Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Nooo.. asi takhle 4600 otec ( který to dítě sice vidí méně, ale to je jim jedno..) a 4600 matka.. za 9200kc to dítě jakožto předškolák si myslím ještě moc nepotřebuje, ne?..
A kolik by měl platit optimálně na předškoláka? Prozatím ty výdaje nejsou zas tak velké u předškoláka (pokud tam nejsou nějaké značné zdravotní potřeby - léky, rovnátka, brýle aj.).
Včera tady byla diskuze kdy otec platí na dceru, která je na 1. stupni 2,5 tis Kč - tohle mi přijde úplně mimo.
@Andělka55 píše: Více
A co dovolene, primestske tabory? Lyze a takkve veci… Alimenty a vyziva nejsou jidlo a obleceni… ano deti s chudych rodin jedou na vylet, kde je vstu zdarma a s chlebem s maslem… deti rodicu lepe vydelavajicich chodi treba na kone, hokej, lyzarska skola a dovovolena v zimr, more v lete… proc by to nemo dite mit, kdyz to ma rodic. Navic matka nema davat stejne, kdyz se stara 90% casu, poskytuje bydleni atd… nebo snad ani???
Jo, je to úplně směšné, ale bohužel je reálné mnohdy i méně. A už se tady zase objivila ta blbost s půl napůl, což je naprostý nesmysl. I kdyby nebyl, tak při cenách dnešního bydlení by to většinou nestačilo ani na poměrnou část dítěte za bydlení.
@Andělka55 Matka to vyvažuje péčí a tím, že má třeba očr a tak podobně, proto má otec platit víc. A ta doporučující tabulka byla myslím 15-20% na první dítě, ne? Takže 4 600 kč je málo z příjmu 60 hrubého.
Jo obcas je to směšné. Ex mi posílal 2 tisíce na školáka a jeste si myslel, ze si za to chodím na nehty
vetsinou jsou alimenty 15-20% z platu, zalezi kolik dotyčný bere, jak je dite stare, jestli ma speciální potřeby, jestli ma otec další vyživovací povinnosti…
@andrasteia píše: Více
Až tuhle diskuzi najde Ondra, tak ti to vysvětlí ![]()
@Vada píše: Více
Práce, čas a výchova není v dnešní době NIC, tatínkových pár šlupek třeba nad rámec alimentů, to je však vždycky panečku minimálně na diplom a medajly
. Na Ondru si tady jistě vzpomene každý, až se chytne tak diskuze končí:-).
Příspěvek upraven 17.11.25 v 16:57
Zrovna řeším výživné na dvě děti 14,17 otec my na obě posílá 8000.děti k němu chodí v sobotu v 7 večer a v neděli do půl 1 jsou doma takže jim dá jen v neděli naobědvat, podstatě jsou každý den u mě Za 4 roky my nad rámec dal 5500.. myslíte že mám šanci na zvýšení on je OSVČ
Pocitala jsem si kalkulacku výživného. Vím, ze neni obecne moc vysoké, ale cisla, ktera z ní vypadla, me teda sokovala.
Jako fakt je pravda, ze na předškoláka zaplati nebydlici rodic pri mesicnim příjmu 45 tisic cisteho, což je 60 hrubeho, furt nadprůměrný příjem) asi jenom 4600? Max neco kolem 5 tisic, pokud se s ním vidí méně dni v měsíci?
Přijde mi to naprosto absurdní.
Nejsem teda v situaci, kdy bych tohle řešila, ale 🤯