Masérský kurz

345
1.4.11 13:04

Masérský kurz

Ahojky, měla bych zájem udělat si masérský kurz a potom masírovat doma. Máte někdo zkušenosti s masérským kurzem v Brně? Dá se vůbec dnes masírování uživit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
577
1.4.11 13:30

Tak tohle by mě taky zajímalo, o masérském kurzu jsem jeden čas hodně uvažovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.11 13:48

Za určitých předpokladů se masírováním uživit dá. První a hlavní předpoklad je, že budeš prostě dobrá a nebudeš to šidit - jedině tak se ti budou lidi vracet. A to není vždycky jednoduchý, vyžaduje to dost soustředění, naladění na konkrétního klienta.

Jedna cesta je, že budeš dělat klasickou sportovní masáž, kdy budeš brát 1 člověka na 1/2 až 3/4 hodiny třeba za 300,– a budeš jich mít tak 3-5 denně. To udělá cca 25 000,– hrubého za měsíc, po odečtení SP, ZP a nákladů ti vyjde čistý příjem 15-17 000,–. Má to dvě úskalí - je to fyzicky příšerně náročné, navíc na sportovní masáž chodí hlavně chlapi kolem 100 kg, takže do roka si odvaříš ruce. A taky musíš být opravdu dobrá, aby ti přišli průměrně 4 lidi za pracovní den.

Druhá cesta je, že ten masérský rekvalifikační kurz vezmeš jenom jako základ a budeš se v oboru dál vzdělávat a uděláš si další související kurzy - třeba reflexní terapii, Dornovu metodu nápravy zad, kurz měkkých technik na odblokování, aromaterapii atd. atd., možnosti jsou opravdu široké. A pojmeš to celistvěji, tj. jednomu člověku se budeš věnovat třeba 2-3 hoďky a naúčtuješ třeba 1500,– s tím, že dotyčný odejde opravdu kompletně zrestartovaný. A pak ti stačí mít 1 klienta denně a jseš na stejných, ne-li lepších penězích.
Což má taky svoje úskalí - potřebuješ širší klientelu, protože 300,– ti klient rád dá třeba 2×-3× měsíčně, zatímco 1500,– už si rozmyslí (navíc taková masáž má samozřejmě dlouhotrvající efekt, takže nemusí chodit tak často). Vyžaduje to neustálé vzdělávání a taky dost talentu, máš vyšší náklady třeba na masážní prostředky, olejíčky atd. a taky to chce investovat do prostředí, protože poskytuješ komplexní relaxační službu a to chce aby se lidi měli i na co koukat a cítili se celou tu dobu dobře. Takže doma ano, ale jen pokud máš na to speciální místnost, pokud možno s vlastním vchodem a sprchou.

Přeju hodně štěstí a taky hodně štěstí při výběru masérské školy a lektora. To je dost podstatný, sežeň si reference, jak to kdo u vás dělá a podle toho se rozhodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
27.4.11 20:49

Nemáte nějaké další informace o masérských kurzech??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
14.6.12 21:37

kurz maser

Potřebovala bych poradit. Nevite co musim umět, nebo co mě čeka pokud pujdu na masersky kurz? Jsem na mateřske a tak nějak si řikam, že mam jedinečnou možnost se něco naučit. Moje představa je, že bych si koupila nějake to skladaci lehatko a třeba chodila i domu k lidem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elusha331
20.6.12 20:15

mamo:

Ahoj, já kurz již ukončila a jediné co k tomu potřebuješ je alespoň malý přehled o fungování lidského těla, takže nějaké ty soustavy a tak, ale na kurzu by tě to měli všechno naučit :)

• Citovat
  • Upravit
1439
20.6.12 20:53

Moc děkuji. Už jsem si něco takoveho našla. Hodně mě to laka. Jen mam strach, že někomu třeba ubližim, ale nějak začit musim. Budu si to muset trenovat na rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
13.7.12 12:59

Ahoj holky, taky uvažuji (teda už jsem rozhodnutá) o tom že si udělám rekvalifikační masérský kurz..Jsem taky na mateřské a po mateřské bych chtěla mít něco aspon bokem v záloze..Dá se toho hodně naučit za ty 3 týdny co trvá ten kurz, nikdy jsem se tak o to nezajímala, takže jsem úplný začátečník..
A nědělala jsete některá nebo neuvažujete některá z vás o kurzu ve Zlíně? kuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
13.7.12 13:04

@MišelkaX ahoj, nejsem sice ze zlína ale kurz mám za sebou rekvalifikační, 3týdny intenzivní a bylo to fajn, naučíš se základy všechno další bude přicházet z praxí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
13.7.12 13:06

No nic ve zlém, ale nedala bych záda někomu, kdo má jen 3týdenní kurzík- tam je to hodně i o teorii, co vím od kamarádky, tak anatomie a tak :D Praxe taky, ale ne mnoho… Navíc, pokud se tím budeš chtít živit, tak to musí být dost únavné pro Tebe si myslím - fyzická makačka. Co radši kosmetika? Moje kosmetička skončila, šikla by se nová :lol: ale Zlín je z ruky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
13.7.12 13:12

No já jsem právě hodně drobné postavy a tak se bojím že tu sílu na to mít nebudu..ale snad časem se do těch prstíků dostane :) zatím od přítele slyším zda ho masíruji nebo lechtám :lol: takže jsem pak přemýšlela zda do toho opravdu jít..
určitě jsem ale uvažovalao tom, že nechci jen tenhle intenzivní kurz, ale postupně bych si dodělávala další kurzy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
13.7.12 13:13

@MišelkaX
Ahoj, já si dělala masérský kurz na zdravce - sportovní a rekondiční masáže. Nám trval 3 měsíce. Třítýdenní kurz pro laika, který neví nic o anatomii mi připadne strašně málo a pro praxi ještě míň. :nevim:
Přikláním se k Bellince…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
13.7.12 13:19

@MišelkaX
abys nakonec masáže a rehabku nepotřebovala Ty… fakt si myslím, že to chce fyzičku… jestli jsi drobek, tak fakt radši něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
13.7.12 13:26

Kamarádka je ještě větší drobek než já a dělá masáže, rehabilitační masáže pro sportovce.. takže si nemyslím že je to o tom zda je ženská drobek anebo kus ženské..Nechtěla jsem dělat jen klasické masáže, chtěla jsem se více zaměřit na masáže lávovými kameny, lymfatickou masáž, lifting obličeje, reflexní masáže.. ale myslela jsem že je lepší si k tomuto udělat hlavní intenzivní kurz at naberu více zkušeností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
13.7.12 13:35

Jasně že to není jen o tom, kamarádka je taky drobek, masíruje jen občas, ze zájmu, ale říká, že to je fyzický „záhul“… což věřím.
Nicméně pokud chceš masírovat, tak nějak začít musíš, takže nějaký kurz určitě potřebuješ.
Ale už jen jak píšeš… lávové kameny, obličej… hned bych někam zašla :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko