Mastná špína - prostředek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5314
10.9.24 06:54

Mastná špína - prostředek

Ahoj máte prosím někdo tip na čistící prostředek na takovou tu mastnou špínu v kuchyni? Vyklízíme před prodejem dům po manželově babičce a bohužel moje ekodrogerie je na to krátká. Už jsem zkoušela i nějaký běžný čistič na kuchyně z DMka a také to nebylo ono, tak bych ráda teď koupila něco na jistotu. Klidně i větší dryák, ať na tom nenechám ruce 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31274
10.9.24 06:59

Cilit bang na nastnotu. Digestor rozebrat co jde a prelit vodou z rychlovarky.
Ale zase nepocitej, ze nastrikas a zmizi to.
Jinak z logiky veci se mastnota rozpousti horkem, takze bych zkusila parni čistič a škrabku (nožovou jako je treba na sklokeramickou desku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7274
10.9.24 07:07

Ano cilit bang je super.. ale jak píše výše.. bude to náročné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5943
10.9.24 08:20
@Popokatepetla píše: Více

Na to pomáhá jedině HG na gril - seženeš v drogérce. Nastříkáš a necháš působit. Až se pěna zbarví do žluta, tak to znamená, že se mastnota rozpouští. Pokud to je stoletá mastnota, tak to budeš muset zopakovat. Ale je to to nejúčinnější, co znám. A vem si na to rukavice, pekelně to odmašťuje - i ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8891
10.9.24 08:31

Až takovou echt mastnotu jsem asi nezažila. Ale doma mám Sanytol kuchyň a ten je fajn. Celkově mám ráda výrobky od Sanytol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4208
10.9.24 08:39

Dobré bývají čističe na trouby, mám oblíbený z Lidl, taková pěna, nastříkat, nechat působit a jde to dole dobře. Chce to mít k ruce rukavice a pokud je to digestoř, kachličky, tak klidně plastovou drátěnku. Skvěle to pak domyjes klasickým Jarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13742
10.9.24 09:20

Ano, na vršek kuchyně jednou za rok používám pěnu na trouby, je to silné a žíravé, ale stačí nastříkat a setřít. Není potřeba nic drhnout. Na tu stoletou špínu bych to nechala déle působit, ale mělo by to taky jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
10.9.24 11:47

V gastru pouzivam čistič na grily. Je to ale silná zásada; takže brýle, rukavice a důkladně oplachnout.
Kupuju v Makru. Ale dá se koupit i přes Kosik: Becher Čistič trub a grilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
10.9.24 12:41

Já teď řeším koupi parního čističe. Nešlo by to taky tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
11.9.24 04:53

Vyzkoušejte čističe na mastnotu jako Cif Power & Shine nebo Mr. Muscle Kitchen. Na silnější špínu pomůže i směs octa a jedlé sody, která je velmi účinná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný