Materska dovolena
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj. já nevím, ale myslím, že ty dny, kdy jsi byla na nemocenské se odečtou - a průměr se počítá jen ze dnů, které jsi odpracovala … Budu ráda, když nám to osvětlí někdo, kdo tomu rozumí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně naše účetní říkala, že se mateřská počítá pouze ze mzdy.
Nemocenská já náhrada mzdy - tudiž z ni ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Materska dovolena
No ja si to prave taky myslela, ale znama sestricka mi rikala, at nechodim v tehotenstvi brzy na nemocenskou, ze uz se od ledna dela prumer i z ni.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
kdysi tu byl dotaz jak je to se započítáváním mateřské do důchodu, nemůžu najít kde je ta diskuze, tak odpověď je tady:
Do doby pojištění se kromě dob výdělečné činnosti započítávají také tzv. „náhradní doby pojištění" (§ 5 odst. 1 písm. m) až u) zákona č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, v platném znění). Za náhradní dobu pojištění se kromě dalších považuje též doba osobní péče o dítě ve věku do čtyř let.
Sice to s tím nesouvisí ale konečně můžu ten mail ze sociálky smazat
![]()
- Citovat
- Upravit
Pořád to nějak nechápu…když nastoupím na MD teď k 15.3.2013 tak mám nárok na kolik dní dovolené? Zaměstnaná jsem cca 7 let vkuse a nemocenskou jsem nikdy neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřská
Holky chci se zeptat, je to mimo vaše otázky, ale snad taky poradíte. Zítra oficiálně nastupuji na mateřskou, ted jsem měsíc byla na neschopence. Psali jste zaměstnavateli ještě nějaký papír, že nastupujete na MD nebo jste jen doložili papír na peněžitou pomoc v mateřství a hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřská?
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli bych měla nárok na mateřskou dovolenou? Nastoupila jsem do práce roku 2013 v listopadu na dobu určitou a teď v Listopadu 2014 mi bude končit smlouva. Jelikož bych znovu nechtěla být bez práce a s přítelem by jsme chtěli moc miminko, které bude zabezpečené tak jsem se chtěla zeptat jestli bych po neprodloužení smlouvy v práci měla nárok na mateřskou i když bych nebyla zaměstnaná. Rok práce bych měla splněný a vše si platím. můžete napsat moc vám děkuji za odpověď:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nastoupíte na MD do května, mělo by to vyjít.
Příspěvek upraven 04.07.14 v 09:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rigousek píše:
@JarkaM1 Neměla pokud by jsi neztihla porodit do 180 dnů od konce té smlouvy. To ti běží ochranná lhůta. A nejsem si ani jistá zda se ta ochranná lhůta vztahuje i na to, že ti vypršela smlouva ale myslím, že ano.
Stačí stihnout nastoupit na mateřskou dovolenou, nárok na PPM, tj.. 8 až 6 týdnů před porodem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuju:-) jeste jsem slysela, ze kdybych pred koncem smlouvy nastopila na nemocenskou i presto kdybych nebyla tehotna a pak pri nemocenske otehotnela ze se to pocita stale do prace a pak nastoupila z nemocenske rovnou na materkou, ale nevim co je na tom pravda? Snad jsem to dobre vysvetlila:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JarkaM1 píše:
Dekuju:-) jeste jsem slysela, ze kdybych pred koncem smlouvy nastopila na nemocenskou i presto kdybych nebyla tehotna a pak pri nemocenske otehotnela ze se to pocita stale do prace a pak nastoupila z nemocenske rovnou na materkou, ale nevim co je na tom pravda? Snad jsem to dobre vysvetlila:-D
Pracovní smlouva skončí během nemocenské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JarkaM1 nene prac. doba na dobu určitou končí během PN (pak spadneš pod ÚP, ale pokud budeš těhotná a v ochranné lhůtě, tak se tam ani nemusíš hlásit a plynule přejdeš na MD.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, chci se zeptat jak to je od ledna s materskou. Zahrnuje se do toho rocniho prumeru i nemocenska? To znamena, kdyz nam ubrali na nemocenske plus minus 2000, ze bude i materska nizsi? Dekuji