Maska proti chřipce - nosili byste?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8297
20.2.10 09:32

Maska proti chřipce - nosili byste?

Ahoj, narazila jsem na internetu na reklamu na masku proti chřipce, nebo také protivirová maska. Prý to likviduje 99,99% virů chřipky.

Tak by mě zajímalo, když se spousta lidí chřipky obává, nosili byste tuto masku na veřejnosti? Nebo jen doma při onemocnění nějakého člena rodiny? Nebo vám to přijde jako blbost?

Má to být účinné proti těmto kmenům: H1N1 (JPN/35/2007, JPN/36/2007, 2009 pandemnické kmeny netestovány), H2N2 (A2/JP/305/57), H3N2 (Hong Kong 8/68), a to včetně ptačí chřipky podtypy: H5N1 (VNH5N1-PR8/CDCRG.), H5N9 (Turecko A/Wisc/68, MynaA/Mass/71), a kmen chřipky typu B (JPN/85/2007)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
20.2.10 10:18

nosila bych to,kdyby to opravdu fungovalo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.2.10 10:40

by mě zajímalo, jak „likviduje“ ty viry… :D

pokud by to fungovalo - a bylo to potvrzené nějakou důvěryhodou autoritou– asi ano, zejména při onemocnění člena rodiny v kontaktu s ním (roušky se běžně používají, před začátkem pandemie v rámci opatření si bral lékař před každým suspektním případem roušku s nějakým filtrem..aspoň v jedné nejmenované nemocnici..). na veřejnosti bych takovou věc nosila pouze pokud by opravdu byla rozsáhlá pandemie a musela jsem mezi větší množství lidí.. a bylo to doporučeno…

jinak si dovolím OT - víte, že se zjistilo, že vir „prasečí chřipky“ nemá s prasetem nic společného, není to zmutovaný vir přes prase, vůbec s ním nesouvisí… chudinky prasata, která proto vybili egypťani a jiné „civilizované“ národy… bohužel, byla porušena tradice nazývat chřipku podle prvního výskytu (hongkongská, španělská..), a je to škoda.. mexická by jí slušelo více… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasenaMadGirlNancy
20.2.10 10:45

Toto moc s tvou otazkou nesouvisi, ale s rouskami ano - me se moc libi zvyk napriklad japoncu, nosit rousku, kdyz jsou nachlazeni, aby nenakazili ostatni. Kolikrat si rikam, ze bych si ji klidne vzala a stejnou ohleduplnost bych chtela od ostatnich. Ne teda nejakou specialni, tu normalni zelenobilou. Bylo by to hezke a urcite efektivni, ale je to z kategorie utopie, bohuzel.

• Citovat
  • Upravit
8297
20.2.10 10:46

No mě ta účinnost přijde prapodivná, jak by to fungovalo, ale našla jsem to i v elékárnách, zase to není žádný důkaz účinnosti, jen dobré PR.

Já bych ji v případě rozsáhlé epidemie asi nosila, pokud bych opravdu musela mezi lidi. Jestli to funguje i obráceně, tak bych ji jako chrchlající osoba nosila určitě. Jen si to nějak nedokážu představit na nějakém menším městě, že půjdu třeba nakoupit v masce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
20.2.10 10:49

Jo, tak nás to napadlo stejně, ocenila bych od chrchlajících osob trochu ohleduplnosti, když už musí ven, aby alespon nešířili nákazu. Kolikrát se mi stane, že třeba jedu busem, kočár na plošině pro kočáry, do poloprázdého autobusu přistoupí osoba a stoupne si nad kočár a smrká a kašle, to bych vraždila. Když mám Matýska v nosítku, dá se celkem jednoduše prchnout, ale s kočárem se na druhý konec busu nepřesunu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
20.2.10 10:50

Mě se ta ohleduplnost taky líbí… Když jsem byla se synem hospitalizovaná na dětským,zrovna jsem měla rýmu a bolení v krku-zakoupila jsem si roušky a nosila je po oddělení,abych nenakazila ostatní mimina.Asi za 2dny mě sestra upozornila ,že bych je neměla nosit mimo svůj pokoj,že se ostatní maminky vyptávají ,cože to mám za ošklivou infekční nemoc… :-? :mrgreen: Takže asi tak …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
20.2.10 11:09

Tak já bych je asi nosila, ale spíš hlavně proto, abych něco nedotáhla domů. No a kdyby byl nemocný nějaký člen rodiny, tak asi taky, ale to už si tak jistá nejsem. Kdyby byl nemocný malý, tak by mi ji stejně strnul :lol:

Jo a tyhle roušky chrání nositele před nákazou, ale pokud jí nosí nemocný, tak šíří bacily i přes roušku dál. Je to tam napsané, přinesla si jí tchyně (pracuje v lékárně, tak to tam fasovali), když měla rýmu a nechtěla malého nakazit. Tak jsme jí řekli, že aspoň získá imunitu a na roušku ať zapomene a ze zvědavosti jsme si přečetli instrukce. Chudákovi jsme se jí pak smáli, že by z ní měl kluk trauma a stejně by ho nakazila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
20.2.10 11:12

Aha, takže jako ochrana proti šíření nositelem není, škoda, přišlo by mi to vychytanější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.2.10 11:35

A nestačí to nasadit obráceně? :lol: :lol: :lol:

Já jsem v MF Dnes četla, že jsou roušky jako ochrana proti chřipce k ničemu, ale nevím, jestli mysleli jenom nějaké obyč nebo i nějaké speciální (by mě teda zajímalo, jak to funguje - je tam nějaký mnifiltr nebo něco co je zabíjí nebo co? :think: )

Naše dětská doktorka, když je nachlazená, tak roušku nosí (v ordinaci :lol::nevim:

Bezohlední chrchlající lidi jsou kapitola sama pro sebe. Já bych ani nevyžadovala tu roušku, stačilo by mi, kdyby si vzpomněli na mateřskou školu, kde je jistě učili, že si mají zakrýt pusu nebo se aspoň otočit :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
20.2.10 11:43

No,já nevím..Mě zase říkala sestra - zdravotní sestra,že ta obyčejná zelenobílá rouška je naprosto neúčinná,většinu virů propustí a že už od ní i lékaři opouštějí - myslím v běžném kontaktu s pacientem..Aspoň v nemocnici,kde pracuje.

Dívala jsem se na tu antivirovou roušku..Moc jsem nepochopila systém,jak ty viry zničit a nebyla tam žádná důvěryhodná studie,která by to dokázala..

Kdyby to opravdu mělo nějaký prokazatelný efekt,nebránila bych se tomu..A to jak z pozice nemocného nebo z pozice zdravého,který se nechce nakazit..Ale v praxi mi to přijde jako utopie.Kdybych šla někde s rouškou,všichni by se odvraceli.

Funguje to tak.Kriticky musím říct i sama za sebe.Několikrát potkala na ulici nebo v obchodě dítě z rouškou a první,co mě napadlo,jestli nemá nějakou infekční nemoc,ne to,že má třeba sníženou imunitu a chrání sebe.Taky jsem s dětmi raději prchala pryč.Chtělo by to asi větší osvětu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13717
20.2.10 12:00

Já jsem zase naopak četla, že ta obyčejná, zelenobílá rouška chrání pouze ty okolo, aby na ně ně „neplivl“ ten, co jí nosí (např. dr. při operaci - aby něco nezanesl na toho pacienta). Takže že bys jí nosila na ulici abyses nenakazila je blbost.
A antivirová rouška je akorát tahání peněz z lidí. Navíc si myslím, že ta chřipka není tak rozšířená, aby se musely nosit na ulici roušky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
20.2.10 12:50

Já si nemyslím, že by to s chřipkou bylo tak vážné, spíš se kloním, že vakcíny proti prasečí chřipce, to byl podvod století.

Zajímalo mě to čistě teoreticky. no a taky názory na účinnost, protože s tou fakt nevím, zda jim to věřit či ne, kdyby bylo tak snadné likvidovat viry, bylo by to hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.2.10 13:40

Tak já bych to nenosila a to proto, že kojím a proto vytvářím protilátky proti infekcím, se kterými se setkám a tudíž kdybych nosila masku, která by byla účinná, což je diskutabilní, tak bych žádné protilátky nevytvářela a malá by chytla vše s čím se setkáme. Ona by masku totiž těžko nosila i kdyby taková byla. Už jednou jsem se poučila, protože jsme byly na kontrole u dětské ve dnech, kdy mají být jen zdravá dítka. Já byla trochu nastydlá, jen rýma, nic vážného, ale protože sama nemám ráda, když se potkám s někým, kdo chrchlá, tak jsem si vzala roušku, abych nenakazila ostatní maminky a děti. Do čekárny si to vplula nějaká ženská s klukem, dr. hlásila, že mají horečky a že kluk zvrací, dr. jen tak naoko prohodila, že jsou přeci ordinační hodiny pro zdravé, ale domů je pochopitelně neposlala a já si pak říkala, jaká jsem blbka ohleduplná, co akorát tak ohrožuje vlastní dítě! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
20.2.10 15:12

Kdyby začli nosit i ostatní aspoň malé procento, tak asi jo. Teda letošní sezonu, kdy jsem těhotná. Měla bych pocit, že aspoň něco málo proti té nákaze dělám. Protože nikdo roušku nenosil, tak jsem se v metru snažila na nic nesahat a dýchat přes šálu, nic víc jsem v mhd dělat nemohla a do práce jsem musela.
Té antibakteriální až tak moc nevěřím, mám příbuznou v lékárně a moc se na to netvářila a to mi v době, kdy začínala epidemie a nevědělo se, co z toho bude, schovala ty zelené. Kdyby byla ona přesvědčená, že to je dobré, tak by mi jí sama nabídla.

Roušku při nemoci já nosit nemůžu - začnu se v ní dusit. Zkoušela jsem to, když jsem kojila a byla hodně nemocná, ale bych se dřív udusila, než nakojila. Tak jsem se aspoň co nejvíc otáčela, abych na malou neplivala bacily :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí