Máte někdo šicí stroj Brother BQ 17?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2439
16.9.12 00:04

Máte někdo tento šicí stroj?

Ahojte, chtěla bych si konečně koupit šicí stroj. Jsem úplný začátečník, nikdy jsem na stroji nešila. Vyhlédla jsem si tento:

Brother BQ 17
http://sici-stroje.heureka.cz/…her-bq-1700/

Je to celkem novinka, tak jsem na něj bohužel nenašla moc recenzí, tak by mě zajímalo, jestli ho někdo nemáte a zda jste s ním spokojení. Hlavně jestli má jednoduché ovládání i pro úplného laika a zda je kvalitní a něco vydrží. Hlavně ho chci na obrubování látek na různé ubrusy, závěsy atd., takže nic složitého, ale třeba mě to chytne víc, tak doufám, že na nějaké to základní šití stačí. Co myslíte?

Předem děkuji za reakce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1267
16.9.12 06:48

Já mám šicí stroj z Tesca, je to nějaká obyč značka za 1800Kč a je super. Umí spoustu věcí a šije moc pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
16.9.12 08:01

To ti možná stačit bude, ale pokud chceš něco kvalitnějšího, kovového a ne celoplastového, tak doporučuju třeba značku Janome.

• Citovat
  • Upravit
13731
16.9.12 09:07

@IvaX Brother je určitě kvalitní značka stroje, myslím, že s tímto strojem nic nezkazíš ;) Celokovový je, není to žádný plastový šmejd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
16.9.12 11:21

Mám JANOMÉ IT1011 (ten je zase nejlevnější od kvalitní firmy JANOMÉ) a jsem s ním moc spokojená, na běžné domácí šití stačí a když jsem ho kupovala, četla jsem různé recenze a z levných strojů doporučovaly tento nebo právě toho tvého Brothera (jen tedy už nevím jestli to nebyla ta 25), dokonce ještě spíš než to mé janoméčko, kvůli kyvnému chapači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
17.9.12 14:35

Všem děkuji za reakce, ale teda vidím, že ho nikdo moc nemá…snad se ještě někdo najde :think: Jinak by teda neměl být nějaký špatný ten vnitřek má celokovový a právě že má ten rotační chapač, což by jako mělo být lepší…no ale prd tomu rozumím…jen co jsem tak vyčetla v recenzích. Ještě jsem přemýšlela nad Janome 920, má asi víc funkcí a hodně dobrých recenzí, ale zase má jen ten kyvný chapač a když to chci jen na ty závěsy a pod., tak se mi cena zdá už vysoká… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
17.9.12 15:01
@krmar píše:
Mám JANOMÉ IT1011 (ten je zase nejlevnější od kvalitní firmy JANOMÉ) a jsem s ním moc spokojená, na běžné domácí šití stačí a když jsem ho kupovala, četla jsem různé recenze a z levných strojů doporučovaly tento nebo právě toho tvého Brothera (jen tedy už nevím jestli to nebyla ta 25), dokonce ještě spíš než to mé janoméčko, kvůli kyvnému chapači.

TAk teď jsem se ještě dívala na to JANOMÉ IT1011 a vypadá dobře a i za dobrou cenu, ta už by šla. No a teď už teda zas vůbec nevím jestli by teda tento nebyl lepší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
17.9.12 15:10

@IvaX Já myslím, že ani u jednoho neprohloupíš, jen, prosím tě, nekupuj nic z tesca apod. ;) Jinak já mojí mamce kupovala stroj Janome a je moc spokojená, sice mnohem dražší, ale spolehlivé a kvalitní budou určitě všechny modely.

• Citovat
  • Upravit
2439
18.9.12 00:32
@Renčí2 píše:
@IvaX Já myslím, že ani u jednoho neprohloupíš, jen, prosím tě, nekupuj nic z tesca apod. ;) Jinak já mojí mamce kupovala stroj Janome a je moc spokojená, sice mnohem dražší, ale spolehlivé a kvalitní budou určitě všechny modely.

No to jo, já jsem žádný z těch hypermarketů nechtěla, to radši připlatím ať je to spolehlivá značka co vydrží, případně se dá opravit :palec: No ale teda pořád nevím který …ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13731
18.9.12 08:43

@IvaX já myslím, že pokud nepotřebuješ něco speciálního (jako třeba vyšívací stehy, samonávlékání nitě, automtický ořez nitě…), tak ti na závěsy bude stačit jakýkoli z těchto strojů. I kyvný chapač, není na něm nic složitějšího ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný