Alergie na lepek? Kam se obrátit?

Anonymní
29.5.24 07:52

Alergie na lepek ? Kam se obrátit?

Ahoj chci se zeptat, zjisti pan doktor alergii na gastroenterologii? Nebo kam se můžu obrátit? Trápí mě zazivaci potize tak čtu vaše diskuze, jak se to jinak zjišťuje prosím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
469
29.5.24 08:07

Alergologie, tam ti vezmou krev a udělají různé testy. Pokud z krve vyjdou jiné hodnoty, většinou při celiakii posílají ještě na potvrzení na gastro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.24 08:08

Aha takže obvodní mě na krev poslat nemůže? Musím přímo na alergologie?

• Citovat
  • Upravit
469
29.5.24 08:10
@Anonymní píše: Více

Tak může ti udělat krevní testy, se tam zkus zeptat, možná by to bylo jednodušší. Já jen vím, že mému ex bylo zle hodně dlouho, tak jsem ho dokopala na alergologii kam jsem chodila, tam řekl, co má za potíže, tak mu vzali krev a udělali celkové vyšetření jestli na něco není alergický, a odtamtud to zjistili z té krve, že má jiné hodnoty. Pak ho poslali k praktikovi a na gastro, kde se to potvrdilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.24 08:11

@mesicnikamen můžu se zeptat co mu bylo a co se projevilo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.24 08:14

Já mám alergii na lepek projevující se zažívacími potížemi a silným kožním ekzémem. Na alergologii provedeny veškeré testy, z krve nic nezjištěno. Doporučena eliminační dieta - tj. vysadit lepek ze stravy. Obtíže se mi, tuším, do měsíce zlepšily. Nyní jsem již x let bez obtíží s tím, že lepek nejím. Takže na krev a jiné vyšetřovací metody nelze vždy spoléhat.

• Citovat
  • Upravit
30
29.5.24 08:14

Synovi udělal krevní testy pediatr a vyšly mu jiné hodnoty a pak ho poslal na gastro. Myslím že stačí zajít k obvodnímu a ten tě pak pošle na gastro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
29.5.24 08:15

Co si vybavuji, tak prý měl tak půl roku bolesti břicha skoro po každém jídle, blbá barva i konzistence stolice (a hodně zapáchající), pocity na zvracení, samovolně hubl (a to byl už i tak dost hubený).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.24 08:20

@mesicnikamen no to právě mám taky už pár dní, stolice je taková nakysla? Beru imodium a na gastro jdu příští středu

• Citovat
  • Upravit
469
29.5.24 08:23

Já mu stolici nekontrolovala :mrgreen:, jen jsem to od něj slyšela. Tak týden do gastra už vydržíš, on s tím žil půl roku minimálně. Případně skoč k tomu praktikovi na krev, jestli něco nezjistí do té středy, abys byla trochu v klidu a na gastru se ti to jen potvrdí. Co se týká Imodia, tak co o něm vím je to, že je na psychické průjmy, nevím jestli na tohle ti to pomůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.24 08:29

@mesicnikamen no právě že pomáhá no

• Citovat
  • Upravit
65365
29.5.24 08:37

A gastroskopii delali? Nekdy celiakie v krvi nevyjde, potvrdi ji az biopsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.24 08:40

@vokishka budou mi ji dělat příští týden

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.24 08:40
@vokishka píše: Více

Já ale nemám celiakii, mám alergii na lepek, to je něco jiného. Zakl. psala o alergii na lepek, pokud myslela celiakii, je můj příspěvek bezpředmětný.

• Citovat
  • Upravit
469
29.5.24 08:43

Ono si to hodně lidí plete nebo to zaměňují, takže záleží co zakladatelce nakonec diagnostikují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek