Přestěhování - jak s poštou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
111
29.1.15 22:41

prestehovani-jak s postou

Ahoj vsem.
mam dotaz ohledne posty. v listopadu jsme se prestehovali 40km.jako na potvoru nam ted porad chodi doporuceme dopisy a my kvuli nic musime porad litat.jde o to, ze mame novy dum, ktery jeste neni zkolaudovany.jde to, abysme si zmenili dorucovaci adresu, kdyz nemamd cislo popisne? vime, jake to cislo bude, az zkolaudujeme, ale jestli to treba bance atd staci???mam uz po terminu porodu a nechci ted, ani potom s detma litat porad pro dopisy. dekuji za prispevky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6842
29.1.15 22:59

@maminaYwett
můžeš si na poště zřídit přeposílání (cenu najdeš na webu ČP)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
29.1.15 23:04

@maminaYwett Jak říká @subsomi, je možné zřídit dosílku, takže Ti budou přeposílat poštu do nového bydliště. Stojí to necelé dvě stovky na měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
29.1.15 23:06

A platila bych to ja i manzel dohromady, nebo bysme museli kazdy zvlast?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
29.1.15 23:15

@maminaYwett Nám to dala paní na poště dohromady, takže jsem platila jen ty dvě stovky za oba. Ale úplně si nejsem jistá, jestli to nebyla jen její dobrá vůle, bo jsem s sebou toho manžela ani neměla… Určo by Ti řekli po telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
29.1.15 23:16
@maminaYwett píše:
A platila bych to ja i manzel dohromady, nebo bysme museli kazdy zvlast?

obávám se, že každý zvlášť :( ale jde o to, jestli to pošta udělá, když nemáte to číslo popisné :nevim: a ještě jedna rada, kterou mi dala naše pošťačka :D prý když jde o jednotlivé zásilky (tj. ne veškerou poštu, jen o pár dopisů), tak je možné zavolat na poštu a ten dopis přepošlou bez poplatku 8) ale využít jen párkrát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
29.1.15 23:23
@AndrejkaS píše:
obávám se, že každý zvlášť :( ale jde o to, jestli to pošta udělá, když nemáte to číslo popisné :nevim: a ještě jedna rada, kterou mi dala naše pošťačka :D prý když jde o jednotlivé zásilky (tj. ne veškerou poštu, jen o pár dopisů), tak je možné zavolat na poštu a ten dopis přepošlou bez poplatku 8) ale využít jen párkrát :)

tak toho uz jsem jednou vyuzila:-)ale rekla mi, ze to jde prave jen jednorazove.tak moc dekuji vsem za prispevky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.1.15 06:32

@maminaYwett udělej si přeposílku. Platí se za jednu adresu, lidí tam může být víc - měla jsme tam syna a chlapa, kterému ke mě chodila pošta. Můžeš na novou adresu - i bez čp nebo do poboxu. Přeposílka na měsíc 180 kč, po box netušim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
30.1.15 20:00

Pokud není číslo popisné, tak to vlastně nelze doručit, platí hlavně u doporučených dopisů. je to z důvodu případné reklamace o nedoručené zásilce. nejlepší řešení je zřídit si dosílku na nejbližší poštu a na té zřídit tzv. box.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
31.1.15 01:40

Pokud už dopředu víte, jaké to číslo bude, tak si ho tam pověste a na vaší poště si ověřte, že vás najdou. Bance to stačit bude, ta si neověřuje, jestli je dům zkolaudovaný. Nebude to stačit na zřízení trvalého bydliště, úřad musí to číslo „znát“, ale s tím se dá chvíli žít. Dosílání bude stejně nutné, protože nelze změnit to trvalé bydliště. Další možnost je P. O. Box, to je ale trochu dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný