Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak trojúhelník s vrcholy K, L, M má souřadnice K (1;11), L (9;6), M (10;12), lichoběžník má vrcholy A, B, C, D a souřadnice A (2;1), B (11;1), C (14;4), D (5;4) a pětiúhelník má vrcholy E, F, G, H, I a souřadnice E (11;8), F (14;5), G (18;6), H (17;10) a I (11;13)
Příspěvek upraven 26.11.18 v 17:00
@xammy píše:
K (1,11), L (9,6), M(10,12) atd
Jen bych dala hranaté závorky a rovná se, kulatými se tradičně značí vektory.
Vím, že se body v některé literatuře značí i kulatými, ale přijde mi to značně nesystematické. Halt jsem konzerva.
Ta pismena slouzi k oznaceni vrcholu tech geom. utvaru, KLM pro trojuhelnik, ABCD pro kosodelnik, … A pak podle toho, jak si vrcholy oznaci, napise jejich souradnice… napr. K[1,11] apod.
@SAJ píše:
Jen bych dala hranaté závorky a rovná se, kulatými se tradičně značí vektory.Vím, že se body v některé literatuře značí i kulatými, ale přijde mi to značně nesystematické. Halt jsem konzerva.
Já si značení už nepamatuju, chtěla jsem jen naznačit řešení.
Asi budu hnusný, tak jako vždy
, ALE ÚKOLY NEmají dělat rodiče, ale děti. Pokud nedává pozor ve škole, její problém, holt dostane kouli. A navíc, nedat něco takhle promitivního, jak pak chcete případně pomoci dítěti ve vyšších ročnících?
@xammy @Christienka Takže písmena po pravé straně nic neznamenají? Nebo ano a proč tedy u některých vrcholů nejsou označená?
@TMana píše:
Asi budu hnusný, tak jako vždy, ALE ÚKOLY NEmají dělat rodiče, ale děti. Pokud nedává pozor ve škole, její problém, holt dostane kouli. A navíc, nedat něco takhle promitivního, jak pak chcete případně pomoci dítěti ve vyšších ročnících?
tak sis ulevil a zase můžeš jít. Nepomohl jsi, jen jsi si kopnul. To má úroveň.
@Halamka píše:
@xammy @Christienka Takže písmena po pravé straně nic neznamenají? Nebo ano a proč tedy u některých vrcholů nejsou označená?
znamenají, to je označení, podle poštu písmen ta písmena přiřadí ke správnému tvaru
@evušák Děkuji moc, teď jsem to pochopila
![]()
@TMana Souhlasím. Ale ona už za to pětku schytala. A já to chci pochopit. A až to bude složitější, tak nevím, jak to budu řešit. Třeba v tomto „primitivním“ úkolu jsem prostě neviděla tu logiku písmen. Ale zase je dcera výborná v češtině. Po mě
![]()
@TMana píše:
Asi budu hnusný, tak jako vždy, ALE ÚKOLY NEmají dělat rodiče, ale děti. Pokud nedává pozor ve škole, její problém, holt dostane kouli. A navíc, nedat něco takhle promitivního, jak pak chcete případně pomoci dítěti ve vyšších ročnících?
díky bože že tebe nemám doma
@Halamka píše:
@evušák Děkuji moc, teď jsem to pochopila![]()
![]()
@TMana Souhlasím. Ale ona už za to pětku schytala. A já to chci pochopit. A až to bude složitější, tak nevím, jak to budu řešit. Třeba v tomto „primitivním“ úkolu jsem prostě neviděla tu logiku písmen. Ale zase je dcera výborná v češtině. Po mě
![]()
Výborná v češtině? Fakt? Omg, jsem málem umřel smíchy. Napsat: „Ale zase je dcera výborná v češtině.“ a v následující větě udělat hrubku jako tvor bradavičnatý, to je fór dne ![]()