Mateřská a bývala práce

Anonymní
24.9.19 06:38

Mateřská a bývala práce

Ahoj všem, chci se zeptat… jsem na mateřské a co vím tak se vypočítává z posledního odpracovaneho roku… jenže já mezitím odešla do druhé práce tudíž by 3 měsíce mi měla zaplatit bývala firma mateřskou… to se někam hlásí? Děkuji všem :srdce: prosím připomínky jak jsem hloupá si nechte :roll: jsem poprvé ba mateřské jinak dopracováno mám skoro 5 let… děkuji všem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
24.9.19 06:44

Zaměstnavatel ti nic platit nebude, PPM dostaneš vypočítanou z platu z posledního zaměstnání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.19 06:51

Ahaaa já myslela ze jo :o protože v nové práci by mi do roka chyběli 3 měsíce které jsem dopracovala ještě v bývalé práci :o

• Citovat
  • Upravit
19983
24.9.19 06:52

Zaměstnavatel ppm neplatí, tu platí ossz. Z podkladů z posledního zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
24.9.19 07:03

Ne odevzdas papír, od dr co ti dá, poslednímu zaměstnavateli a ten ho pošle na socialku. Mateřskou platí stát ne zamestnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
24.9.19 08:44

PPM se pocita pouze z posledního zaměstnání. Tedy za dobu odpracovanou ti udělají průměr, vypocitaji DVZ a z toho se ti vypočte kolik budeš dostávat. Jaké jsi měla příjmy v předchozím zaměstnání tedy nikoho zajímat nebude. Vyplácí to OSSZ takže zaměstnavatel neplatí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
24.9.19 08:58

Ppn plati OSSZ a ze tvoji posledni prace jim poslou potrebne podklady (kolik sis vydelala) a podle toho bude vyse tve ppm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.10.19 18:26

Mateřská v Německu

Ahoj, ráda bych se zeptala, planujeme mimi, v ČR jsem u firmy 14let zaměstnaná, ale zvažuji možnost jít za přítelem do Německa pod agenturu jako pendler, pokud by se nám to podařilo např po 3 měsících, já neměla oddělenych 280dni v Německu, z čeho by se mi počítala mateřská? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat