Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký den
,
chtěla bych se zeptat jestli tu některá máte někoho na pravidelný nebo i jednorázový úklid? Nechci, aby to vypadalo, že se mi uklízet nechce - naopak mě úklid (i když je to asi k nepochopení
)velmi baví, ovšem problém je v tom, že jsem docela časově vytížená a zkrátka mám problém vše zvládat. Chodím do práce (12ti hodinové směny), mám malé dítě (28m) a když už mám nějaký volný den tak ho v podstatě trávím jen uklízením a staráním o domácnost. V podstatě mám opravdu pocit, že přijdu z práce a jen peru, žehlím a dávám vše do kupy. Ráda bych se ve volném čase chtěla víc věnovat dceři, ale zase prostě nejsem ten typ, který si dokáže nepořádku nevšímat. V tomhle směru jsem opravdu detailista až perfekcionista a když zkrátka někde něco vidím, musím to prostě uklidit
. Muž je bohužel velmi pracovně vytížený, ale když přijde na věc, tak pochopitelně pomůže a zapojí se. Celkově ovšem začínám uvažovat nad tím, že si najmu nějakou paní na úklid, ale bohužel nemám absolutně představy o tom, kde se takové paní shání
. Pokud nějakou takovou máte - Co vše Vám vlastně uklízí? Jak ji platíte? Jak často chodí? Potřebovala bych spíš nějaký pohled a info z vícero stran
. Díky za reakce ![]()
Nemám, ale moooooc bych chtěla
když jsem byla na vejšce, mamka měla, na tehdejší dobu nebvyklé
. Starou paní, byla to taková zlatá paní. Chodila každý den na 2-3 hodiny, uklízela si svým tempem, mamka taky nestíhala, navíc brácha byl hodně nemocnej, takže rovnou ze školy se brávala na hory, ve městě se duil, vraceli se večer. Co uklízela? Všechno. My tedy byli naučení, uklízet si po sobě, takže neexistovalo, aby nám jako stlala, uklízela poházený hadry a tak, to by nás hanba fackovala, do pračky dávala mamka, ale ona věšela prádlo, žehlila, luxovala, utírala prach, myla okna, koupelnu, schody…
150 na hodinu minimálně. Podívej se po inzertních serverech na webu, poptej u známých…chtějí reference…
Agentury si berou 200kč a víc.
Pokud jsi perfektcionistka, budeš s málo kým spokojen a…moje zkušenost
My máme paní na úklid, chodí zhruba jednou za 7-10 dní, jak to výjde časově a vyhovuje nám oboum. Sehnala jsem ji přes známé, úplně někoho neznámého a bez doporučení bych si asi domů nevzala
Takhle sbalím děti, jdeme ven a vrátíme se do čistého
Bohužel po jejím odchodu max do hodiny to vypadá, jakoby se neuklízelo ![]()
Jinak jednou za rok si zveme uklízecí četu (5 ženských) a ta to vezme komplet od stropu až po podlahu, okna, žaluzky, vyskládá všechny věci z kuchyňské linky, přípravky v koupelně srovná podle velikosti atd atd. Je to super.
Dlouho jsem se paní na úklid bránila, brala jsem to jako vlastní prohru či co, ale nakonec si to nemůžu vynachválit.
Ahoj, ja se tim zivym, ale v UK. Uklizim treba i domy denne. Vetsinou po 3 hodinach.Ale uz mam svoje tempo. Ja pracuju proste tak, co vidim, ze je potreba. Utrit prach, uklidit hracky, nebo veci v pokoji, koupelny, kuchyn, obyvak, pavuciny vymest…proste cely dum. Delam to podle selskeho rozumu, takze jsem ted na rozthrani. Nekdo uklizi podle bodu, co mu kdo rekne. Klidne bych tu pani nechala uklidit prvni uklid sama, a pak ji rekla, co vynechala..co by si si prala, aby uklizela. Muzes ji dat i zehleni,3 hodky uklidu a hodka zehleni. Zalezi na tobe.
Cenove neporadim.
Asi bych dala inzerat, poptala se po znamych.Pres ty agentury, je to drazsi a ta pani dostane o to min…
PS:pokazde, kdyz prijdu domu, tak si rikam, ze bych taky pani na uklid potrebovala
4 byt se mi uz ten den opravdu nechce uklizet ![]()
@lllucie smetíčka na zemi nehledám, ale zkrátka mám ráda, když mají věci svoje místo a vše je tak, jak má být.. předpokládám, že když někdo bude leštit zrcadla nebo vytírat podlahy, tak snad nějak zvlášť zašudlený nebudou ![]()
@Koty píše:
My máme paní na úklid, chodí zhruba jednou za 7-10 dní, jak to výjde časově a vyhovuje nám oboum. Sehnala jsem ji přes známé, úplně někoho neznámého a bez doporučení bych si asi domů nevzalaTakhle sbalím děti, jdeme ven a vrátíme se do čistého
Bohužel po jejím odchodu max do hodiny to vypadá, jakoby se neuklízelo
Jinak jednou za rok si zveme uklízecí četu (5 ženských) a ta to vezme komplet od stropu až po podlahu, okna, žaluzky, vyskládá všechny věci z kuchyňské linky, přípravky v koupelně srovná podle velikosti atd atd. Je to super.
Dlouho jsem se paní na úklid bránila, brala jsem to jako vlastní prohru či co, ale nakonec si to nemůžu vynachválit.
wow kolik to vyjde ta četa? ![]()
Já jsem před Vánoci povolala naši chůvu i na úklid, dala jsem jí tisícovku, vzala celý barák včetně oken
Pravidelný úklid nevyužívám, ale přemýšlím o tom. Vím tady o 2 paních, které chodí k sousedce, cca na 3 hodinky, běžný úklid a účtují si 350,– (dohromady), což je přijatelné (RD, ne byt) ![]()
Na vejsce jsem chodila uklizet mamciny kamaradce, co v te dobe mela dve male deti. Brala jsem tusim sedesat na hodinu. Komplet uklid - vytirani, zehleni, myti oken, utirani prachu, pastovani sedacky (ci jak se peci o kuzi rika), uklid koupelny. Myslim, ze jsem byla idealni „pani na uklid“ - znama, takze se nenuseli bat, ze bych neco stipla a navic studentka, takze jsem byla vdecna za kazdou kacku. Pokud jsi z mesta s vs, klidne bych na skole rozhodila inzeraty, mezi studenty je o flexibilni brigady zajem a nereknou si raketu ![]()
@Ballnejka Nám chodí uklízet studentka. Jednou za týden, cca 4 - 5 hodin, máme rodinný dům. Vytírá, vysává, utírá prach, uklízí koupelnu, záchod, kuchyni. Občas žehlí. Jednou za čas myje okna, ale to je mimo ten standardní úklid.
Dávám jí 80 Kč na hodinu, sehnala jsem ji přes internet, dala jsem si inzerát.
@Keish-Keish píše:
wow kolik to vyjde ta četa?
Cca 2500,–, ale vše je v takovém lesku, že se bojím i pustit vodu v koupelně a do sprcháče mají všichni vstup zakázán minimálně týden, abych se mohla kochat
Už se těším na jaro, až si je zase povolám.
Nejdříve jsem měla studentku, té jsem platila 150,– na hodinu. Ale před loňskými Vánoci na měsíc onemocněla a úklid vypadl. Loni v lednu jsem se domluvila s agenturou. Chodí jedna konkrétní paní, ale výhoda je ta, že pokud onemocní nebo má dovolenou, tak přijde záskok. Navíc mně vyhovuje, že v případě nějaké mé připomínky komunikuji mailem s šéfkou agentury a s paní, která uklízí, se vůbec nevídám. Platím 200,– na hod., chodí 1× týdně na 2 hod., tudíž 400,– Kč, Praha.
@Koty píše:
Cca 2500,–, ale vše je v takovém lesku, že se bojím i pustit vodu v koupelně a do sprcháče mají všichni vstup zakázán minimálně týden, abych se mohla kochatUž se těším na jaro, až si je zase povolám.
Kompletního gruntování jsem taky využila loni na jaře a maximální spokojenost. Letos určitě opět využiji.