Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, můžeš se jít přihlásit až toho 26.7. a zdravotní budeš mít pokryté.
A můžeš zadat o podporu hned od toho 26.7. a přijde ti za ty 4 dny v srpnu.
A ne, na výši PPM se ti UP neprojeví, ale bacha, dpc nad 4000,– ano, takže na to se vybodni!!!
Vlastně cokoliv s odvodem sociálního, kde budeš mít menší plat, než si měla, je pro tebe špatně.
@j.a.n.i1 ahoj, takže by teoreticky to zdravotní zaplatil UP i při pozdější registraci?
@j.a.n.i1 aha, tak super. Děkuji… Asi se tohle jeví jako nejlepší řešení, než někam jet a být vyřazena z UP nebo se přihlašovat/odhlasovat/znovu prihlasovat…
Prihlasis se až po návratu. Na DPC se vykašli. Když by z toho byly odvody tak se ti bude PPM počítat z toho.
Zdravím, mám takovou otázku a potřebovala bych poradit, moc tomu nerozumím. Od ledna 2024 pracuji na smlouvu, předtím na UP. tudíž mám teď odpracovaných 5 měsíců a teď jsem na neschopence v 7tt těhotenství. Budu mít nárok na mateřskou když do porodu zbývá ještě dost měsíců? Děkuji
@Darcaa11 Ano, budeš, pokud zůstaneš zaměstnaná ještě alespoň další 4 měsíce.
@j.a.n.i1
Zřejmě budu celou dobu na neschopence. Proto se ptám, jestli se mi pojištění počítá i tak.
Jsem zaměstnaná přes agenturu a ti chcou abych jim přišla podepsat výpověď když se dozvěděli že jsem těhotná. Proto tak nějak nevím co mám dál dělat. Doktorka mi řekla ať určitě nic nepodepisuju a že si mě nechá na neschopence až do porodu.
Příspěvek upraven 24.06.24 v 18:33
@JancaS84 aha, děkuji, tak snad nezvítězí zvyk na práci nad rozumem. ![]()
Takže PPM se pocita z posledního zaměstnání/brigády, že které byly odvody jo?
@j.a.n.i1
Zřejmě budu celou dobu na neschopence. Proto se ptám, jestli se mi pojištění počítá i tak.
Jsem zaměstnaná přes agenturu a ti chcou abych jim přišla podepsat výpověď když se dozvěděli že jsem těhotná. Proto tak nějak nevím co mám dál dělat. Doktorka mi řekla ať určitě nic nepodepisuju a že si mě nechá na neschopence až do porodu.
Ahoj holky, potřebovala bych prosím poradit:
K 1/7 mi končí pracovní poměr - mám za 2 roky odpracované 2 roky, předtím jsem taky pracovala bez pauzy.
Na začátku července budu v 18tt, takže mě do nové práce těžko vezmou, max bych si spíš našla nějakou brigádu na DPČ.
Ke všemu mame zaplacenou dovolenou v červenci, kterou už zrušit neumím. Platila jsem ji před těhotenstvím a před zjištěním, že mi v práci smlouvu neprodlouží.
Z dovolené se vrátíme 26/7. Mužu se jít AZ 26/7 přihlásit na UP?
1)kdo za mě bude platit v tom červenci zdravotní pojištění? 2)můžu si zažádat i o podporu v nezaměstnanosti? Vztahovalo by se to i na ty 4 dny v červenci nebo by se mi to počítalo až od srpna? 3)projeví se to nějak v mateřské dovolené?
Děkuji všem za pomoc, tohle řeším poprve a jsem úplně bezradná, nevyznám se v tom všem.
Asi je zbytečné řadit, ať jdu na ÚP hned k 1/7. Bojím se, že mě pošlou na nějakou schůzku, atd - tak jak oni můžou a já to budu muset dodržet - takhle mi to přijde lepší, než vyřazena z UP až do mateřské.