Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No to asi záleží, co to je za ekzem/vyrážku.
Žádná zázračná mast na „všecko“, neexistuje.
Ať si v pondělí zajde k doktorce.
@Anonymní píše: VíceŽádná zázračná, která pomůže všem neexistuje. A to mám s ekzémem bohaté zkušenosti.
Nam pomohla zinkovka, meli jsme předepsanou od lekare, namichanou v dr. maxovi..
@vabarbora píše: Více
Mozna na mokvave věci, opruzeniny. Na atopický ekzém nebo opar ti bude na prd.
Já o jedné zázračné vím- ekzelup od bylinky naděje. Kdo vyzkoušel, tak potvrdil, že má stejný účinek jak kortikoidová mast.
Bepanthen mast třeba pomáhá mně, když mám občas ekzém. Ale někomu to nezabere, takže opravdu těžko říct.
Jakože si někdo na koleni umíchá mast bez konzervantů a hygienických norem a ty si to necháš poslat poštou a dáš to partnerovi, ať si to namaže na poškozenou kůži?
co takhle zajít k doktorovi?
S ekzémem bojuju dlouhé roky, takže záleží na fázi, ve které je a co je hlavní problém.
Někdy stačí jen promastovat, k tomu používám konopnou mast.
Někdy svědí, k tomu mám Vermione.
A když se zhoršuje a předchozi masti nepomáhají, je to na kortikoidovou mast a tu uz mam na predpis od kozni.
K tomu rozdil je klasicky atopycky ekzem, k tomu jsem si nove poridila dyshidroticky ekzem, ktery je vskutku lahudka a dost otrle vzdoruje klasickym postupum.
Kdyby nebyl u lékaře, tak bych se tady neptala
kortikoidy nepomáhají ani žádné mastičky od lékaře
@Anonymní píše: Více
Počítej s tím, že i tak vyhodíte spoustu peněz oknem. Co pomáhá jednomu, absolutně nepomáhá druhému.
Za mě konopná mast od konopný táta. A HillVital Dermasoft Balzám
@smajlik345 píše: Více
Ne..atopaku jsem se zbavila eliminaci laktózy, takže tam to má happyend.
Dyshidroticky je novinka, na kozni teprve jdu, ale co fungovalo na atopak, nezabírá.
@Svistice kdyby mi byla naprd, tak by mi ji doktor nenapsal, nam proste pomohla.. samozrejme to chce odstranit i pricinu
@vabarbora Já věřím, té pomohlo. Ale zakladatelka nepíše, jaká je diagnóza. Ono ekzém je fakt dost široký pojem. Kolegyně šla k Dr s „ekzémem“ a on to byl rozjíždějící se pasovy opar.
Ahoj,
Jaká mastička je nejlepší na ekzém? Přítel ho má na dlaních a prstech. Kdyby někdo měl domácí, bylo by to super.