Matějská pouť 2025
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Z hlavaku vemte uber, vyjde to nakonec levněji než platit lístky. Vstupné bývá mydlím 30 nebo 50 Kč to si nejsem jista. Proc by meli kontrolovat batohy? Ceny atrakcí 150-300 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lena. 24.6. jedeme 4 dospěli a 4 děcka. Děti mají MHD v Praze zdarma, pokud mají občanku cl jsem dohledala. Nebo to tak není?
- Citovat
- Upravit
@Lena. 24.6. A k těm batohům. Napadlo mě to skrz to, ze je tam vysoká koncentrace lidi.
- Citovat
- Upravit
Já bych jela na Vltavskou, tramvají 12 nebo 1 na Letenské náměstí a prošla to přes Stromovku. Nebo můžete na nádraží Holešovice metrem a pak jede tramvaj na výstaviště.
Platila jsem jen za sebe 30 Kč, dceři je 5, atrakce pro ni 60 - 150. Dají se tam pro malé děti vybrat levnější.
Nejsem si ale jistá, jestli není nějaké dopravní omezení na výstaviště ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poradím asi jen s dopravou. Na Hlavním si sedněte na metro C a jeďte na Nadraží Holešovice. Odtud tam jede tramvaj, je to kousek. Bývalo to tak, že se platil u pokladny symbolický vstup do areálu a pak za každou atrakci zvlášť. Ale to už je dlouho, teď nevím. Určitě nic a nikoho nekontrolují. Jenom bych doporučila, pokud budeš mít batůžek, tak peníze zvlašť, doklady zvlašť, platební karty zvlášť. Já to v takovýchto případech, kdy je všude spousta lidí davám do zvláštních zapínacích taštiček a ještě si každou do toho batohu připnu zapínacím špendlíkem. Jo, je to asi zvláštní, ale kdyby mě chtěl někdo okrást, ať s tím má co nejvíc práce.
Ceny - no, počítejte že je to dost drahé, stejně tak občerstvení, asi bych si vzala aspoň pití a sváču s sebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, a s sebou možná svačinu, pokud tam nechcete kupovat něco předraženého ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Dopravní prostředky - vždy budete přestupovat. Přitom je to kousek uberem podle mě kolem 100 kc /auto a jste tam za pár minut
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro bezplatnou přepravu musí mít dítě nějaký doklad totožnosti s fotkou - pražská karta mhd, občanka atp..
Z hlavaku stačí jet metrem na nadrazi Holešovice, cca 5 minut a dojít 500m pěšky nebo tramvaji s přestupem do zastávky Výstaviště (různé kombinace) Idos snad už použít zvládnete.
Nikdy batohy neprohledavali, atrakce obvykle 50-200 Kč, peníze jen sviští. A samozřejmě hluk, špína, smrad, upřímně jako pražská nechápu, proč tam kdokoli jezdi ![]()
- Citovat
- Upravit
@Svetluska55 přesně Matějská neni nic kvůli čemu bych se kodrcala odkudkoliv. Leda utéct do Stromovky s dekou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lena. 24.6. píše: Více
Jj, jen to bohužel duní širokou daleko, je to slyšet i nahoře v Tróji na kopci.
- Citovat
- Upravit
@Svetluska55 píše: Více
Omlouvám se za OT, ale tohle si vzala kde? Na stránkách DPP je uvedeno něco jiného
Myslím to, že dítě se musí prokázat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
Ahoj, zítra se chystáme na Matějskou. Jedeme vlakem, vystoupíme na hlavním nádraží. Jak pak nejlépe pokračovat? Nejsme místní, Prahu vůbec neznáme.
Co doporučujete vzít s sebou? Kontroluji při vstupu kabelku/batoh? Jaké jsou letos ceny?
Uvítám jakékoliv doporučení. Děti 11 a 14 let.
Děkuji.