Masařka obecná - jak se jich zbavit?

10
6.3.14 13:08

masařka obecná

Doma máme problém s masařkama, bydlíme na vsi asi kilometr od nás vzdušnou čarou je kravín a soused hned vedle pod našimi okny má prašečí chlívky. Nevím jak se zbavit masařek, létají u nás po domě celoročně. Malého mi budí. Zkoušeli jsme sítě do oken i elektrické odpuzovače. Malému je rok a půl. Už jsem z toho zoufalá. Je to hnus… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
657
6.3.14 13:18

Sítě do oken? Těmi přece nemůže prolétnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.3.14 13:25

@erenza můžou proletět dveřmi, na to stačí chvilka.

@tetrivek nevím, ale pokud ti to extrémně vadí a nic nepomáhá (nám pomáhaly ty sítě do oken a důsledné zavírání dveří plus mucholapky), tak ti asi nezbyde nic jinýho, než se odstěhovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
6.3.14 13:32

O stěhování přemýšlíme ale až časem, teď sme rádi že bydlíme ve svym. Předtím jsem taky bydlela na vsi u našich, u lesa. Kravín tam není a okolní sousedi mají tak maximálně králíky a slepice. Zvířata mi nikdy nevadili, ale kdoví jak ten soused prasatům vůbec někdy kydá..ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
6.3.14 13:32

@tetrivek taky máme kravín kousek ale u nás jsou spíš problém komáři, někteří jsou infekční od těch krav a jeden takový píchl kluka pod oko, oteklo mu celé oko i s půlkou obličeje, bohužel i ti komáři si vždycky najdou cestu do baráku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13769
6.3.14 14:23

Miáme chalupu vedle kravína, takže much taky dost. Pomůžou sítě do oken a důsledné zavírání dveří. Sice to není 100%, ale aspoň tam nejsou tisíce much.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.3.14 12:34

I když teď se to celkem ještě dá. Nejhorší je konec léta a začátek podzimu, to jich máme doma stovky. Nejhorší je ložnice a dětský pokoj v patře, okna jsou na jih tak se tam vyhřejvají. A před domem máme rybník, i když já tomu říkám vesnická žumpa. Zkoušeli jste někdy něco na odpuzování much a komárů? Něco co Vám pomohlo? Dřív když jsme ještě neměli malého tak jsem měla biolit v zásuvce, na komáry fungoval na masařky ne. Pak když se malý narodil zrovna v září, kdy nás čeká muší invaze jsem dostala od babičky strojky do elektriky, bez chemie. Mají mít nějaký vysokofrekvenční zvuk, který odežene komáry, mouchy a zvířatům ani lidem nevadí. Bylo to na prd. Asi koupíme nové sítě a zkusíme to nějak utěsnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.14 21:15

Máme stejný problém, u našich jsou všude u sousedů slepice, kačeny, sem tam prase… no těch much v létě, to je fakt síla. nechali si vyrobit sítě do oken a toho co je vyráběl bych chtěla jednou potkat. takový aušus jste ještě neviděli, tam v těch škvírách proleze masařka a ni se nemusí přikrčit :( naštěstí se mi je podařilo přemluvit ať je vykeklamujou a u nás v isotře jim nechám vyrobit nové. takže hurá, další rok bude bez much :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný