Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím ☺️, omlouvám se za nelichotivou fotku ale popsat mi to jinak nejde, dceru už asi 2 měsíce svedi chodidlo, měla tam pupinek jako nějaký stipanec tak jsem to neřešila …. Dnes ráno mi ale řekla, že ji celou noc svědiloa bolelo chodidlo a vypadá to takto….. volala jsem na kožní ale tam nás vezmou až za 2 týdny … myslíte, že je to mykoza? Nemá někdo podobnou zkušenost? Určitě se dnes stavím pro něco v lékárně ale sama jsem se s tímto ještě nesetkala ![]()
@Tarena píše: Více
Svrab si nemyslím, cestička je tam jedna ale je to spis jen zarudle místo …. Noha se o olupuje a prý to svedi a zároveň páli a bolí …
Termín na kožním bych si nechala, ačkoli je to za 14 dní, uvidíš co bude. Jinak zkus se poradit v lékárně, ukaž i fotku a uvidíš co ti doporučí. Možná bych zkusila Clotrimoxazol nebo něco takového.
Ještě by to mohl být exem, štípance od hmyzu nebo impetigo. Každopádně, zkus nějakou mastičku z lékárny na plíseň a uvidíš, co to bude dělat dál. Kdyby se to navzdory mastičce horšilo, zašla bych se poradit k dětské lékařce.
Tak nakonec jsme byly teď na soukromé klinice kde nás vzali hned …. Má v té noze jakousi larvu
…. Byli jsme před měsícem na Zanzibaru a prý jsou to larvy z písku na plazi …. Dostala nějaká antiparazitika a do týdne by to mělo byt ok ….. tohle by mě teda nenapadlo
![]()
@Liiiiiiinda píše: Více
no vida, exoticka dovolena sebou nese exoticke starosti… jop, nez jsem docetla tak jsem take myslela ze svrab, ta cesticka je do oci bijici…
tak preji rychle a pohodove leceni, at je berusce brzy lip ![]()
Také jsem to měla. Teď alespoň tedy vím, co to bylo. Brrrr. Já to tenkrát řešila tak, že jsem měla na tom chodidle jeden jakoby puchýřek, uvnitř nějakou tečku (asi tedy ta larva ), ten jsem propichla a vydezinfikovala. Pak i celé chodidlo nekolik dni dezinfikovala. Měl to i přítel a na stejném místě.