Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V mateřském centru, do kterého chodím pravidelně probíhají masáže, kde se to můžete naučit. Vloupala jsem se Vám na profil - s místem neporadím, jsem z druhého konce republiky
Ale centra jsou všude ![]()
Jinak jde většinou o ten dotyk kůže miminka - pomalu promnout, spíš hladit po celém tělíčku, začít od nožiček, bříško, ručky, zádíčka.
Urcite je vic zpusobu. Ale presne tak, hlavne jde o ten kontakt. Ja mu k tomu poustim i relaxacni hudbu
Pritel se mi smeje.
Tak mě to docela zajímalo, tak jsem udělala menší průzkum. Našla jsem návody od nožiček i od hlavičky. V jenom článku jsem se dočetla, že metod je víc a že hlavně je dobré dodržovat stejnou rutinu, ať už jakoukoliv, protože miminko se to naučí a pak už ví, co přijde další, takže se i víc uvolní, o což u masáže jde.
Takže jeden návod od chodidel a jeden od hlavičky. Ten návod od hlavičky je od Nivey (jestli se to skloňuje), mají tam i pěkný video v češtině.
@neschopná mamka @Mrňátko děkuji.
my jsme více v rakousku a do prahy jezdíme párkrát… tak právě je to s kurzem těžký…
ale děkuji, možná si koupím nakonec nějakou knížku…
Holky, do kdy se vam to dalo, mimisky masirovat? On mi u toho vali sudy, smeje se na tygra, co ma vedle prebalovaku, a sape se po nem, a na nejakou relaxaci mi prdi
Slo to tak do pul roku. Co vy? Vycvicily jste je tak, ze se vazne zklidni, i po tom pul roce? Ja uz to vzdala. Jsem rada, ze ho vubec namazu, zmita se jako had.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo nějaké stránky nebo návod jak masírovat miminko? Nebo vaše zkušenosti? Objednala jsem si olejíček na masáž pro miminko a nic nemůžu najít. Jen knížky… Děkuji