Mastitida a piercing v bradavce

12
5.5.26 18:56

Mastitida a piercing v bradavce

Ahoj!
V lednu jsem byla píchnout levou bradavku. Vše probíhalo hladce až na jeden zádrhel na začátku, kdy jsem si zatrhla piercing o ručník, takže mi to trošku nateklo, ale zvládla jsem to, od té doby byl klid, nebolelo to, ani to nebylo nateklé.
3 dny zpět jsem byla séct s benzinkosou na zahradě, moje chyba, že jsem si piercing něčím nepřelepila, i když jsem měla plavkový díl a volné tričko. Ani mě to upřímně nenapadlo, protože mám piercing píchlý více jak 4 měsíce a pomalu jsem ani nevěděla, že v bradavce něco mám.
2 dny zpět už mě začalo prso pobolívat, primárně na spodní straně - říkám si, že to mám asi otlačené a bolavé od toho postroje na benzinkosu, bradavka v pořádku (žádný otok, bolest, ani zarudnutí)
Včera jsem se rozhodla, že si dám vanu (zpětně to vidím jako obrovskou chybu :,( ), a asi o 2 hodky později jsem si na prso nemohla ani sáhnout, tvrdé jako šutr, zapálené, velmi bolestivé. Přidala se zimnice a celkově jsem se necítila dobře. Dala jsem si paralen, který zabral, i tak jsem se ale rozhodla další den zajít k doktorce.
Ráno na tričku od bradavky fleky, ale nevypadalo to jako hnis - spíše takové mléčné, vodové, ale po utření do bílé gázy nazelenalé.
U dr CRP 65, jasná mastitida, dostala jsem Amoksiklav 3× denně a prý by bylo lepší šperk vytáhnout.
Nedalo mi to a zkusila jsem se zeptat dvou kamarádek, u kterých vím, že u piercingu bradavek proběhly podobné problémy, dr jim prý řekl ať šperk nechají, aby měl kama odtékat sekret.
Já jsem u svého bývalé OL měla stejnou zkušenost s uchem. Dostala jsem tam infekci, antibiotika a piercing nechat. Po celou dobu hezky odtékal hnis a za týden vše super.
Aktuálně (po první dávce atb) to vypadá následovně: Bradavka žádný problém, nebolí, není nateklá ani nějak červená, ani při dotyku necítím žádnou bolest.
Prso ze spodní strany bolavé, tvrdé, zapálené, lehce začervenalé.
Přes vpichy hezjy odchází sekret, dle potřeby vždy vyčistím solným roztokem a natřu ActiMariesem.
Ráda bych se zeptala, zda má někdo podobnou zkušenost, jak jste to řešilo ve Vašem případě a co tedy s tím piercingem? Šperk je z titanu.
Předem moc děkuji!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5.5.26 22:13

Ahojky, to mě moc mrzí :( bohužel zrovna u piercingu v bradavkách se tohle stát může, i když je dlouho všechno v pohodě.

Já jsem měla piercingy v obou bradavkách asi 4 roky úplně bez problémů. Zahojily se mi strašně rychle, během pár dní jsem o nich skoro nevěděla, mám na piercingy dobrou anatomii.
Ale minulé léto bylo mé poslední…na dovolené v horách jsem o půlnoci piercing nešikovně zadrhla o sprchový kout a bradavka se mi fakt škaredě natrhla. Ta bolest byla šílená…měla jsem i zvýšené CRP, horečku…hned jsme jeli raději na pohotovost, bylo mi strašně zle a krve bylo jak z 🐷 několik dní jsem fakt trpěla bolestmi. Natržená bradavka, živé maso a v tom ještě kus kovu :dance: no bylo to šílené…
Nakonec po těžkém rozhodování na další kontrole v nemocnici jsem si nechala piercing vytáhnout a bradavku zahojit, protože to natržení bylo už fakt hodně velké a skoro to ani nechtělo srůstat :roll: infekci jsem tam teda nedostala, jelikož jsem se poctivě vyhýbala vodě a po vyndání šperku pečlivě čistila a dezinfikovala, ale už jen to, že to fakt málem nesrostlo a doteď tam jde vidět nepěkná „kůže”.

Co se týče tebe, tak bych raději dala na rady doktorky a šperk si nechala vytáhnout.
Jasné, teď se to může zklidnit a zahojit, ale co když se to rozjede znovu a ještě v horší formě?
Ty bradavky jsou přeci jen mnohem citlivější, než třeba oblast ucha…

Ať je ti brzy lépe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast