Mast na ekzém, jaký je nejlepší?

Anonymní
2.6.24 11:27

Mast na ekzém-mate někdo ?

Ahoj,

Jaká mastička je nejlepší na ekzém? Přítel ho má na dlaních a prstech. Kdyby někdo měl domácí, bylo by to super.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
2.6.24 11:46

No to asi záleží, co to je za ekzem/vyrážku. :roll: Žádná zázračná mast na „všecko“, neexistuje.
Ať si v pondělí zajde k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
2.6.24 11:50
@Anonymní píše: Více
Žádná zázračná, která pomůže všem neexistuje. A to mám s ekzémem bohaté zkušenosti.
  • Citovat
  • Upravit
758
2.6.24 12:03

Nam pomohla zinkovka, meli jsme předepsanou od lekare, namichanou v dr. maxovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.6.24 12:09
@vabarbora píše: Více

Mozna na mokvave věci, opruzeniny. Na atopický ekzém nebo opar ti bude na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
2.6.24 12:28

Já o jedné zázračné vím- ekzelup od bylinky naděje. Kdo vyzkoušel, tak potvrdil, že má stejný účinek jak kortikoidová mast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16341
2.6.24 12:41

Bepanthen mast třeba pomáhá mně, když mám občas ekzém. Ale někomu to nezabere, takže opravdu těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.6.24 13:07

Jakože si někdo na koleni umíchá mast bez konzervantů a hygienických norem a ty si to necháš poslat poštou a dáš to partnerovi, ať si to namaže na poškozenou kůži? 8o co takhle zajít k doktorovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
2.6.24 13:33

S ekzémem bojuju dlouhé roky, takže záleží na fázi, ve které je a co je hlavní problém.
Někdy stačí jen promastovat, k tomu používám konopnou mast.
Někdy svědí, k tomu mám Vermione.
A když se zhoršuje a předchozi masti nepomáhají, je to na kortikoidovou mast a tu uz mam na predpis od kozni.
K tomu rozdil je klasicky atopycky ekzem, k tomu jsem si nove poridila dyshidroticky ekzem, ktery je vskutku lahudka a dost otrle vzdoruje klasickym postupum.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
2.6.24 14:07

@Svetluska55 Zkoušela jsi lázně?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.24 14:19

Kdyby nebyl u lékaře, tak bych se tady neptala :roll: kortikoidy nepomáhají ani žádné mastičky od lékaře

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
2.6.24 14:25
@Anonymní píše: Více

Počítej s tím, že i tak vyhodíte spoustu peněz oknem. Co pomáhá jednomu, absolutně nepomáhá druhému.
Za mě konopná mast od konopný táta. A HillVital Dermasoft Balzám

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
2.6.24 15:30
@smajlik345 píše: Více

Ne..atopaku jsem se zbavila eliminaci laktózy, takže tam to má happyend.
Dyshidroticky je novinka, na kozni teprve jdu, ale co fungovalo na atopak, nezabírá.

• Citovat
  • Upravit
758
2.6.24 19:57

@Svistice kdyby mi byla naprd, tak by mi ji doktor nenapsal, nam proste pomohla.. samozrejme to chce odstranit i pricinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.6.24 20:01

@vabarbora Já věřím, té pomohlo. Ale zakladatelka nepíše, jaká je diagnóza. Ono ekzém je fakt dost široký pojem. Kolegyně šla k Dr s „ekzémem“ a on to byl rozjíždějící se pasovy opar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek