Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
No já ho sním, ale když mám mísu ovoce a na výběr, tak banán není zrovna moje první volba
většinou ho vezmu na milost, třeba při nějakých střevních problémech, nebo počkám, až je měkký a rozmackam ho do palacinek ![]()
Mám ráda banány. Ale musí být takové akorát. Trochu nazelenalé a vždy z lednice.
Nemám ráda takové ty přežloutlé na břečku.
Znám lidi, kteří je nejí, protože je banán nadýmá a prohání.
Banány mám ráda. Nejradši mam druh menších banánů ez ty velké, co jsou ezne v obchodech. A nesnáším, když jsou hnědé.
Moravo, okurka
.
Ale jo, obcas si banan dam, spis lehce tvrsi a neprezraly.
Banány mám ráda, je mi jedno stupeň zralosti, radši mám africké v červené slupce. Puberťák banány miluje, ale jakmile začnou hnědnou, tak už si nedá.
@boricmytu píše:
Včera jsme se zamýšleli nad tím, že znám spoustu lidí co nemají rádi rajčata, papriku, okurek, to a tamto, ale nenapadl nás jediný člověk, který nemá rád banány.
A otázka byla proč tomu tak je, banán totiž pokaždé chutná téměř stejně, ten zelený je trpčí a méně sladký, žluté jsou měkčí a sladké a nahnědlé jsou měkké a sladké, takže každý si vybere podle barvy ten který má rád. Což u ostatních není tak lehké okurek může být hořký, rajče kyselé, paprika hnusná, jablko moučné nebo kyselé atp.
Ale banán to je jiná.
Moje babička neměla ráda banány..
Banány nejím; jednak je to jen škrob s cukrem bez další výživové hodnoty a jednak (ač nejsem žádná ekoterorista), tak banán, který k nám cestuje z druhého konce světa (dozrává chemicky na lodích, pak přesedne do kamionu a brázdí Evropu) a nakonec stojí méně než brambory, které rostou tady…nechci to prostě podporovat.
Banány moc ráda nemám. Výjimečně nějaký sním. Preferuji červené banány. Okurek je příšerný výraz, ve kterém kraji k takovému úrazu člověk přijde
?
@ida007 píše:
Banány nejím; jednak je to jen škrob s cukrem bez další výživové hodnoty a jednak (ač nejsem žádná ekoterorista), tak banán, který k nám cestuje z druhého konce světa (dozrává chemicky na lodích, pak přesedne do kamionu a brázdí Evropu) a nakonec stojí méně než brambory, které rostou tady…nechci to prostě podporovat.
Tak pokud to máš takto, tak super, stejně to řeším s palmovým olejem, ale docela těžké bez toho pomalu něco koupit ![]()
@Kfětoslava píše:
Banán by zasloužil každý, kdo založí hloupou anketu
A dva banány ten, kdo pro něj do „hloupé ankety“ dá příspěvek ![]()
Příspěvek upraven 20.01.23 v 14:41
Včera jsme se zamýšleli nad tím, že znám spoustu lidí co nemají rádi rajčata, papriku, okurek, to a tamto, ale nenapadl nás jediný člověk, který nemá rád banány.
A otázka byla proč tomu tak je, banán totiž pokaždé chutná téměř stejně, ten zelený je trpčí a méně sladký, žluté jsou měkčí a sladké a nahnědlé jsou měkké a sladké, takže každý si vybere podle barvy ten který má rád. Což u ostatních není tak lehké okurek může být hořký, rajče kyselé, paprika hnusná, jablko moučné nebo kyselé atp.
Ale banán to je jiná.