveří. Sice to není 100%, ale aspoň tam nejsou tisíce much.
I když teď se to celkem ještě dá. Nejhorší je konec léta a začátek podzimu, to jich máme doma stovky. Nejhorší je ložnice a dětský pokoj v patře, okna jsou na jih tak se tam vyhřejvají. A před domem máme rybník, i když já tomu říkám vesnická žumpa. Zkoušeli jste někdy něco na odpuzování much a komárů? Něco co Vám pomohlo? Dřív když jsme ještě neměli malého tak jsem měla biolit v zásuvce, na komáry fungoval na masařky ne. Pak když se malý narodil zrovna v září, kdy nás čeká muší invaze jsem dostala od babičky strojky do elektriky, bez chemie. Mají mít nějaký vysokofrekvenční zvuk, který odežene komáry, mouchy a zvířatům ani lidem nevadí. Bylo to na prd. Asi koupíme nové sítě a zkusíme to nějak utěsnit.
Máme stejný problém, u našich jsou všude u sousedů slepice, kačeny, sem tam prase… no těch much v létě, to je fakt síla. nechali si vyrobit sítě do oken a toho co je vyráběl bych chtěla jednou potkat. takový aušus jste ještě neviděli, tam v těch škvírách proleze masařka a ni se nemusí přikrčit
naštěstí se mi je podařilo přemluvit ať je vykeklamujou a u nás v isotře jim nechám vyrobit nové. takže hurá, další rok bude bez much ![]()